podařilo se mi napěnit mléko na latte art
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: podařilo se mi napěnit mléko na latte art
Ostatně, dneska se mi to taky podařilo. Votevřel jsem flašku plnotuč, nalil, zapěnil ... a bylo to jako krém.
- Ostmes
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Gratuluji,David píše:Ostatně, dneska se mi to taky podařilo. Votevřel jsem flašku plnotuč, nalil, zapěnil ... a bylo to jako krém.
jako krem....., to vzdycky potesi.
Jinak poslední dva týdny jsem si prošel peripetiemi s napěněním. Až doposud jsem kupoval různá mléka od Tatry až po Clever (což je taky Tatra, ale převlečná Billou

Někdy čerstvé, někdy UHT. Většinou jsem neměl problém s napěněním, ačkoliv někdy se JAR taky projevil a já měl bubliny skoro velikosti lentilek

No a pak se to stalo. Za celou dobu cca 2 týdnů jsem nedokázal udělat pěnu, která by se alespoň trošku podobala tomu co je pořeba na Kapucino.
Byla to jedna varka UHT od Cleveru a ikdybych se rozkrájel pěna né a né.
Koupil jsem tedy Popular a Kunin a vše bylo zpět. Pěna jako předtím.
Co mě ty dva týdny ale stály nervů.
Ostmes
No konečně. Z toho úžasu, že to fakt kreslí, jsem poprvé mléko přelila. Zatím kreslím jenom klikyháky, jelikož mám pokaždé takovou radost, že to opravdu jde s tím mlékem kreslit, že nestíhám kreslit něco pěkného. Ke kreslení mi pomohla změna konvičky - měla jsem baňatou bez zobáčiku, se kterou jsem dávala skvělá kapučína, ale kreslit s tím nešlo. Na základě zdejších zkušeností jsem koupila konvičku Tomgast. Chvilku mi trvalo, než jsem se naučila pěnit v této konvičce (princip je pořád stejný, ale jiný tvar konvičky si vyžádal lehkou změnu grifu), ale trpělivost se vyplatila.