Káva z obchodu v čase núdze
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj dotaz, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj dotaz, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- wladas
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Mazzer SJ
Re: Káva z obchodu v čase núdze
Nechapem otazke. Kaviarne (skor tie bezne) vacsinou pouzivaju mainstreamove kavy ako napr Lavazza, Julius Meinl a podobne ktore kupis v kazdom hypermarkete. Niektore kaviarne maju ale menej zname talianske zmesy, napr Carraro. No a potom su tu tie lepsie kaviarne kde im nosia kavu cerstvu priamo z praziarne, napr od p.Konecneho.
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
- Vlad
- více pokročilý
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
Káva z obchodu v čase núdze
V podstate si zodpovedal co som chcel vediet. Dik
- Lapi
- začátečník
- kávovar: Rancillio Silvia -PID Bunacafe , EX-Gaggia Baby Twin
- mlýnek: Gaggia MDF-EX, ASCASO I-STEEL
Já v čase nouze kupuju v Makru La boheme kávu a rozhodně mě překvapila 

- Benny
- kávovar: ECM Classika PID
- mlýnek: Macap MX, Quamar M80E
Ahoj. Má někdo zkušenost s Lavazza qualitá ORO ? Díky za info
- makovica
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar modified
- mlýnek: SM 90 redesigned
Ahoj, moja skúsenosť je že horšie ako "červená" Illy. Praženie na uhoľ a žiadna crema.
- Tonča
- kávovar: Gaggia
- mlýnek: Hario mini mill Slim
Ahoj, má zkušenost? Kekel z pekel
, za mě už nikdy víc, ale třeba ti bude chutit...

- Benny
- kávovar: ECM Classika PID
- mlýnek: Macap MX, Quamar M80E
Díky za rychlou reakci. Kupuji kávu z pražíren v Olomouci a docela to leze do peněz
myslel jsem tu Lavazzu na cappuccino když k nám naběhnou kamarádky od manželky 

- Tonča
- kávovar: Gaggia
- mlýnek: Hario mini mill Slim
No pokud jsou to zastánkyně rozpustného tentononcu, tak si budou chrochtat nad výbornou kávou
přiznám se, že máme taky pár přátel, kterým je určena podobná káva 

- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Mléčné nápoje děláme také z těchto dvou káv z Lidlu, protože nouze naučila Dalibora ...Když má člověk štěstí a natrefí na čerstvou várku, není to tak špatné.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Koukám jako blázen, tady je eschop plnej dobrých káv a na konec se tady pije bar co, hlavně že jeto v hrnku černý. Tak to raději nic 

- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
No nekoukej a zkus to chápat.
Ono to máš těžké. Když Ti často chodí návštěvy, které pijí výhradně Caffe Latte nebo Cappuccino (skoro trojité dávky kávy, čisté espresso by nikdy nepozřely) a uděláš jim je z kávy za 1.000,-kč/kg a řeknou "bylo to dobré" a pak jim uděláš to samé z kávy za 200,-kč/kg a řeknou to samé, načež se jich zeptáš, co bylo lepší a ony Ti sdělí, že v tom nepoznaly žádný rozdíl, tak si také necháš dobrou drahou kávu raději na pravé Espresso a na odvozené nápoje obvykle stačí i marketovky. Jen si to chce trochu pohrát s vyladěním chuti. (nižší teplota, mírně vyšší množství atd...) Ale je to jen moje osobní zkušenost, nikomu ji nevnucuji. 

Nerozumný kupec
- puschpull
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Také, když jsem dříve párkrát viděl, jak opravdu dobré espresso návštěva zmrví dvěma lžičkami cukru a kvantem mléka (se slovy, že z toho musí udělat něco co lze pít), tak jsem pro některé návštěvy vyčlenil kávu, kterou sám nepiju.
-
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Pravda je že přes náš dům turistický zájezdy nechodí ale bylo by mi trapné sám si dopřávat a druhým nalévat třeba, krabicové víno. Ještě že kafíčko piji jen doma
kdoví co bych jinde dostal 

- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
I já mám zkušenost, že hodně lidí to nepozná a neocení. Nicméně nevím jak bych to měl prakticky provádět. To bych asi musel mít dva mlýnky. Protože trefit shot z dobré kávy a pak přenastavit mlýnek na obyčejnou, kde stejně budou ze 2 g té dobré a zase naopak. To mi za to nestojí.
A taky by mi to bylo asi blbé vůči té návštěvě.
A taky by mi to bylo asi blbé vůči té návštěvě.
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar,Lelit PL 41TEM, Gaggia Baby Class
- mlýnek: Ascaso I-Steel,Nemox
Pro návštěvy,kterým je jedno co pijí mám automat a ten jim udělá jakoukoli kávu co si přejí. Pak se jen koukám jak si pomlaskávají na kávě 1kg/200.-.Dělám to z důvodu,proto že jim drahá káva nechutná.
- lime
- kávovar: Rancilio silvia, San Remo ZOE
- mlýnek: ascaso I-steele, Eureka Zenith
Moja dcéra pije výhradne len kapučíno, na nej šetriť nehodlám(a sebe to komplikovať nebudem), tak jej ho robím zo single origin arabík a ona v tom kapučíne bezpečne rozozná, že sa zmenila káva v mlynčeku.
- puschpull
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
- mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF
Na tohle pak využívám "druhý" mlýnek. Na Fiorenzato melu kávu na espresso a na překapanou či jiný způsob přípravy mám nyní Gaggia MDF (aby nezahálel, zbavovat se ho nebudu, mít dva mlýnky je fajn věc. Je uklizen a mele jen když je ho potřeba). Rád připravím pro pár lidí dobré espresso, ale když se sejde širší rodinný kruh a je u nás 15 lidí kde většině je naprosto jedno co pijí ale hlavně aby toho bylo hodně, je překapaná káva to pravé. Navíc tu překapanou dělám také z velmi dobrých káv. (jen se třeba nehodí na espresso) 

- Pantom
- více pokročilý
- kávovar: Gaggia classic plus, Gaggia Baby Twin,
- mlýnek: Rocky
No musím přidat něco na mlýn
.
Kávu běžně nakupuji zde z PrimaCafe (jinde již ne), a výsledek je ten, že mi prostě na žádné návštěvě již nechutná. Jak člověk ochutná kvalitu, tak je to potom těžké.
Dnes jsem byl v lidlu, zrovna je italský týden a uviděl jsem zrno Italiamo
za 250,-/kg. Dlouho jsem kávu držel v ruce a rozmýšlel, nakonec jsem koupil. No co maximálně to dáme v práci.
Je to směs arabiky a robusty v neznámém poměru. Hned jsem rozdělal a udělal jedno testovací. To vůbec neproteklo, tak jsem nastavil na rockym 8 (směsi z PrimaCafe melu na 5-6) a úplně mi spadla brada. Asi dílem robusty to teklo úplně super a chuťový test dopadl na výbornou. (vždy dělám singl)
Za mě absolutní bomba, to jsem nečekal. Aspoň za mě příjemná chuť a kdyby mi někdo dal slepý test, tak bych určitě nepoznal že je ze supermarketu.
Edit 18.10...koupil jsem si nový skleničky, tak to pěkně vypadá
foto

Kávu běžně nakupuji zde z PrimaCafe (jinde již ne), a výsledek je ten, že mi prostě na žádné návštěvě již nechutná. Jak člověk ochutná kvalitu, tak je to potom těžké.
Dnes jsem byl v lidlu, zrovna je italský týden a uviděl jsem zrno Italiamo

Je to směs arabiky a robusty v neznámém poměru. Hned jsem rozdělal a udělal jedno testovací. To vůbec neproteklo, tak jsem nastavil na rockym 8 (směsi z PrimaCafe melu na 5-6) a úplně mi spadla brada. Asi dílem robusty to teklo úplně super a chuťový test dopadl na výbornou. (vždy dělám singl)
Za mě absolutní bomba, to jsem nečekal. Aspoň za mě příjemná chuť a kdyby mi někdo dal slepý test, tak bych určitě nepoznal že je ze supermarketu.
Edit 18.10...koupil jsem si nový skleničky, tak to pěkně vypadá
foto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Pantom dne čtv 18. říj 2018 18:03:58, celkem upraveno 4 x.
- robertSVK
- více pokročilý
- kávovar: Saeco Aroma SIN015 PID (2001), Gaggia New Baby PID
- mlýnek: Gaggia MDF (1983)
Ak mne mešká dodávka, tak kúpim popradskú Colombia espresso. Dá sa nájsť čerstvá, max dva-tri týždne po pražení. Zrná nespálené, žiadne smetie. Dá sa s tým vydržať, kým mi príde nová.
Kávovary: Saeco Aroma (SIN015), PID;
Mlynčeky: Hario Mini Mill, Gaggia MDF (1983), Saeco (samodomo)
Mlynčeky: Hario Mini Mill, Gaggia MDF (1983), Saeco (samodomo)
- Lenka05
- kávovar: Rocket Espresso Appartamento
- mlýnek: Rancilio Rocky
Z nouze jsem koupila v marketu Segafredo selezione espresso. V přípravě espressa jsem v podstatě začátečník (doteď čerstvě pražené kávy z Bunacafé, odkud mám i kávovar), ale tohle kafe je HNUSNÝ. Ať jsem dělala co jsem dělala, nedalo se to vypít, strašná kyselina. Ani s mlíkem to nešlo. Vzhledem k tomu, že jiné kávy se mi daří dobré, tak to úplně rukama asi nebude.