Ahoj,
vše je již tady mnohokrát probíráno. (stačí hledat, číst a poté číst a hledat

)
Optimální je koupit kávovar i mlýnek.
Z několika důvodů:
- správná hrubost/jemnost mlétí má fatální důsledky na výsledek. Hrubost namletí může být v pořádku ráno, ale opoledne již ne. (Mnoho faktorů, od vlhkosti až po tapování)
- Každý druh kávy vyžaduje " trochu jinou" hrubost mletí
- Mletá káva stárne rychleji než celá zrna
Nic však není tak černé jak se zdá. Pokud budete objednávat čerstvou kávu (namletou dle vašich požadavků) třeba od PrimaCafe, určitě budete mít lepší výsledky než při používání starší/staré kavy v zrnech při vlastním mletí. Pokud u presa zůstaneš, mlýnek si stejne pořídíš.
btw. je to jako s přezouváním na zimní pneu. Jde to i bez nich, ale pořádnej motorista přezouvá...
Vše je o tom kolik je do toho člověk ochoten investovat.
Mé doporučení:
pro menší množství kávy stačí ruční mlýnek či např Nemox Lux
Pokud Vám o peníze až tak nejde, mrknete po po R.Rocky, Mcapu či Demoka.
mmj. ja mam DemokaM203 a spokojenost.
Ostmes