Co je mému Rockymu
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Co je mému Rockymu
Ahoj,
mám problém, na který za poslední dva dny padlo kafe za pár stovek a bez efektu. Rocky se zbláznil. Prostě najednou (nebo třeba třeba v průběhu několika dávek) ztratil schopnost mlít na espresso. Ať dělám, co dělám, teče to jak z kohoutku. Na manometru nula, jako kdyby puk netvořil vodě vůbec žádný odpor. Mlýnek jsem rozebral, vyčistil, seřídil doraz tak, aby byl cca. jeden klik nad kontaktem kamenů (to vše po vzniku problému) a taky to nepomohlo. I na nejjemnější mletí, kdy dřív by káva snad ani nekapala, to teď teče v podstatě rychlostí vody vytékající z hlavy. Člověk by řekl, že tak strašně nevhodná hrubost musí být snad i vidět, ale není. Mletí vypadá víceméně homogenně (na rockyho standard). Podotýkám, že když pomelu stejnou dávku ručním mlýnkem (1Zpresso), tak vše funguje, takže chyba je v mlýnku. Možná se pletu, ale neumím si představit, že by se třeba tupé kameny projevily takhle najednou a takhle extrémně. Co ještě může být blbě?
Moc děkuju za každou radu.
mám problém, na který za poslední dva dny padlo kafe za pár stovek a bez efektu. Rocky se zbláznil. Prostě najednou (nebo třeba třeba v průběhu několika dávek) ztratil schopnost mlít na espresso. Ať dělám, co dělám, teče to jak z kohoutku. Na manometru nula, jako kdyby puk netvořil vodě vůbec žádný odpor. Mlýnek jsem rozebral, vyčistil, seřídil doraz tak, aby byl cca. jeden klik nad kontaktem kamenů (to vše po vzniku problému) a taky to nepomohlo. I na nejjemnější mletí, kdy dřív by káva snad ani nekapala, to teď teče v podstatě rychlostí vody vytékající z hlavy. Člověk by řekl, že tak strašně nevhodná hrubost musí být snad i vidět, ale není. Mletí vypadá víceméně homogenně (na rockyho standard). Podotýkám, že když pomelu stejnou dávku ručním mlýnkem (1Zpresso), tak vše funguje, takže chyba je v mlýnku. Možná se pletu, ale neumím si představit, že by se třeba tupé kameny projevily takhle najednou a takhle extrémně. Co ještě může být blbě?
Moc děkuju za každou radu.
- Fidas
- nováček
- Příspěvky: 56
- Registrován: ned 08. pro 2019 0:39:15
- bydliště: Pardubice
- kávovar: Lelit Bianca
- mlýnek: Niche Zero, pákový tamper Macap
Re: Co je mému Rockymu
Skokově ztupený mlýnek? To se mi nezdá. Nedalo by se zkusit jiné kafe?
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Re: Co je mému Rockymu
Mně se to taky nezdá. Kafe jsem zkusil tři různé. Stejný problém všude. Ještě mě napadl nějaký alignment mlýnku, ale nevím, jak to poznat. Kameny drží jak přibité (ty už asi odšroubovat ani nepůjdou).
- Fidas
- nováček
- Příspěvky: 56
- Registrován: ned 08. pro 2019 0:39:15
- bydliště: Pardubice
- kávovar: Lelit Bianca
- mlýnek: Niche Zero, pákový tamper Macap
Re: Co je mému Rockymu
Porovnal bych pomletou kávu z Rockyho a ručního mlýnku pod lupou … to bych asi udělal já.
Kameny nebo nastavení.
Kameny nebo nastavení.
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Re: Co je mému Rockymu
Kávu jsem porovnal. Ne teda pod lupou, ale vidím dost dobře a nějak zásadní rozdíl jsem nepozoroval. Čekal bych, že pro takový průtok z toho bude padat štěrk místo jemného písku. Narazil jsem na popis nějakých problémů s alignmentem kamenů a vaklem v závitu horního kamene, tak to znovu rozeberu a udělám pár testů. Třeba se tam rozhodilo něco, co mi uniklo.
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Re: Co je mému Rockymu
Tak jsem to kompletně rozebral, sundal kameny, unašeče, vyčistil, mlýnek jak nový.
Otestoval jsem alignment kamenů obarvením plošek na okraji kamene a zjistil jsem, že při kontaktu, kdy kameny začnou škrtat o sebe, se tyto plošky nedotýkají celé, ale jenom jejich malinký okraj (možná 0,5 mm od kraje). Takže první dotaz - je to normální? Na nějakých videích jsem viděl oškrtané celé ty trojúhelníčky.
Taky jsem zjistil, že alignment není úplně dokonalý. Když jsem to nastavil těsně nad dotyk a zatlačil na mosazný držák horního kamene, tak na jedné straně to začalo škrtat a na druhé ne. Z toho jsem usoudil, že horní kámen není dokonale rovnoběžný se spodním a v místě, kde byl "dál" jsem ho podložil vrstvičkou alobalu. Tím jsem docílil toho, že v nule začíná škrtat rovnoměrně všude (potvrzeno odřením barvy).
Dále jsem na home-barista.com zjistil, že rocky mívá problém v vaklem v závitu, ve kterém se pohybuje horní kámen. Ten je skutečně poměrně citelný i u mne, takže jsem to obtáhl teflonovou páskou, čímž vakl ustal. Nejspíš tam ale byl vždycky.
Nakonec jsem zjistil, že když se mlýnek zastavuje, tak to vypadá, že matice, která drží unašeč spodního kamene (taková ta velká uprostřed) malinko hází. Rukou tam ale necítím žádnou vůli a vypadá to, že hází jen matice a kámen je stabilní.
No a závěr - nic. Ani při nejjemnějším mletí (které je fakt od oka i mezi prsty hodně jemné) to nedokáže zabránit vodě protéct jako z kohoutku a bez tlaku. Začínám se přiklánět k tomu, že jsou ty kameny fakt tupé. Bohužel nemám pro srovnání žádné ostré, ale když je vezmu do ruky, tak rozhodně příliš ostře nepůsobí. Jaká by měla být životnost? Mlýnek mám zhruba 5 let a velmi odhadem dělám v průměru tak jednu kávu za den. To by bylo za ty roky cca. 36 kg kávy. I kdybych se v odhadu strašně pletl a bylo to třeba 3x tolik, tak je to pořád kolem 100 kg kávy. To mi nepřijde nijak extrémní číslo, ikdyž vím, že Rocky není zrovna špička ve svém oboru.
Co dál? Dají se někde nabrousit? Nové stojí přes 800 a nevím, jestli nechci z různých důvodů radši koukat po novém mlýnku než cpát peníze sem.
Díky za nápady.
EDIT: Ještě jednou jsem to rozebral, udělal jsem ještě lepší alignment, nastudoval jsem pár dalších mouder a podařilo se mi dojít ke stavu, kdy jsem schopen udělat espresso. Dokonce se zlepšilo kanálkování, takže vyladění kamenů a vaklu rockymu zjevně pomohlo. Nicméně, pohybuji se 3-4 kliky nad pozicí 0, což rozhodně není v pořádku a dřív to tak nebylo. Usuzuji tedy, že mlýnek v pořádku není a kameny asi budou fakt tupé (protože jinak už nevím, co by mu mohlo být). Vzhledem k tomu, že problém se objevil, když jsem používal kávu neznámé provenience přivezenou jako suvenýr ze zahraničí, přikláním se k názoru, že v ní mohl být kamínek, který kameny poškodil. Tomu by odpovídal i náhlý vznik problému. Na kamenech poškození nevidím, ale údajně nemusí být okem patrné. Zejména, pokud by šlo o nějaké ztupení.
Otestoval jsem alignment kamenů obarvením plošek na okraji kamene a zjistil jsem, že při kontaktu, kdy kameny začnou škrtat o sebe, se tyto plošky nedotýkají celé, ale jenom jejich malinký okraj (možná 0,5 mm od kraje). Takže první dotaz - je to normální? Na nějakých videích jsem viděl oškrtané celé ty trojúhelníčky.
Taky jsem zjistil, že alignment není úplně dokonalý. Když jsem to nastavil těsně nad dotyk a zatlačil na mosazný držák horního kamene, tak na jedné straně to začalo škrtat a na druhé ne. Z toho jsem usoudil, že horní kámen není dokonale rovnoběžný se spodním a v místě, kde byl "dál" jsem ho podložil vrstvičkou alobalu. Tím jsem docílil toho, že v nule začíná škrtat rovnoměrně všude (potvrzeno odřením barvy).
Dále jsem na home-barista.com zjistil, že rocky mívá problém v vaklem v závitu, ve kterém se pohybuje horní kámen. Ten je skutečně poměrně citelný i u mne, takže jsem to obtáhl teflonovou páskou, čímž vakl ustal. Nejspíš tam ale byl vždycky.
Nakonec jsem zjistil, že když se mlýnek zastavuje, tak to vypadá, že matice, která drží unašeč spodního kamene (taková ta velká uprostřed) malinko hází. Rukou tam ale necítím žádnou vůli a vypadá to, že hází jen matice a kámen je stabilní.
No a závěr - nic. Ani při nejjemnějším mletí (které je fakt od oka i mezi prsty hodně jemné) to nedokáže zabránit vodě protéct jako z kohoutku a bez tlaku. Začínám se přiklánět k tomu, že jsou ty kameny fakt tupé. Bohužel nemám pro srovnání žádné ostré, ale když je vezmu do ruky, tak rozhodně příliš ostře nepůsobí. Jaká by měla být životnost? Mlýnek mám zhruba 5 let a velmi odhadem dělám v průměru tak jednu kávu za den. To by bylo za ty roky cca. 36 kg kávy. I kdybych se v odhadu strašně pletl a bylo to třeba 3x tolik, tak je to pořád kolem 100 kg kávy. To mi nepřijde nijak extrémní číslo, ikdyž vím, že Rocky není zrovna špička ve svém oboru.
Co dál? Dají se někde nabrousit? Nové stojí přes 800 a nevím, jestli nechci z různých důvodů radši koukat po novém mlýnku než cpát peníze sem.
Díky za nápady.
EDIT: Ještě jednou jsem to rozebral, udělal jsem ještě lepší alignment, nastudoval jsem pár dalších mouder a podařilo se mi dojít ke stavu, kdy jsem schopen udělat espresso. Dokonce se zlepšilo kanálkování, takže vyladění kamenů a vaklu rockymu zjevně pomohlo. Nicméně, pohybuji se 3-4 kliky nad pozicí 0, což rozhodně není v pořádku a dřív to tak nebylo. Usuzuji tedy, že mlýnek v pořádku není a kameny asi budou fakt tupé (protože jinak už nevím, co by mu mohlo být). Vzhledem k tomu, že problém se objevil, když jsem používal kávu neznámé provenience přivezenou jako suvenýr ze zahraničí, přikláním se k názoru, že v ní mohl být kamínek, který kameny poškodil. Tomu by odpovídal i náhlý vznik problému. Na kamenech poškození nevidím, ale údajně nemusí být okem patrné. Zejména, pokud by šlo o nějaké ztupení.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 313
- Registrován: ned 07. pro 2014 1:27:17
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Re: Co je mému Rockymu
Jojo Rocky
taky jsem se natrápil ale po precizním vyrovnání dělal i stabilní kafe. Největší problém byl s tím, že v komoře vždy zůstalo hodně moc staré kávy. A to dělalo dost problémy s chutí či kanálkováním...
Nenapsal jsi, jestli pracuješ se singl miskou či double. U single misky to může být ten problém ve spojení s tupými kameny. Protože při 7g, tam klidně můžeš mít i 5g staré kávy. A tak potřebuješ udělat víc dávek, než se na plno projeví nastavení změny mlýnku.
Jinak životnost těchto obyč kamenů je cca 300-400kg kávy - záleží dle stupně pražení a kvality zrna. A opravdu tam mohl padnout kousek kamínku a nebo nedej bože něco kovového. Ale mělo by to být slyšet (ikdyž rocky je hlučný) a nebo vidět minimálně na kamenech.

Nenapsal jsi, jestli pracuješ se singl miskou či double. U single misky to může být ten problém ve spojení s tupými kameny. Protože při 7g, tam klidně můžeš mít i 5g staré kávy. A tak potřebuješ udělat víc dávek, než se na plno projeví nastavení změny mlýnku.
Jinak životnost těchto obyč kamenů je cca 300-400kg kávy - záleží dle stupně pražení a kvality zrna. A opravdu tam mohl padnout kousek kamínku a nebo nedej bože něco kovového. Ale mělo by to být slyšet (ikdyž rocky je hlučný) a nebo vidět minimálně na kamenech.
Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Re: Co je mému Rockymu
Dělám double z 19g. Těch 5-6g tam podle mne není. Resp. možná je, ale spousta je toho nacpaná v místech, kde se to jednou zaplní a už to tam zůstane (pod kamenem apod). Většinou prvních pár gramů vyhodím, zejména, když to dýl stálo. Teď po seštelování to bylo konzistentní a dokonce bez kanálků. Kameny jsou teď na broušení, tak jsem zvědav, kam se to posune. Trochu doufám i ve vyšší rychlost.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 313
- Registrován: ned 07. pro 2014 1:27:17
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Re: Co je mému Rockymu
Co máš za košíček, že double s 19g? Máš světle praženou kávu ci praženou na espresso? To asi nebude 14g košík ne?
Nemáš náhodou puk opřený o sprchu při dotáhnutí páky?
Nemáš náhodou puk opřený o sprchu při dotáhnutí páky?
Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Re: Co je mému Rockymu
IMS B70 2TC H26 E, Káva světlá.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 313
- Registrován: ned 07. pro 2014 1:27:17
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Re: Co je mému Rockymu
Nedá mi to se neoptat - kolik máš prostor mezi pukem a hlavou při usazení páky do kávovaru a dotáhnutí?
Dle použitého těsnění a typu kávy by to mohlo asi klapnout...
Co kameny po nabroušení? už jsi je zajel?
Dle použitého těsnění a typu kávy by to mohlo asi klapnout...
Co kameny po nabroušení? už jsi je zajel?
Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Re: Co je mému Rockymu
Po dotáhnutí se káva sprchy nedotýká, po extrakci ano. V misce je nad kávou určitě aspoň centimetr místa.
Kameny jsem nainstaloval o víkendu, přičemž jsem vyladil alignment (horní kámen podložil kouskem alobalu, aby docházelo k doteku na celých obvodech) a závit držáku horního kamene jsem omotal teflonovou páskou, abych eliminoval vakl, který tam je. Projel jsem jimi trochu rýže, moc to ale nešlo, zasekávalo se to. Takže jsem se na nějaké zajíždění vykašlal a šel rovnou dělat kafe. Ten rozdíl je neuvěřitelný! Efektů vidím několik:
- dostal jsem se o pár zubů směrem k hrubšímu mletí (tak nějak, jak to bývalo), takže už nemusí být skoro na doraz.
- zmizel problém s kanálkováním, takže konečně můžu použít nahou páku, aniž bych osprchoval půl kuchyně
- rychlost mletí se zvýšila naprosto neuvěřitelně. Takhle rychle Rocky nemlel ani zdaleka ani nový. Bavíme se třeba o 4x rychlejším mletí než před broušením. Teď naopak narážím na problém, že když namelu třeba 18g a potřebuju domlít ještě gram do potřebné dávky, tak většinou přemelu a musím něco vyhodit, protože tak krátký puls se nedá udělat.
- kafe mi přijde lepší. Čistší se zřetelnějšími chutěmi. Sice kávy neustále střídám, takže teď melu něco jiného než před broušením, ale to, že teď mám nejlepší espresso za několik let, nebude tím, že bych kápl na zázračnou surovinu. A nebo je to přání otcem myšlenky
.
- abych nebyl jen přehnaně pozitivní, tak mlýnek se po broušení častěji zasekne (při spuštění se nerozjede, ne během mletí). Předpokládám, že se ostré kameny zakousnou do zrna a doufám, že to po zajetí třeba přejde. Není to ale nic dramatického.
Podle pana Thera, který to brousil, byly kameny tupé "tak normálně". Po své zkušenosti bych se nebál doporučit broušení klidně i nových kamenů, protože takhle nemelou ani nové. Jen je potřeba se neleknout, že nabroušené kameny nevypadají zrovna pěkně. Drážky nejsou tak pravidelné, je tam vidět ruční práce. Jsem rád, že jsem je nechal nabrousit a nekupoval nové. Stálo to míň a výsledek je lepší.
Kameny jsem nainstaloval o víkendu, přičemž jsem vyladil alignment (horní kámen podložil kouskem alobalu, aby docházelo k doteku na celých obvodech) a závit držáku horního kamene jsem omotal teflonovou páskou, abych eliminoval vakl, který tam je. Projel jsem jimi trochu rýže, moc to ale nešlo, zasekávalo se to. Takže jsem se na nějaké zajíždění vykašlal a šel rovnou dělat kafe. Ten rozdíl je neuvěřitelný! Efektů vidím několik:
- dostal jsem se o pár zubů směrem k hrubšímu mletí (tak nějak, jak to bývalo), takže už nemusí být skoro na doraz.
- zmizel problém s kanálkováním, takže konečně můžu použít nahou páku, aniž bych osprchoval půl kuchyně
- rychlost mletí se zvýšila naprosto neuvěřitelně. Takhle rychle Rocky nemlel ani zdaleka ani nový. Bavíme se třeba o 4x rychlejším mletí než před broušením. Teď naopak narážím na problém, že když namelu třeba 18g a potřebuju domlít ještě gram do potřebné dávky, tak většinou přemelu a musím něco vyhodit, protože tak krátký puls se nedá udělat.
- kafe mi přijde lepší. Čistší se zřetelnějšími chutěmi. Sice kávy neustále střídám, takže teď melu něco jiného než před broušením, ale to, že teď mám nejlepší espresso za několik let, nebude tím, že bych kápl na zázračnou surovinu. A nebo je to přání otcem myšlenky

- abych nebyl jen přehnaně pozitivní, tak mlýnek se po broušení častěji zasekne (při spuštění se nerozjede, ne během mletí). Předpokládám, že se ostré kameny zakousnou do zrna a doufám, že to po zajetí třeba přejde. Není to ale nic dramatického.
Podle pana Thera, který to brousil, byly kameny tupé "tak normálně". Po své zkušenosti bych se nebál doporučit broušení klidně i nových kamenů, protože takhle nemelou ani nové. Jen je potřeba se neleknout, že nabroušené kameny nevypadají zrovna pěkně. Drážky nejsou tak pravidelné, je tam vidět ruční práce. Jsem rád, že jsem je nechal nabrousit a nekupoval nové. Stálo to míň a výsledek je lepší.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 313
- Registrován: ned 07. pro 2014 1:27:17
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Re: Co je mému Rockymu
Asi jsi myslel "milimetr" místa a né centimetr 
Tak super, hlavně že problém je asi vyřešen a ať slouží.
Rocky má obecně slabší motor a to zasekávání se stává lidem občas i na sériových kamenech...

Tak super, hlavně že problém je asi vyřešen a ať slouží.
Rocky má obecně slabší motor a to zasekávání se stává lidem občas i na sériových kamenech...
Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Re: Co je mému Rockymu
Ne, myslel jsem centimetr mezi vrškem puku a horním okrajem misky. Kolik je ke sprše nevím, ale šroub se neobtiskne.
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 313
- Registrován: ned 07. pro 2014 1:27:17
- bydliště: Mladá Boleslav
- kávovar: Lelit Elizabeth P92T V3, AeroPress, Hario V60
- mlýnek: Eureka Atom Specialty 75, 1ZPresso JX
Re: Co je mému Rockymu
Okay, důležitý údaj je ten prostor mezi pukem a sprchou. Ale pokud se nedotkne tak asi OK 

Keep calm and drink coffee :)
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
Alternativy: Hario V60, Aeropress, Mizudashi
ex kávovary: ECM Mechanika V Slim, Rancilio Silvia PID, Gaggia Classic, Sage BES 840, Tchibo cafissimo
ex mlýnky: G-Iota DF64, ECM C-Manuale 54, Rancilio Rocky Doserless, Krups GVX242, Timemore C2, Porlex Mini
https://www.instagram.com/knighteycz/
https://www.youtube.com/user/KnighteyCZ
- johneer
- více pokročilý
- Příspěvky: 229
- Registrován: čtv 21. pro 2017 13:04:51
- bydliště: Praha
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID, Aeropress, Puck-Puck
- mlýnek: Rancilio Rocky doserless, 1Zpresso JX-PRO
Re: Co je mému Rockymu
Jasně, ale hloubku bajonetu změřenou nemám. Každopádně se nedotkne.