Ako najlepšie pripraviť Americano?

rady, poznatky, postřehy k přípravě kávy, především na espresso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
Spectre
více pokročilý
Příspěvky: 187
Registrován: úte 31. led 2012 18:32:54
bydliště: Bratislava
kávovar:
mlýnek:

Re: Ako najlepšie pripraviť Americano?

Příspěvek od Spectre »

generator píše:A protože nechci ničit pěnu/krému/créma napustím nejprve horkou vodu přes trysku na vodu a do toho dělám espresso přímo z páky. Zatím si všichni pochvalovali. Když se to udělá obráceně a dopouštím dovu z trysky, tak to dělá hrozné bubliny a úplně to zničí tygra :)
Pravda :) Len ešte by som to zaklincoval (aby to nebolo málo komplikované) že v poradí 1.espresso 2.voda je to práve ono americano a v opačnom poradí 1.voda 2.espresso "long black". Chuťovo to bude myslím na jedno kopyto.
Moja zbierka: Kávovar/espresso: Promac Club ME, La Scala Aida 2, Italsab E61, Nuova Simonelli Mac Digit; Mlynček: Eureka Mignon doserless, Rancilio MD40, Rossi RR45, La San Marco SM90; Alternatívne metódy: Hario V60, Aeropress, Syphon Tiamo
espressolab.sk - servis, náhradné diely a baristické pomôcky
Odpovědět

Zpět na „k přípravě kávy“