jak nastavit správnou hrubost mletí Fiorenzato Doge 63

problémy (všeho druhu) s mlýnkem, první pokusy, nastavení
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
jarek89
Příspěvky: 14
Registrován: sob 29. lis 2014 23:56:45
bydliště: Moravskoslezský kraj
kávovar: Grimac La Uno
mlýnek: Fiorenzato Doge 63

jak nastavit správnou hrubost mletí Fiorenzato Doge 63

Příspěvek od jarek89 »

Ahoj jsem čerstvým majitelem sestavy Grimac La Uno a mlýnku Fiorenzato Doge 63 a chci se zeptat, jak nastavit u tohoto mlýnku ideální mletí na espresso, příjde mi, že kávu mám buď přeextrahovanou nebo podextrahovanou nic mezi tím, káva co z toho leze je buď výrazně hořká nebo bez chuti.

Chci se vás tedy zeptat jak by měla vypadat přesně umletá káva na espresso, jak se tak koukám různě na videa na youtube, tak všude používají fresh mlýnky a to mi moc nepomůže. Už mám skoro namleto 250 g kávy a ne a ne z toho vytvořit něco co by bylo pitelné a chutnalo dobře a mělo přesně tu barvu jakou má mít.

Nebo si myslíte, že mlecí kameny to mají již za sebou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
hunt01
více pokročilý
Příspěvky: 350
Registrován: sob 14. led 2012 10:40:25
bydliště: Šaratice / Brno
kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II

Re: jak nastavit správnou hrubost mletí Fiorenzato Doge 63

Příspěvek od hunt01 »

Kameny se dle fotky nedají nikdy urcit, co mají za sebou.
Našel jsi nulovou polohu ? Co máš za kafe ? Jaky používáš recept ? Single nebo double ?
Na všechny tyto otázky je tu odpověď na fóru několikrát. Tak zacni číst
Servis a prodej profesionálních kávovarů.
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
Uživatelský avatar
jarek89
Příspěvky: 14
Registrován: sob 29. lis 2014 23:56:45
bydliště: Moravskoslezský kraj
kávovar: Grimac La Uno
mlýnek: Fiorenzato Doge 63

Re: jak nastavit správnou hrubost mletí Fiorenzato Doge 63

Příspěvek od jarek89 »

Nulová poloha je na čísle 16 a mlýnek má stupnici do 19, kafe co jsem naposledy použil je Doubleshot Dambi Udo espresso pražena 14.12 a Cerrado Mineiro (Brazilie), pražená 20.12
Zkoušel jsem jak double tak single a stále bez výsledku, kávu si odvažuju, už si myslím, že tampování v rámci možností taky zvládám. a mám podezření právě na mlýnek.
Uživatelský avatar
hunt01
více pokročilý
Příspěvky: 350
Registrován: sob 14. led 2012 10:40:25
bydliště: Šaratice / Brno
kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II

Re: jak nastavit správnou hrubost mletí Fiorenzato Doge 63

Příspěvek od hunt01 »

Tak zkus double, 18g dovnitř a 40-50g ven za cca 25-27 sec
Servis a prodej profesionálních kávovarů.
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
Uživatelský avatar
jarek89
Příspěvky: 14
Registrován: sob 29. lis 2014 23:56:45
bydliště: Moravskoslezský kraj
kávovar: Grimac La Uno
mlýnek: Fiorenzato Doge 63

Re: jak nastavit správnou hrubost mletí Fiorenzato Doge 63

Příspěvek od jarek89 »

Tak ještě než jsem si přečetl tvou odpověď tak jsem zkusil mlýnek nastavit na 17 a 2 dílky v double páce jsem měl dle váhy 17g a výsledek byl docela pitelný, ne dokonalý,ale už to nebylo hořké. Jen mi příjde, že mlýnek mele nerovnoměrně, protože tento výsledek se mi nepodařilo zopakovat. Uvažuju o výměně kamenů + výměna ložisek.
Uživatelský avatar
hunt01
více pokročilý
Příspěvky: 350
Registrován: sob 14. led 2012 10:40:25
bydliště: Šaratice / Brno
kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II

Re: jak nastavit správnou hrubost mletí Fiorenzato Doge 63

Příspěvek od hunt01 »

Ložiska sem měnil na mlýncích jednou, spíš by chtělo i změřit jak hází kameny, popř. Držák kamenů a vypodložit kameny
Servis a prodej profesionálních kávovarů.
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „k mlýnku“