Spálená chuť kávy - vysoká teplota vody
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj dotaz, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj dotaz, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Baldion
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Gaggia MDF
Spálená chuť kávy - vysoká teplota vody
Tak jsem přivezl další várku (ROBUSTA - Brasil Capixaba washed) a hned se pustil do přípravy. Zaskočilo mě, že káva měla jinou chuť, než první várka. Převládá v ní spálená chuť i vůně. Nemůže to být tím, že je to moc brzy po pražení a je potřeba ji nechat trochu "odpočinout"?
Kávovary: Gaggia Classic, Vacuum Pot Hario, Hario dripper
Mlýnek: Gaggia MDF, Lodos Rondo
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Spálená chuť kávy - vysoká teplota vody
Určitě může, jestli je úplně po pražení, chce to chvíli počkat. Jestli bude divná i za pár dnů nebo týden, tak je to divný
- Baldion
Tak je to vyřešeno.
Odpoledne mi volal pan Konečný a dlouze jsme spolu diskutovali o tom, co může být příčinou jiné chuti kávy. Na základě téhle diskuze jsem ze šuplíku vytáhl náhradní termostat, který mi zůstal z doby počátečního laborování, a po jeho výměně tekla opět medová lahoda, jako z první várky kávy. Namontoval jsem pak na zkoušku původní termostat zpátky a..... opět byla v kávě cítit spálenina.
Následně (zřejmě) vadný termostat poputuje do koše a já si budu zase užívat téhle fantastické robusty
Takže vlastně tyhle příspěvky patřily do jiného tématu.
Moc děkuji panu Konečnému za zájem a ochotu poradit. Opět mě to utvrdilo v tom, že jsem tady u správné značky

Odpoledne mi volal pan Konečný a dlouze jsme spolu diskutovali o tom, co může být příčinou jiné chuti kávy. Na základě téhle diskuze jsem ze šuplíku vytáhl náhradní termostat, který mi zůstal z doby počátečního laborování, a po jeho výměně tekla opět medová lahoda, jako z první várky kávy. Namontoval jsem pak na zkoušku původní termostat zpátky a..... opět byla v kávě cítit spálenina.
Následně (zřejmě) vadný termostat poputuje do koše a já si budu zase užívat téhle fantastické robusty

Takže vlastně tyhle příspěvky patřily do jiného tématu.
Moc děkuji panu Konečnému za zájem a ochotu poradit. Opět mě to utvrdilo v tom, že jsem tady u správné značky

- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Takže než jsem stačil zareagovat, tak vyřešeno.
Ještě že jsme trochu měli z várky která se posílala Vám.
Teplota byla jedna z prvních věcí co mě napadla tak jsem zvedl teplotu na presostatu u našeho kávovaru na plno (bylo to asi o 15st. víc to nešlo), ale ani tak se spálená chuť nedostavila.
Proto jsem začal větřit, že problém nebude v kávě, ale někde jinde.
Ještě že jsme trochu měli z várky která se posílala Vám.
Teplota byla jedna z prvních věcí co mě napadla tak jsem zvedl teplotu na presostatu u našeho kávovaru na plno (bylo to asi o 15st. víc to nešlo), ale ani tak se spálená chuť nedostavila.
Proto jsem začal větřit, že problém nebude v kávě, ale někde jinde.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Baldion
Skutečně by mě nenapadlo, že by v kávovaru mohlo být něco špatně. Vrčel jako vždycky, kontrolky svítily, káva z něj tekla
Ještě jednou moc děkuji.

Ještě jednou moc děkuji.