Ahoj všem,
jako začínající domácí espressista a nepič mléčných nápojů nemám zkušenosti s pěněním mléka. Ale žena to má ráda a proč se něco nového nenaučit, nebo to alespoň zkusit.
Mám Lelit Anitu PL042, což asi není ideální, ale mělo by to stačit. Mám možná problém s teplotou páry, přijde mi dost vysoká (základní nastavení je myslím kolem 130°C). Jednak se mi zdá, že se mi mléko zahřeje hrozně rychle a nestihne se dobře napěnit a na trysce mi zůstává "připečený" povlak z mléka. Na všech videích kluci jenom upustí páru a utřou ležérně trysku utěrkou, já ji musím pořádně vydrhnout mokrým hadříkem, protože jinak ten povlak dolů nedostanu.
Díky všem za tipy, jak to vylepšit!
Teplota páry
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 252
- Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Teplota páry
Já to vyřešil zakoupením šlehače mléka nespresso . Důvod, rychle se mi zanášel bojler (vodní kámen) na mé Silvii 

- Maqrtek
- Příspěvky: 15
- Registrován: stř 23. pro 2020 19:28:11
- bydliště: Olomouc
- kávovar: Lelit PL042TEMD, aeropress, kalita, V60, mokka
- mlýnek: Porlex mini
Re: Teplota páry
Je to tím že kluci na videu maj tepelně odizolovanou trysku, anita ji nemá. Ale i anitě se po dostatečnym treninku nechá napěnit super micropěna.