Dobrý den,můžete mi někdo poradit jak vyčistit od vodního kamene espressovač Singer Ariete Deluxe 1329?
Děkuji Gábina.
odvápnění Singer Ariete
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Re: odvápnění Singer Ariete
Dobrý den, na odvápnění používám ocet, pokudmožo neředěný a nejlépe průmyslový je silnější. Aleš 

-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
S tím octem bych nespěchal a nejprve si zjistil, z čeho jsou díly v kávovaru. A taky víc hledat zde na fóru, třeba http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... f=47&t=260
Kávovary Singer-Ariete u nás nabízí jeden velký na kávovary specializovaný internetový obchod, použijte dar přítele googla a zeptejte se prodejce, co doporučí za přípravek. Octem můžete při nesprávném použití víc pokazit, než ušetřit.
Kávovary Singer-Ariete u nás nabízí jeden velký na kávovary specializovaný internetový obchod, použijte dar přítele googla a zeptejte se prodejce, co doporučí za přípravek. Octem můžete při nesprávném použití víc pokazit, než ušetřit.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ten hliníkový bojler musí mať radosť...alesc píše:...ocet, pokudmožo neředěný a nejlépe průmyslový je silnější....
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Asi mám už útlm, ale mne sa zdá že ocot na hliník je pohode.
To ale napr. taký origoš Urnex-Cafiza na čistenie kávovarov bez nejakého upozornenia na etikete, hliník načne.
Aby to ale nevyznelo ako nejaké tláchanie tak som si to s tým octom radšej pred chvíľou zopakoval. 50% kyselina octová + hliníkový príbor po jednej minúte - žiadna reakcia.
To ale napr. taký origoš Urnex-Cafiza na čistenie kávovarov bez nejakého upozornenia na etikete, hliník načne.
Aby to ale nevyznelo ako nejaké tláchanie tak som si to s tým octom radšej pred chvíľou zopakoval. 50% kyselina octová + hliníkový príbor po jednej minúte - žiadna reakcia.
- hnup
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Hliník s octom reaguje. Pri normálnej teplote nie, ale pri teplote blízkej varu áno.
Hliník má výhodu, že na vzduchu rýchlo zoxiduje a vytvorí si ochrannú vrstvu, čo však v kávovare neplatí, keďže je v ňom trvale voda. Horúci ocot hliník načne a ten začne korodovať.
Navonok sa môže zdať, že sa nič nedeje, kávovar môže fungovať roky bez nejakého viditeľného vonkajšieho poškodenia, no či je aj voda z neho nezávadná - to by som neriskoval.
Nakoniec, aj tu na fóre sú fotky jedného Arietu s dierou v bojleri (alebo hlave) - čo tú dieru spôsobilo môžeme len hádať, no len tak z ničoho nič by tá diera nevznikla.
Hliník má výhodu, že na vzduchu rýchlo zoxiduje a vytvorí si ochrannú vrstvu, čo však v kávovare neplatí, keďže je v ňom trvale voda. Horúci ocot hliník načne a ten začne korodovať.
Navonok sa môže zdať, že sa nič nedeje, kávovar môže fungovať roky bez nejakého viditeľného vonkajšieho poškodenia, no či je aj voda z neho nezávadná - to by som neriskoval.
Nakoniec, aj tu na fóre sú fotky jedného Arietu s dierou v bojleri (alebo hlave) - čo tú dieru spôsobilo môžeme len hádať, no len tak z ničoho nič by tá diera nevznikla.
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
-
- více pokročilý
- kávovar: Vibiemme Domobar,Lelit PL 41TEM, Gaggia Baby Class
- mlýnek: Ascaso I-Steel,Nemox
Nejlépe se mi osvědčil přípravek od Gaggie u nás je prodávaj i po jednom sáčku za 65kč.
- Maroslav
- více pokročilý
- mlýnek:
Pozor, nepleťte si descaler a detergentondro píše:Asi mám už útlm, ale mne sa zdá že ocot na hliník je pohode.

Nikdo nemá absolutní pravdu, ale každý má právo na vlastní názor.