Nejsvetleji prazena kava z Prima Cafe?

jako surovině (ať zrnkové nebo mleté)
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj dotaz, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
fantozzi
začátečník
Příspěvky: 73
Registrován: sob 02. led 2016 12:28:54
bydliště: ČR
kávovar: Rocket R 58
mlýnek: Mazzer Mini Electronic A for Rocket

Nejsvetleji prazena kava z Prima Cafe?

Příspěvek od fantozzi »

Mam rad svetleji prazene africke kavy ve kterych je hodne ovocne/kysele chuti. Specialne na filtr si v lokalni prazirne kupuji kavy s nejvetsi aciditou (Rwanda, Kenya, Ethiopia). U popisu kav Prima Cafe bohuzel neni zadna stupnice horkosti/kyselosti a nechce se mi moc experimentovat.
Muzu pozadat o radu, co je momentalne v nabidce nejvice ovocne? Diky za radu :)
Uživatelský avatar
Spyydy
pokročilý
Příspěvky: 92
Registrován: ned 26. kvě 2013 15:27:31
bydliště: Praha
kávovar: Gaggia Classic+PID, aeropress, mokka express
mlýnek: Mazzer SJ doserless, Concept KM-5120, Hario skerton

Re: Nejsvetleji prazena kava z Prima Cafe?

Příspěvek od Spyydy »

Vím, že neodpovídám na příspěvek, pardon.. Nechci tu rozpoutávat nějaké emotivní debaty, ale pokud hledáš u kávy aciditu a ovocné chutě, hledal bych asi jinde. Myslím, že pan Konečný se nijak netají tím, že zastává spíš "tradiční", tedy oproti současnému trendu spíše tmavší způsob pražení, který aciditu a ovocné tóny káv obecně spíš potlačuje. Doufám, že se tím nikoho nedotknu, ale vyrozuměl jsem, že to je zkrátka cesta, kterou Primacafé a jeho odběratelé preferují.. :) Určitě ti někdo za chvíli poradí, co z nabídky nejvíc tvým požadavkům vyhovuje, takže samozřejmě vyzkoušej a uvidíš. Já si ale dovolím odvážné tvrzení, že místní kafe se MNĚ osobně moc na filtr nehodí. :)
Uživatelský avatar
fantozzi
začátečník
Příspěvky: 73
Registrován: sob 02. led 2016 12:28:54
bydliště: ČR
kávovar: Rocket R 58
mlýnek: Mazzer Mini Electronic A for Rocket

Re: Nejsvetleji prazena kava z Prima Cafe?

Příspěvek od fantozzi »

Ano, take vim ze pan Konecny zastava nazor ze prazeni je pro kazdou kavu jen jedno. A take vim, ze je to tady HLAVNE o espressu :-)
Uživatelský avatar
j.bill
silně pokročilý
Příspěvky: 1409
Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
bydliště: Moravia Magna
kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD

Re: Nejsvetleji prazena kava z Prima Cafe?

Příspěvek od j.bill »

Spyydy píše:.... Myslím, že pan Konečný se nijak netají tím, že zastává spíš "tradiční", tedy oproti současnému trendu spíše tmavší způsob pražení, který aciditu a ovocné tóny káv obecně spíš potlačuje. ....
Vidíš a já si doteď myslel, že je to spíše opačně, že PC praží spíše světleji. :lol:
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior

PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
Uživatelský avatar
Spyydy
pokročilý
Příspěvky: 92
Registrován: ned 26. kvě 2013 15:27:31
bydliště: Praha
kávovar: Gaggia Classic+PID, aeropress, mokka express
mlýnek: Mazzer SJ doserless, Concept KM-5120, Hario skerton

Re: Nejsvetleji prazena kava z Prima Cafe?

Příspěvek od Spyydy »

Tak teď mám na mysli samozřejmě kontext menších pražíren výběrových káv, nikoliv značkové uhlí ze supermarketů.)
Uživatelský avatar
danst
silně pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: stř 14. lis 2012 19:32:48
bydliště: Ústecký kraj
kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45

Re: Nejsvetleji prazena kava z Prima Cafe?

Příspěvek od danst »

Bral jsem z PC jen nějaké vzorky, rozhodně to je zhruba optimálně pro espresso, kdo chce při tom ještě objevovat druhovost. Já poslední dobou nemám rád téměř žádnou aciditu, takže používám pražení o chlup hlubší.
S "moderními" pražírnami se to nedá vůbec srovnat , tam sice káva např. nádherně voní, ale jako espresso se pít většinou nedá.
Jiná věc je turek, kapaná apod. (a tam mně (ne)překvapuje, že stupeň pražení je mnohem méně kritický, dobré jsou i "kyseliny" i kávy jako z PC)
A úplně jiná kapitola jsou ty pražírny, kde to prostě neumí, najde se jich dost. Tam je to většinou zapáchající a nechutné.
Ovšem i více pražená káva může být velice dobrá. Na opačném pólu na to musí být žaludek.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „ke kávě“