Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
můžete podle přiložených fotek odhadnout, zda je vše tak jak má být ? Káva mi chutná, ale to neznamená že nemůže být líp
Fotky jdou po sobě od namletí přes pěchování v páce až k hotové kávě, kde je vidět jak se pěna pomaličku ztrácí.
Treba čítať príspevky o mlynčekoch a kúpiť taký, ktorý aj dokáže pomlieť mlieť kávu nie len na zalievanú.
Človek v snahe ušetriť je v konečnom dôsledku sklamaný.
Kávovar: ARIETE RETRO -> RANCILIO SILVIA -> ISOMAC TEA Mlynček: GAGGIA MDF -> MAZZER SUPER JOLLY, SAN REMO MXT
Všechno O.K. určitě není, mletí se mi taky zdá příliš hrubé a světlá pěna napovídá, že to taky podle toho proteklo moc rychle, jak píše historik - podextrahovaná káva. Kromě toho sedm gramů považuji za málo. Dávám 9,5. Tuhle část espresso kánonu považuji za závaznou tak pro kavárny, kde jde také o zisk.
Díky za postřehy, zkusím to víc najemno. Dnes jsem zkusmo měřil a od mety 25ml/25s jsem hodně daleko, teče to rychleji (odhad 15s; stopky by byly ale nic na 25ml jsem nenašel).