1.
Tak jsem koupil misku 14g na Gagii (nepřetlakovou). Jelikož ještě nemám mlýnek, tak si nechal pomlít kávu přímo na presso. Chci se zeptat, přestože pomletá káva byla trochu hrubší než bych očekával (alespoň se uvádí, že na presso by měla být něco jako je polohrubá až hrubá mouka) tak já to měl trochu hrubší (jako sůl??). Tam, kd emi to mleli řekli, že si to do profi kávovarů melou přesně takhle. Tak já naplnil 14g,upěchoval jako blázen (určitě více než 20kg), tak tak dotáhl (vše bylo nahřáté).Pustil. Teklo to hodně rychle, za asi 25sek. cca 45 ml. To, že tam byla slabá pěna je asi tím, že to mohlo být špatnou kávou (70:30), starou kávou, .. To neřeším (teď), ale teklo to moc rychle. Jak to melete? Na polohrubou mouku? Vím, že mi zase někdo napíše, že je zde vlákno káva a mletí, ale to jsem pročetl a prosím o radu a ne o ukamenování

2.
Již se to zde trochu psalo, ale jen abych tomu rozuměl. U přetlakové misky to vždy potečně stejně rychle témeř bez ohledu na množství kávy, hrubost mletí, sílu upěchování? Je ta rychlost jen daná tlakem a otvorem v tlakovém sítku?
Díky moc.
Jinak dobrý, diametrálně lepší než Krups. Takže všem děkuji za to, že dobře poradili.