Ahoj,
často se mi bohužel stává, že do šálku s espressem se dostane trošku logru. Není to žádné strašné množství, ale vždy mi to zkazí bohužel výsledný dojem. Zrníčka kávy mezi zubama po posledním doušku příjemná zkrátka nejsou.
Čím to může být? Můj tip je nerovnoměrné pomletí z ne moc kvalitního mlýnku. Mám ETA 0066 (četl jsem o něm na fóru právě) a čekám na Gaggiu MDF. Nebo může hrát roli ještě něco jiného?
Díky
Logr v pressu
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- zorin87
- více pokročilý
- Příspěvky: 102
- Registrován: pon 21. úno 2011 17:54:51
- bydliště: Boskovice
- kávovar: Futura Kikka, Bialetti, Aeropress, V60, Catler 4012
- mlýnek: Eureka Mignon
Logr v pressu
Life is too short to drink bad coffee...
No matter how old you are!
...
Zkušenosti s: kávovarem La Scala Butterfly, Magister Stella Profesional, Jura Impressa C5, De'Longhi ESAM 3000 B Magnifica a s mlýnky Macap M2M, Eureka Mignon Perfetto, Krups GVX242, Eta 0066 (80. léta) :)
No matter how old you are!
...
Zkušenosti s: kávovarem La Scala Butterfly, Magister Stella Profesional, Jura Impressa C5, De'Longhi ESAM 3000 B Magnifica a s mlýnky Macap M2M, Eureka Mignon Perfetto, Krups GVX242, Eta 0066 (80. léta) :)
- zorin87
- více pokročilý
- Příspěvky: 102
- Registrován: pon 21. úno 2011 17:54:51
- bydliště: Boskovice
- kávovar: Futura Kikka, Bialetti, Aeropress, V60, Catler 4012
- mlýnek: Eureka Mignon
Re: Logr v pressu
U starého automatu DeLonghi, co jsem měl se to nedělo. I když jsem třeba použil kávu ze stejného mlýnku. Tam bych si to pak vysvětlil ne tak velkým tlakem mašinky, která to přes filtr neprotlačila.
Life is too short to drink bad coffee...
No matter how old you are!
...
Zkušenosti s: kávovarem La Scala Butterfly, Magister Stella Profesional, Jura Impressa C5, De'Longhi ESAM 3000 B Magnifica a s mlýnky Macap M2M, Eureka Mignon Perfetto, Krups GVX242, Eta 0066 (80. léta) :)
No matter how old you are!
...
Zkušenosti s: kávovarem La Scala Butterfly, Magister Stella Profesional, Jura Impressa C5, De'Longhi ESAM 3000 B Magnifica a s mlýnky Macap M2M, Eureka Mignon Perfetto, Krups GVX242, Eta 0066 (80. léta) :)
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Logr v pressu
Na 99% mletí. Pak až možná něco jiného. A to přichází v úvahu velké dírky v misce. Snad nic jiného to nemůže být.
Mlýnek ETA který uvádíte je pro mletí na espresso totálně nevhodný.
Mlýnek ETA který uvádíte je pro mletí na espresso totálně nevhodný.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- zorin87
- více pokročilý
- Příspěvky: 102
- Registrován: pon 21. úno 2011 17:54:51
- bydliště: Boskovice
- kávovar: Futura Kikka, Bialetti, Aeropress, V60, Catler 4012
- mlýnek: Eureka Mignon
Re: Logr v pressu
A to mám ještě nastavené na nejjemnější mletí. :/ Bohužel dodávka těch Gaggií se do ČR zdržela, prý pro výměnu dodavatele. Nikde tady teď nejsou k dostání.
Co se týká velkých dírek v misce.. tak to doufám, že nebude.. Ani nevím, jak bych to poznal. Ne to je i šuplera malej (velkej) pán :D
Co se týká velkých dírek v misce.. tak to doufám, že nebude.. Ani nevím, jak bych to poznal. Ne to je i šuplera malej (velkej) pán :D
Naposledy upravil(a) primacafe dne sob 14. led 2012 12:53:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Není třeba citovat předchozí příspěvek !!!!!!!!!!!
Důvod: Není třeba citovat předchozí příspěvek !!!!!!!!!!!
Life is too short to drink bad coffee...
No matter how old you are!
...
Zkušenosti s: kávovarem La Scala Butterfly, Magister Stella Profesional, Jura Impressa C5, De'Longhi ESAM 3000 B Magnifica a s mlýnky Macap M2M, Eureka Mignon Perfetto, Krups GVX242, Eta 0066 (80. léta) :)
No matter how old you are!
...
Zkušenosti s: kávovarem La Scala Butterfly, Magister Stella Profesional, Jura Impressa C5, De'Longhi ESAM 3000 B Magnifica a s mlýnky Macap M2M, Eureka Mignon Perfetto, Krups GVX242, Eta 0066 (80. léta) :)
Re: Logr v pressu
Tiež si myslím, že je to mletím, resp. mlynčekom.Integrované mlynčeky v automatoch sú zvačša nastavené na mierne hrubšie mletie, ja mám na Nivone nastavené maximum a ešte by to kúsok pýtalo, záleží to od druhu kávy.
J.
J.
- zaxon
- nováček
- Příspěvky: 52
- Registrován: úte 08. zář 2009 16:22:27
- bydliště: Orlová
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Logr v pressu
neprotlačí ti to kolem těsnění páky,já když moc utlačím jemnou kávu,tak mi to udělá.
Re: Logr v pressu
Mě se to občas stane také, ale když jsem to zkoumal, je možné, že je to z nerovnoměrného mletí/ protlačení skrz misku nebo kolem těsnění, ale je tu ještě jedna možnost: v misce, páce a výpusti páky vždy po extrakci zůstane pár kapek kávy, která tam při vysoké teplotě rychle zaschne a když si po další půl hodině chcete dát další espresso, nikdy pořádně celou páku nevyčistíte od této zaschlé kávy (hlavně záhyby výpusti). Toto se pak dostává do hrnku.
- giro
- více pokročilý
- Příspěvky: 103
- Registrován: čtv 14. lis 2013 12:30:38
- bydliště: Žilina
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Logr v pressu
lenže tá káva čo ostáva v páke a výpusti je už vyextrahovaná a teda neobsahuje pevné častice ....