Vazkost kávy

rady, poznatky, postřehy k přípravě kávy, především na espresso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
lukyn
více pokročilý
Příspěvky: 448
Registrován: ned 15. črc 2012 22:23:17
bydliště: střední Čechy
kávovar:
mlýnek:

Re: Vazkost kávy

Příspěvek od lukyn »

"blbě namleto" ... tím myslím, jestli ti opravdu mele mlýnek dobře, je nový nebo jsi koupil nějaký bazar? Když opomenu problematiku přepálené kávy, tak na videu je jasně vidět, že ze začátku ti teče černá káva a velmi rychle přejde do světlé. To je ale podle mě tím, že máš moc velkou misku s velkým množstvím kávy, proto černá, ale hrubě namleto, proto je to tak rychlé a voda si razí cestu jen nejrychlejší trasou, proto hned teče světlá.

Takže zkus i do této velké misky dát jen cca 7g kávy jemněji namleté, rozumně utlačené a bez ohledu na puk (blátíčko nevadí) uvidíš co z toho poleze.

Pokud bys potřeboval zkusit s jiným mlýnkem, jsem kousek od Říčan u Prahy, můžem se domluvit, zkušenost s Colorkou mám.
práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
Uživatelský avatar
miguel
Příspěvky: 22
Registrován: pon 16. pro 2013 22:13:33
bydliště: Jablonec nad Nisou
kávovar: Gaggia Classic
mlýnek: Gino Rossi RR45

Re: Vazkost kávy

Příspěvek od miguel »

Rodom: on nepíše, že to hrne stejně na 2 i 5, ale že na 2 už to je přepálený

každopádně nějaký posun ? zajímalo by mě rozuzlení....protože něco podobnýho sem taky zažil...přičítám to tý teplotě
Uživatelský avatar
boč
Příspěvky: 2
Registrován: stř 13. črc 2016 15:46:04
bydliště: Praha
kávovar: moka konvička
mlýnek: nemám

Re: Vazkost kávy

Příspěvek od boč »

Panove, jak tenhle pribeh skončil?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „k přípravě kávy“