
Nabroušení mlecích kamenů
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- jhf
- pokročilý
- Příspěvky: 90
- Registrován: ned 22. zář 2013 12:20:23
- bydliště: Olomoucký
- kávovar: Lelit PL92T Elizabeth, dříve PL41TEM, Rancilio Silvia
- mlýnek: Eureka Mignon Specialita, dříve Ascaso I steel, Rancilio Roc
Nabroušení mlecích kamenů
Kde nabrousí kvalitně mlecí kameny? V některých příspěvcích je zmíněný pan Ther (Thér?), někde zase PANTHER (žeby zamaskovaný kvůli nepovolené reklamě
?), ale nenašel jsem kontakt. Poradí mi někdo?

- jhf
- pokročilý
- Příspěvky: 90
- Registrován: ned 22. zář 2013 12:20:23
- bydliště: Olomoucký
- kávovar: Lelit PL92T Elizabeth, dříve PL41TEM, Rancilio Silvia
- mlýnek: Eureka Mignon Specialita, dříve Ascaso I steel, Rancilio Roc
Re: Nabroušení mlecích kamenů
Děkuji za rychlou reakci. Ještě dotaz - má cenu brousit kameny v novém mlýnku?
A na Papuna: jak jsi spokojený se stroji, které máš uvedené? Také u mne vyhrálo Ascaso I-steel (zvažuji koupi v lednu - únoru) a Gaggia Classic (ta přijde na řadu až někdy později). Díky.
A na Papuna: jak jsi spokojený se stroji, které máš uvedené? Také u mne vyhrálo Ascaso I-steel (zvažuji koupi v lednu - únoru) a Gaggia Classic (ta přijde na řadu až někdy později). Díky.
- Amo_Košice_Sk
- více pokročilý
- Příspěvky: 430
- Registrován: pát 26. zář 2014 9:54:19
- bydliště: Slovensko Košice
- kávovar: La Carimali Alfa
- mlýnek: Brasilia RR45 WEGA 6.0
Re: Nabroušení mlecích kamenů
Pravdu - povediac ani mne to nešlo moc do hlavy, že nabrúsené kamene od p. Thera sú ostrejšie.
Pre istotu som si kúpil aj nové a dal staré aj nabrúsiť, nabrúsené sú ostrejšie !
Určite už budem používať len brúsené kamene a nie kvôli cene, lebo zo Slovenska to nieje tak lacné posielať ako z Čiech.
Pri nabrúsených mám pocit, že mlynček sa zmenil na strúhadlo kávy
Pre istotu som si kúpil aj nové a dal staré aj nabrúsiť, nabrúsené sú ostrejšie !
Určite už budem používať len brúsené kamene a nie kvôli cene, lebo zo Slovenska to nieje tak lacné posielať ako z Čiech.
Pri nabrúsených mám pocit, že mlynček sa zmenil na strúhadlo kávy

Kávavar : 2x La Carimali Alfa & French Press Bodum
Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)
Mlynek : Brasilia RR45 (Gino Rossi RR45)
Mlynek : WEGA 6.0 (COMPAK K6 old)
- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Nabroušení mlecích kamenů
Tak já zatím zkušenost s broušením nemám. Mám je tak jak jsou od výroby. Na druhou stranu ale určitě to nemele nijak špatně. Nechat kameny přebrousit je fajn, ale není to nutné.
Sestava mlýnek + kávovar je OK. Mlýnek je fajn, káva tam skoro žádná nezůstává. Kávovar je taky fajn, ale bylo třeba několik úprav a ta nejhlavnější je PID regulace teploty. Bez PID by to nebylo ono.
Sestava mlýnek + kávovar je OK. Mlýnek je fajn, káva tam skoro žádná nezůstává. Kávovar je taky fajn, ale bylo třeba několik úprav a ta nejhlavnější je PID regulace teploty. Bez PID by to nebylo ono.