v prvom rade chcem povedat, ze som uplny novacik v priprave espressa a dovod, preco som zacal uvazovat nad jeho pripravou doma, bola zhoda okolnosti, ze som kvoli zdravotnemu stavu nemohol odcestovat a zakotvil som u rodicov, kde nemam velmi kde chodit na kavu...no a teraz k veci:
takze asi po dvojtyzdnovom studovani o kavovaroch, ich ponukach, a kave a jej priprave doma som si nakoniec zaobstaral vyservisovany kavovar La Scala Butterfly z obchodu ktory predava kavovary, a pri vybere vyhral taliansky retro dizajn a ovladanie packou mi pripada, ze mam pripravu este viac pod kontrolou, co sa mi paci. Na zaciatku zohravala ulohu cena, takze som uvazoval o delonghi e155, potom pouzita gaggia classic, a tak to postupne islo...

tiez som vsade cital o dolezitosti dobreho mlynceka a tiez suroviny teda kavy, no a mlyncek som z druhej ruky kupil Wega Max, co je ze vraj prebaleny Compak K6 s 64mm kamenmi. ten som kupil asi 2 dni dozadu v zjavne opotrebovanom stave, ale co bolo hlavne, ze melie celkom dobre (teda neviem to posudit po pravde, ale zda sa mi, ze ok, aj ked zvazujem kupit nove noze) a hned som ho prerobil na priame davkovanie podla toho co som videl na internete a inych uzivatelov.
Kavu (Bonomi Bar Selection) mi k mlynceku tiez predali 1 kilo, aby som mal s cim skusat. (bola balena 21.11.2017 takze celkom cerstva si myslim) aj ked samozrejme s nou som si mletie urcite neskusal, kedze tusim stoji 20 euro kilo...
no a teraz k vysledku, tak
No stroj prisiel dnes asi o 12 na obed a hned som ho vybalil a cakal som nech si trocha odychne z cestovania.
Po asi 2 hodinach som nalial vodu do kanistra a napojil hadicku do pribaleneho filtra, no a potom som zapol masinu a nechal ju zahriat. Na prvy krat som vybral Segafredo Casa espresso co som kupil v kautroflande, no a kedze som uz vcera skusal rozne stupne mletia, tak som ju zomlel,co som si myslel, ze je primerane, odpustil som vodu z kavovaru asi po 30 minutach a voda uz sicala, tak asi to bolo uz zahriate, dal som tam kavu a otocil packu....aj ked voda vytiekla do 10 sekund, co bolo rychlo, aj tak mala kava aku taku penu, aj ked nie taku, ako ked som zmenil kavu na bonomi, a zomlel ju este jemnejsie, a aj ked voda este stale tiekla trocha rychlejsie ako tych 25-30 sekund co tusim ma, tak aj tak mala fantasticku penu a bol som v euforiii, lebo nepamatam si, kedy som taku kavu vobec pil a este teraz ked pisem tento text, tak sa citim v prijemne povzbudeny, alebo skor opojeny kavickou a nie rozruseny co som sa vacsinou citil, ked som si dal hocijaku kavu...tak mozem povedat ze po dlhych rokoch pitia kavy(skor zavislosti;_), az teraz som dosiel na to, co dobra doma pripravena kava vlastne je!