Teplota páry

Co espresso je, jak se připravuje
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
Drozi
Příspěvky: 3
Registrován: pát 04. úno 2022 14:27:13
bydliště: Praha
kávovar: Lelit Anita
mlýnek: Lelit Anita

Teplota páry

Příspěvek od Drozi »

Ahoj všem,
jako začínající domácí espressista a nepič mléčných nápojů nemám zkušenosti s pěněním mléka. Ale žena to má ráda a proč se něco nového nenaučit, nebo to alespoň zkusit.
Mám Lelit Anitu PL042, což asi není ideální, ale mělo by to stačit. Mám možná problém s teplotou páry, přijde mi dost vysoká (základní nastavení je myslím kolem 130°C). Jednak se mi zdá, že se mi mléko zahřeje hrozně rychle a nestihne se dobře napěnit a na trysce mi zůstává "připečený" povlak z mléka. Na všech videích kluci jenom upustí páru a utřou ležérně trysku utěrkou, já ji musím pořádně vydrhnout mokrým hadříkem, protože jinak ten povlak dolů nedostanu.

Díky všem za tipy, jak to vylepšit!
lubono
více pokročilý
Příspěvky: 245
Registrován: pát 29. bře 2013 11:24:56
bydliště: Brno
kávovar:
mlýnek:

Re: Teplota páry

Příspěvek od lubono »

Já to vyřešil zakoupením šlehače mléka nespresso . Důvod, rychle se mi zanášel bojler (vodní kámen) na mé Silvii :smoke:
Uživatelský avatar
Maqrtek
Příspěvky: 15
Registrován: stř 23. pro 2020 19:28:11
bydliště: Olomouc
kávovar: Lelit PL042TEMD, aeropress, kalita, V60, mokka
mlýnek: Porlex mini

Re: Teplota páry

Příspěvek od Maqrtek »

Je to tím že kluci na videu maj tepelně odizolovanou trysku, anita ji nemá. Ale i anitě se po dostatečnym treninku nechá napěnit super micropěna.
Odpovědět

Zpět na „Začínáme s kávovarem na espresso“