Nějaký pátek tady pročítám diskuse od "když to nemá přesně to a to, tak to není espresso" až po "zhruba od tolika do tolika, a když když ti to chutná, tak je to ok", a že vlastně "chuťový dojem je velmi subjektivní".
Tak by mne zajímalo, když máte připravit kávu pro návštěvu (+- 6 lidí), jak to vlastně probíhá. Připravíte jim espresso (pakliže všichni chtějí espresso

), které si děláte pro sebe, nebo se každého ptáte zvlášť a odcházíte k mlýnku a kávovaru se seznamem a pokaždé upravujete to, či ono, abyste se trefily do požadavku pro každého individuálně? Nebo nasadíte přetlakové misky u děláte nějaký univerzál?
A co když se ozvou námitky, že je na ně moc ovocná/sladká/hořká? Jde to do dřezu a střílíte další variantu? Možná si námitky nechají asi pro sebe, pokud to není vysloveně degustační večer...
BTW Jednou se mi stalo, že přišla návštěva (poprvé) a přinesla si s sebou dózu s Illy, že nic jiného nepijí
