Dovolil jsem si část diskuze přenést sem,aby to nebylo v tématu o Saecu.
Kynio píše:
PRIMA Hpresso a Aquapresso jsou pro mne moc kyselé. A to já nepreferuji.
Ondrada píše:No, je to sice automat, ale... Tam je nejspíš něco špatně, jak už tu padlo, ani jedna z těchto káv kyselá není (stejně jako drtivá většina produkce PRIMAcafé) - Hpresso mám trochu víc do hořka, Aquapresso vyloženě jemé a trochu nasládlé, ale rozhodně ani jedna z těchto směsí nemá být kyselá, a Aquapresso obzvlášť. A to co si pamatuju, tak zrovna Segafredo, když jsem ho měl posledně, byla hrozivá kyselina...
Hledal bych chybu, proč tomu tak je, pokud je v pořádku káva, tak je to většinou otázka teploty vody, dávky a mletí...
Ně se taky u některých káv spíše těch upražených do světla stane,že je káva více kyselá,než obvyle a pak co s tou jemností a teplotou vody?
Nějaké doplNující informace od ondrady by se hodily
