Gaggia MDF - prosba o radu
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- pipis
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Gaggia MDF - prosba o radu
Mám možnost zakoupit Gaggiu MDF starý tip, chybí ale u něj tento držák:
Objednat nový asi nepůjde, jde o 15 let starý typ MDF, ještě celokovový, i tato
součástka co chybí je kovová a s jinými rozměry než současný díl.
Díky za radu.
Je to velký problém?Objednat nový asi nepůjde, jde o 15 let starý typ MDF, ještě celokovový, i tato
součástka co chybí je kovová a s jinými rozměry než současný díl.
Díky za radu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia MDF - prosba o radu
Velikost problému je daná cenou za kterou se pořídí kávovar (mohlo by to zajímavě snížit cenu) a zručností nového majitele mlýnku.
U mého MDF je tento díl z plastu a je součástí kávovaru (není přišroubovaný).
Je to v zásadě drák do kterého se vkládá páka pod dávkovací zařízení. Jestliže se tam tento díl šroubuje, dal by se držák pro páku vyrobit (z plechu, drátu[kulatiny]).
U mého MDF je tento díl z plastu a je součástí kávovaru (není přišroubovaný).
Je to v zásadě drák do kterého se vkládá páka pod dávkovací zařízení. Jestliže se tam tento díl šroubuje, dal by se držák pro páku vyrobit (z plechu, drátu[kulatiny]).
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- pipis
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
A kdybych zatím jel bez toho držáku a držel prostě jen tu páku nebo skleničku pod tím, byl by problém?
Asi by bylo všude kolem hodně nepořádku.
Jinak mám k tomu přesné rozměry, dalo by se to nechat vyrobit.
Jen netuším, za kolik by to dokázal nějakej šikula vyrobit
Asi by bylo všude kolem hodně nepořádku.
Jinak mám k tomu přesné rozměry, dalo by se to nechat vyrobit.
Jen netuším, za kolik by to dokázal nějakej šikula vyrobit

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- primacafe
- Administrátor
Nebyl by problém. Je to tam jen pro položení páky. Jinou funkci to nemá. Kdysi jsme taky mleli kávu do hrníčku a pak "dávkovali" do misky v páce ručně lžičkou. Vyrobit by to opravdu nebyl problém, protože tvar i materiál může být různý. Jde jen o to, aby se cena tohoto mlýnku nerovnala ceně nového. Jestli je pro Vás cena zajímavá (velmi zajímavá), pak do toho běžte. Na druhé straně je také třeba uvažovat o stavu mlecích kamenů a že v případě přebroušení, budou další výdeje (asi do 500,- (přebroušení a poštovné)).
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
- pipis
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Do 1500,- to má smysl? Prý je tenhle starší typ lepší než novější. Je celokovový,
měl by být tišší a jinak by to mělo být stejné s novým typem, tzn. velké pomalé kameny.
měl by být tišší a jinak by to mělo být stejné s novým typem, tzn. velké pomalé kameny.
- primacafe
- Administrátor
To je tak horní hranice ceny. Takle na dálku je těžké konkretně radit (jeden by ho musel vidět).
Pomalé ano, ale velké? Co potom mlecí kameny 300mm.
Jinak je to dobře použitelný mlýnek k domácímu kávovaru. Domluvte se na 12ti stovkách a můžete si plácnout.
Bylo by dobré před převzetím zkusit jak mele (zda vůbec mele).
Pomalé ano, ale velké? Co potom mlecí kameny 300mm.

Jinak je to dobře použitelný mlýnek k domácímu kávovaru. Domluvte se na 12ti stovkách a můžete si plácnout.
Bylo by dobré před převzetím zkusit jak mele (zda vůbec mele).
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Skús si napísať (zavolať) do Interlinei, možno by to vedeli zohnať. Ak nie pražská pobočka, tak kontaktuj bratislavskú.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- pipis
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ještě mi prozraďte, proč má MDFko dole pod dozérem držák páky, když je tam ta dóza?
Tzn., že do dozéru se namele káva a pak z dozéru kdykoli můžu sypat kávu nějakou
páčkou do páky? Omlouvám se za laický dotaz, nikdy jsem to neviděl, krom 1 obrázku
na stránkách výrobce
.
PS - díky za rady, nakonec od koupě sešlo, 1500 se mi zdálo jako risk. Místo něj mám
nabídku na Saeco Lux použitý v dobré kondici za 2500Kč. Nevím, jestli je to dobrá nabídka,
ale mlýnek se mi líbí. Ještě přemýšlím o Democe M203.
Tzn., že do dozéru se namele káva a pak z dozéru kdykoli můžu sypat kávu nějakou
páčkou do páky? Omlouvám se za laický dotaz, nikdy jsem to neviděl, krom 1 obrázku
na stránkách výrobce

PS - díky za rady, nakonec od koupě sešlo, 1500 se mi zdálo jako risk. Místo něj mám
nabídku na Saeco Lux použitý v dobré kondici za 2500Kč. Nevím, jestli je to dobrá nabídka,
ale mlýnek se mi líbí. Ještě přemýšlím o Democe M203.
- arny71
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ten Lux za 2,5 je celkem OK, pokud je v dobrém stavu. Zkus pomlít a uvidíš. Předpokládám, že není starší než 1a 1/2 roku (zhruba v té době se tady začaly tyhle mlýnky prodávat).
- pipis
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Dobře, promyslím, buď Lux nebo Demoku M203 - ta je můj favorit.
- Zizass
- více pokročilý
- kávovar: Bezzera.UNICA.PID
- mlýnek: Compak.K3.Touch.Advanced
Re: Gaggia MDF - prosba o radu při koupi
Ahoj ,poradí někdo kde levně koupit na netu NOVÝ mlýnek MDF? Klidně v zahraničí ,ale aby byla jednoduchá platba a doprava ( dá se platit i v eurech na dobírku?)
Díky
Díky
- Visna
- začátečník
- kávovar:
- mlýnek:
Ahoj,
neviem, kam to lepšie zaradiť, chcem sa spýtať, na akom stupni mam pomlieť na tomto mlynčeku kávu na zalievanú,
na espresso meliem na stupňoch 5,6 a7... o koľko stupňov teda približne zvýšiť hrubosť mletia.
Ďakujem
neviem, kam to lepšie zaradiť, chcem sa spýtať, na akom stupni mam pomlieť na tomto mlynčeku kávu na zalievanú,
na espresso meliem na stupňoch 5,6 a7... o koľko stupňov teda približne zvýšiť hrubosť mletia.
Ďakujem
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Já používám cca . Na Frenach press 

- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Davide, už toľko nepi 
Na zalievanú je to vcelku jedno, nie? Kľudne to mel na 5,6,7... (asi viac k tej vyššej hodnote).

Na zalievanú je to vcelku jedno, nie? Kľudne to mel na 5,6,7... (asi viac k tej vyššej hodnote).
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Zalievana kava je v zasade to iste, co cupping a pre ten plati nasledujuce pravidlo:
"Grind each coffee to a medium-course ground similar to course sand or raw sugar. Do not grind coffee too fine or it will become over-extracted and taste bitter."
"Grind each coffee to a medium-course ground similar to course sand or raw sugar. Do not grind coffee too fine or it will become over-extracted and taste bitter."
"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln