Zajímavá metoda tréninku pěnění mléka

rady, poznatky, postřehy k přípravě kávy, především na espresso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
hnup
silně pokročilý
Příspěvky: 1773
Registrován: sob 19. led 2008 15:23:49
bydliště: Banská Bystrica
kávovar:
mlýnek:

Re: Zajímavá metoda tréninku pěnění mléka

Příspěvek od hnup »

Stačí si domontovať PID alebo digitálny teplomer a potom sa už len riadiť podľa teploty na dispeji. Termostat u Gaggie vypína paru pri cca. 160°C, takže treba vypustiť paru pri 140-145° a začať "peniť" niekde pri 150-tich stupňoch a je to v pohode. (Netreba čakať na vypnutie nahrievania a znovuzapnutie.) Ušetrí sa teda okolo tých 22+15 sekúnd času, a vyhodí sa 60$ za PID :-)

Prípadne sa dá priamo cez PID ovládať aj reguláciu pary (cez diódu).
Doteraz som bol hlúpy... Ale teraz u mňa nastal obrat o 360 stupňov.
Uživatelský avatar
Vlad
více pokročilý
Příspěvky: 145
Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
bydliště: Michalovce
kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
mlýnek: Lodos

Zajímavá metoda tréninku pěnění mléka

Příspěvek od Vlad »

Tato metoda mi pomohla. Pre mna bola klucova pritomnost ,,teplomera,, aby som vedel kedy prestat. Penenie mlieka bola moja achilova pata. Teraz badat naznaky late art, no od presnych vzorov mam veli daleko. Kazdopadne zaznamenavam progres
Odpovědět

Zpět na „k přípravě kávy“