tak jsem asi po měsíci studování zde na foru zakoupil stroj

nejdříve jsem měl vybranej Catler ES8012 ale nenašel jsem zde jednu jedinou kladnou recenzi
další v řadě byl Oscar II,jenže pak jsem koukal na různá videa a to provedení se mě prostě nelíbilo
tak to vyhrál Rocket Mozzafiato + Rancilio Rocky,cena krajně nepříznivá,ale mě se prostě líbil

Vzhledem k tomu,že jsem zde přečetl snad všechno tak jsem myslel že to hned zvládnu
no první shot se nedal chlastat ani druhej a třetí......(hrozně kyselá a teklo to jak voda)
tak jsem upravil mlýnek doladil tampování a už to asi po 20 pokusech docela jde
jo a samozřejmě jsem vyhodil kávu ze supermarketu a koupil v PC
Pak mě zajímala teplota vody a její stabilita,dodělal jsem tedy teploměr abych měl rámcově představu jak se kávovar chová
nešlo mě ani tak o to jestli mám při extrakci 90 nebo 92 stupňů ale jakou má vliv na teplotu krátké odpuštění vody před extrakcí a jaká
je teplota v průběhu.
Přikládám průbeh teploty https://www.youtube.com/watch?v=Zo8oOcU ... e=youtu.be
Teď jsem se malinko zasekl,když dělám s double pákou tak je vše ok
ale pokud dám single tak musím naplnit cca 9-10g jinak je v misce prostě málo kávy na utampování (košík mám z Bunacafe 7g)
A pořád mám v misce blátíčko,z dvojité misky je krásnej puk
Přikládá pokus s Bottomless https://www.youtube.com/watch?v=O4I7sN_ ... e=youtu.be
Teď začínám s pěnou a výsledky zatím neuspokojivé
