Postup plnění páky dle Silvia School

rady, poznatky, postřehy k přípravě kávy, především na espresso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
puschpull
silně pokročilý
Příspěvky: 643
Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
bydliště: Most - Korozluky
kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF

Re: Postup plnění páky dle Silvia School

Příspěvek od puschpull »

Já jsem se na single shot naučil používat tu LM misku. Nutné množství kávy se mi ukáže samo při postupném pěchování do té užší části. Stejně tak používám tuto metodu i pro double shot - tam je to snazší, pro větší množství kávy a větší misku se snadněji optimálně dávkuje.
Vážení na digitální váze jsem zrušil zhruba po 14 dnech po zakoupení kávovaru a snažím se vše ladit podle chuti. Samozřejmě si hlídám dobu extrakce a výsledný objem espressa.
Uživatelský avatar
wladas
silně pokročilý
Příspěvky: 518
Registrován: ned 15. úno 2015 16:27:30
bydliště: Bratislava
kávovar: Carimali Alfa
mlýnek: Mazzer SJ

Re: Postup plnění páky dle Silvia School

Příspěvek od wladas »

Single LM sa da relativne presne odhadnut. Ale dvojku plnit bez vahy...nieje to ono. Hlavne ked casto menim druh kavy.
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
Uživatelský avatar
puschpull
silně pokročilý
Příspěvky: 643
Registrován: čtv 28. kvě 2015 8:27:34
bydliště: Most - Korozluky
kávovar: Gaggia Classic (+ PID)
mlýnek: Fiorenzato F5 GT, Gaggia MDF

Re: Postup plnění páky dle Silvia School

Příspěvek od puschpull »

Jo to je pravda. S tím měněním kávy. Snažím se postupně sortiment stabilizovat.
Dnes jsem se dočkal a mám konečně kovový tamper. Zatím jsem používat ten plastový ... Bez vážení, double shot (káva Malawi AA Plus Pamwamba), naprosto skvělý výsledek. Chuťově bez chyby, 25 vteřin, cca 55 ml, krásná "tmavě oříšková" crema. Kolik kávy to nevím, po sklepání plná miska, upěchovaná k "rysce". :-)
Odpovědět

Zpět na „k přípravě kávy“