Způsob mletí kávy

rady, poznatky, postřehy k přípravě kávy, především na espresso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
kamca.b1
Příspěvky: 1
Registrován: pon 04. úno 2013 12:33:12
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Způsob mletí kávy

Příspěvek od kamca.b1 »

Vlastním espresovač IDE LINE TSK 181 - pravděpodobně identický s Fagor CR 282 a mlýnek ETA 0067. Dále mám French press, moka konvičku a rychlovarku na turka :-)

Momentálně nemám na koupi něčeho jiného, chtěl bych zkusit objednat čerstvou kávu, možná namletou, avšak tak, aby - pokud by se to z espresovače nedalo pít, šla použít do french presu.

Je velký rozdíl v mletí pro espresso a french press (aneb lze kávu, semletou pro espreso použít)?

Momentálně mám kávu ILLY, z presovače vytéká káva, která pěnu vytvoří, ale káva je poměrně hořká. Nemám porovnání, zda to tak má být.
Uživatelský avatar
jerrymouse
více pokročilý
Příspěvky: 218
Registrován: pon 07. led 2013 18:36:42
bydliště: Plzeň
kávovar: Lelit Bianca
mlýnek: Niche Zero, Timemore Sculptor 64s (SSP MP), 1zpresso Q2, ...

Re: Způsob mletí kávy

Příspěvek od jerrymouse »

kamca.b1 píše: Je velký rozdíl v mletí pro espresso a french press (aneb lze kávu, semletou pro espreso použít)?
Řekl bych přímo diametrální (pro představu - na rockym - rozsah 1-40, melu french press na 35 a espresso na 8). Filtr v french press konvičce není schopný zachytit kávu namletou na espresso.
David
silně pokročilý
Příspěvky: 1456
Registrován: pát 18. led 2008 11:32:30
bydliště: Praha
kávovar: Gaggia Evolution
mlýnek: Gaggia MDF

Re: Způsob mletí kávy

Příspěvek od David »

Ale tak zachytí, jen toho lógru na dně šálku bude víc.
Něžný kávový barbar preferuje tyto kávy a hodnotil tyto restaurace. Proč se vyhnout levným kávovarům?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „k přípravě kávy“