Ale každý má "hubu" jinak stavěnou a jiné chuťové pohárky, takže výše uvedené berte s rezervou. Já osobně mám ale pocit (stejně jako pivovar Bernard), že se "celý svět zbláznil" a preferuje kyselejší způsoby pražení, než mi vyhovuje.

No ak toto bude fungovať, tak si zaslúžiš nomináciu na Nobelovu cenu!saddam píše:Možná bych mohl zkusit složit ETU po babičce, co točí 13000 na volnoběh, a vyzkoušet, jestli kyselost po umletí na téhle pražičce zmizí...
No, kdykoliv jsem v Německu pil kafe, a to i zalejvaný, bylo kyselý "jako šťovík". Takže asi chutná :o)saddam píše:Nepochopím, proč takovou kávu dělají, někomu to snad chutná?
To je fakt originální nápadsaddam píše:Možná bych mohl zkusit složit ETU po babičce, co točí 13000 na volnoběh, a vyzkoušet, jestli kyselost po umletí na téhle pražičce zmizí...
Vodu vzdy odpustim, paku nahrievam horucou vodou z konvice, masinu necham predohriat minimalne 15 min.David píše:Možná moc studená voda. Když nic jiného, nahrál bych páku v hlavě.
Páku nech při nahřejvání v hlavě mašiny, nebudeš se muset drbat s konvicí.Rujir píše: Vodu vzdy odpustim, paku nahrievam horucou vodou z konvice, masinu necham predohriat minimalne 15 min.
To je len formalita. Konvicu aj tak potrebujem na nahrievanie salok. Skor by som potreboval poradit, ze co pomenit, aby ta kava nebola taka kysla.David píše: Páku nech při nahřejvání v hlavě mašiny, nebudeš se muset drbat s konvicí.
Mhm... Merat mozem vselico, ale prave s teplotou bude asi trochu problem. Musim najskor kupit teplomer.David píše:Bod 1. Nahřej páku a do teplýho šálku napusť za 25 sec 25 ml espressa. Ihned změř teplotu, napiš, a pak budeme vědět víc.