Jsem čerstvej coffee nadšenec a konečně jsem se dokopal do toho investovat do výbavy, co dělá real espresso, tak jsem šel po nejlevnější možnosti - použitá Gaggia Coffee + MDF (obě starší mašiny vyrobený před akvizicí Philipsem) - a taky se registrovat tady u Vás na fóru.
Upozorňuju - nemám zatim moc páru co dělám. Kafe piju třeba 5 let a prošel jsem si od instantního kafe, přes turka až nedávno po moka konvičku s českym ručnim mlýnkem Lodos Temp.
Než mi přišel MDF z Itálie z eBaye, měl jsem už chvíli kávovar, tak jsem zatím mlel na ručním Lodosu a nebyl problém s ním namlít tak na jemno, že jsem Gaggiu zadusil. Předevčírem mi přišel MDF a nadšení docela rychle opadlo. I když pomelu do double-shot misky na nejjemnější "1" nastavení a tampnu docela tvrdě, tak je shot under extracted. Mlýnek jsem přímo nerozebíral a nezkoušel ostrost kamenů na dotek, ale čekám, že problém bude tam...
Doporučíte mi co dál? Koupit nový kameny? Nechat někde nabrousit? Případně kde... nejlíp region Praha, Středočeský kraj...
Díky moc za pomoc!

(sorry za anglický výrazy, zatim jsem lítal jen po anglický části internetu