Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
NE, vytáhnout nejde, a silou povolit vpřed- nebo vzad také ne, nemíním se zranit nebo něco urvat.
Pravda je taková, že občas(skoro pokaždé) po zapnutí cvakne termostat a ohřívá a v zápětí hlásí, že je ohřáto.Ale není, neb to vidím na teploměru. Pokud dám jemný a přesně mířený pohlavek nebo poklepání na panel ovladačů, termostat si sepne a ohřeje vodu na "správnou" provozní teplotu.
Takže je buď špatný kontakt-lepší varianta....
Nebo termostat v kellu-reklamace/oprava...
Pokud zapnu kdykoliv nahřátí na páru, vždy ohřeje bez zaváhání na cca 150 st.C a po vypáření-se(hezké slovo ) opět dohřeje. To se u přípravy vody pro kávu také neděje...
Ty knoflíky a páčky na ventilech jdou stáhnou dost těžko (pokud jsou stahovací).
Ta teplota vypadá na termostat, někdy termostat tímto způsobem blbne, je tam obyčejný bimetal.
Myslím, že posílat kávovar někam d servisu a podstupovat riziko poškození při posílání, je zbytečné. Vyměnit termostat není žádný problém, obnáší to jen koupení nového (asi do 200,-).
Když budete kávovar rozdělávat a máte čím fotit (i mobil by mohl stačit), tak foťte.
Tento kávovar vlastní dost lidí a mohlo by se to hodit i jiným.
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Mno, tak jsem to zkusil znovu rozdělat, ale nepovedlo se mi to úplně odkrytovat. Nicméně jsem vytvořil dostatečnou škvírku, abych viděl neco jako základní desku se šváby a odpory. Na ní byl napojen konektor známý třeba jako napojení ventilátoru u PC nebo podobných napájení na pevné disky a podobně. Byl trošku šejdrem, tak jsem za něj vzal a zdál se mi dost volný. Odpojil jsem jej, přihnul kontakty a po 10-ti minutách chyrurgické práce se mi jej podařilo opět zapojit. Po prvním testu se přístroj jeví v pořádku, hřeje bez fackování a po odpuštění vody si dohřívá.
Takže snad dobré...
Takže v tomto kávovaru není klasický bimetalový termostat?
-------------------------------------------------------- kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Těžko říct, moc hluboko jsem se nedostal. Taky nevím jak termostaty v těchto mašinkách vypadají. Může tam být klidně digitální teploměr a dle jeho hodnot se jen pouští proud do topného tělesa. Ale asi ne, páč je slyšet ono klasické bimetalové klapání...
Jsou tam běžné termostaty které se používají snad ve všech malých kávovarech.
Naposledy upravil(a) primacafe dne ned 17. črc 2011 2:53:25, celkem upraveno 2 x.
Důvod:doplnění