Domácí kávovar je k ničemu.
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- Seky
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Čerpadlo a patnáct barů (opotřebení čerpadla)
milý Ledový muži: když nevím, držím ústa a šoupu nohama
- vilose
- více pokročilý
- kávovar: Bezzera Unica, LaPavoni Europiccola, Faema Family
- mlýnek: Mazzer Super Jolly, Fiorenzato T80
Ja sa iba divím, koľkí ste sa nechali ovplyvniť jediným príspevkom tak, že o čerpadlách sa už prestalo hovoriť. My tiež máme radi kávu z profesionálneho stroja od skúseného baristu, ale keď nás väčšinou sklame, resp. priamo nas..ie, tak si ju radšej ideme spraviť domov.
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Ba právě naopak. Díky tomu se zde zase po dost dlouhé době něco děje a hlavně se to odehrává ve vší slušnosti. Za což všem zůčastněným děkuju.
Je aspoň co číst, člověk se zasměje.
No a rozdělit příspěvky je už ten nejmenší problém.
Je aspoň co číst, člověk se zasměje.
No a rozdělit příspěvky je už ten nejmenší problém.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
vilose píše:Ja sa iba divím, koľkí ste sa nechali ovplyvniť jediným príspevkom tak, že o čerpadlách sa už prestalo hovoriť. My tiež máme radi kávu z profesionálneho stroja od skúseného baristu, ale keď nás väčšinou sklame, resp. priamo nas..ie, tak si ju radšej ideme spraviť domov.
No a jak by to vypadalo kdyby se takové dotazy ignorovaly nebo hned mazaly? Taky si myslím že je lepší když se to v klidu probere.
Kávovary Gaggia- Espresso Color, San Remo- Jolly bar, Carimali- UNO.
Mlýnky Carimali- M1, Gaggia- MDF
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
To pravé ořechové nezačíná koupí kávovaru, ale tím až si člověk řekne "tfuj co jsem to dřív pil" :)
- DeTT
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Domácí kávovar je k ničemu.
Co mam rikat ja teda, kua, kdyz muj stale v praci pouzivany prvni "espresso" stroj je Krups stary asi 8 let, ktery nema ani profi misku (porta filter ma moc maly prumer), stal me flasku Jaegera, melu kavu na rucni Kyocere a pro zmenu doma mam Arietku s vestavenym mlynkem, ktera by ale nutne potrebovala vymenit tesneni hlavy, protoze predchozi majitel ji totalne zanedbaval? :D
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Být rád a hovořit o štěstí?
Vzhledem k tomu jak výrobci na všem začali v posledních letech okatě šetřit tak asi chvilku ještě sloužit bude. Stejně tak kamarádova Rowenta adaggio už jede 7 nebo 8 let. Od nového přístroje bych to dnes nečekal.
Vzhledem k tomu jak výrobci na všem začali v posledních letech okatě šetřit tak asi chvilku ještě sloužit bude. Stejně tak kamarádova Rowenta adaggio už jede 7 nebo 8 let. Od nového přístroje bych to dnes nečekal.
-
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Evolution
- mlýnek: Gaggia MDF
Hele, co se nám to tu vyvrbilo ... nějaký splašený mesiáš? :D
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Pendrek mesiáš, to jsou drahé zkušenosti protože to co jsem napsal neplatí jen u kávovarů, ale jde napříč celým elektrem. Už jenom používání bezolovnaté pájky které si u EU vydupal Philips je peklo, oficiálně tomu říkají ekologie.
- charliequatro
- kávovar:
- mlýnek:
Dovoluji si též připojit svůj názor na espreso stroje. Používám TurMix, kávu melu otáčením rukojeti ručního mlýnku a pochutnám si. Věřím, že zkušený barista mi udělá kvalitní šálek, ale ve většině českých občerstvoven nevědí jak by mne, zákazníka natáhli (i když mají vybavení za desetitisíce). Vysvětlím předem, že chci DVĚ presa do jednoho šálku je zadání hodné Einsteina a dostanu černou vodu, která ani nevoní ani nechutná. Doma si pohraju a udělám šálek dle své chuti a možností...
p.s. Pozdrav "Zdar" byl používán na druhou sbírku na Národní divadlo
p.s. Pozdrav "Zdar" byl používán na druhou sbírku na Národní divadlo
- lukyn
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
tak hlavně jestli na účtu to dvojiný bylo 
Nikdy nezapomenu na to, když sem si v jedný cukrárně objednal "presíčko", žena nejdřív nechtěla, ve chvíli kdy bylo umleto, páka nasazena, si to rozmyslela, že si teda taky dá .... no mrkal sem na to kouzlo, jak pod pákou bleskurychle přistál druhej hrnek ...

Nikdy nezapomenu na to, když sem si v jedný cukrárně objednal "presíčko", žena nejdřív nechtěla, ve chvíli kdy bylo umleto, páka nasazena, si to rozmyslela, že si teda taky dá .... no mrkal sem na to kouzlo, jak pod pákou bleskurychle přistál druhej hrnek ...

práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
charliequatro
Tak to buďte rád že vám to nepřinesli v čtvrtlitrovém hrnku, příště chtějte dvojité ristreto alias picolo, ale víc nevysvětlujte. Teprve potom donesou dvojité espresso. Ovšem než to řešit takto je lepší pokud nespěcháte, s personálem probrat jak vypadá jejich espresso.
lukyn
Asi mají teleportační technologii a doplnili množství kávy v páce
Ale je to hodně blbé, já už bych peskoval obsluhu.
Tak to buďte rád že vám to nepřinesli v čtvrtlitrovém hrnku, příště chtějte dvojité ristreto alias picolo, ale víc nevysvětlujte. Teprve potom donesou dvojité espresso. Ovšem než to řešit takto je lepší pokud nespěcháte, s personálem probrat jak vypadá jejich espresso.
lukyn
Asi mají teleportační technologii a doplnili množství kávy v páce