Dělám-li espresso, tak káva, která vytéká, mi přijde málo sirupovitá. Káva v šálku/skle hezky stoupá (ve smyslu efektu piva Velvet; nevím, jak to správně nazvat), ale zdá se mi, že příliš rychle. Následná crema se utvoří kolem 3 mm; relativně pevná, vrací se a po dopití na stěnách zůstává (tedy nezůstává, protože je vytřena

Domnívám se, že chyba souvisí s rychlostí průtoku, neboť mi vychází 25/12-15. Snažil jsem se zde dohledat, kde dělám chybu, ale neúspěšně. Zkoušel jsem různé kombinace jemnosti mletí a tamperovaní. Pakliže se dostanu k 20 s, tak za cenu, že káva je přepálená. Tzn. že na počátku teče úplně černá a pak se rychle mění do běla, a je nepitelná. Ono i proti různým videím mi přijde, že při 25/12 je změna příliš rychlá a oříšková barva chybí.
Děkuji za pomoc a rady.
PS:kávy jsou z PC; puk je OK; dle tohoto i jiných fór jsem měřil teplotu vody (i výsledné kávy) a množství vody rovnou ze sprchy. Vše OK.