Bialetti Moka Express
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- začátečník
- Příspěvky: 75
- Registrován: sob 02. črc 2011 22:02:42
- bydliště: Jižní Čechy
- kávovar: Lelit Bianca V3, Moccamaster One Cup, Gaggia Classic + PID
- mlýnek: Eureka Mignon Silenzio
Bialetti Moka Express
Mám 2 týdny konvičku Bialetti Moka Express (3 šálky). Zatím se mi daří dělat pouze trochu hořké kafe. Mletí o něco hrubší než na espresso. Vodu nejprve extra uvařím, pak teprve naliju do konvičky, pak pouze mírný plamen - aby se namletá káva nespálila a nezhořkla. Máte s tím někdo zkušenost? Taky bych chtěl vědět, jestli se má konvička sundat z ohně hned, jakmile začné do horní části vytékat káva, nebo ji nechat až do konce na ohni. Našel jsem o tom už dost informací, bohužel se často ve zmíněných věcech rozcházejí. Díky za radu.
- Effe
- více pokročilý
- Příspěvky: 250
- Registrován: pon 14. čer 2010 19:21:34
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel
Re: Bialetti Moka Express
Pokud to sundáš z plamene hned jak začne vytékat ,tak se tam ničeho nedočkáš.Já to sundávám z plamene,když konvička začne chrchlat,sice dole něco vody zbyde nebo spíše se vrátí zpět,ale zase nehrozí připálení a ztráta chuti.A plamen zvol takový ,aby konvičce zahříval jen dno .Jinak určitě záleží co za kafe používáš,já jsem si oblíbil místní směs Prima H-presso,v nouzi Illy.Mám těch konviček více,ale nejvíce mi chutná z 1porcové a cca 8gramů do sítka což ho úplně zaplní.Když chci udělat 1 porci v 3porcové konvičcce nikdy to není ono.
- mvaldo
- více pokročilý
- Příspěvky: 181
- Registrován: úte 02. bře 2010 11:22:03
- bydliště: Púchov
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Bialetti Moka Express
do 3 porciovej dávam cca. 17.3g kávy, jemne utlačím, najnižší plameň, a ponechám na plameni po začiatok "zobáčika" na vylievanie kávy 

-
- začátečník
- Příspěvky: 75
- Registrován: sob 02. črc 2011 22:02:42
- bydliště: Jižní Čechy
- kávovar: Lelit Bianca V3, Moccamaster One Cup, Gaggia Classic + PID
- mlýnek: Eureka Mignon Silenzio
Re: Bialetti Moka Express
Effe díky, udělal jsem přesně jak píšeš. Ke konci začne najednou z konvičky vytékat světlá voda a chrchlá to. V ten moment sundavám. Trochu vody sice zbyde, což ale nevadí, jinak by zřejmě byla káva hořká. Mám radši větší kafe, když z tříšálkové konvičky naleju obsah do 2 šálků a doleju vodou, která mi zbyla v konvici, na celkem cca 130ml (poměr 1:1) , káva je výborná a naprosto bez hořkosti. Dolití vodou je samozřejmě otázka preferencí. Někde jsem četl, že dobře udělaná káva v moka konvičce je lepší než espresso v některých restauracích - což musím potvrdit. A určitě záleží i na tom, jaká káva se použije, ne z každé se asi dá v moka konvičce vytlačit to nejlepší. Chce to trpělivost a zkoušet...
- Effe
- více pokročilý
- Příspěvky: 250
- Registrován: pon 14. čer 2010 19:21:34
- bydliště: Ostrava
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Ascaso I-Steel
Re: Bialetti Moka Express
Zkoušel jsem to odměřit a do té 1 šálkové dávám cca 50ml vody (pod ventilek) a vleze tam přibližně 8gramů kávy.Není to Bialetti(tu mám 6 šálkovou),ale kvalitou si s ní nezadá.Je to moka konvička G.BO.Ty levnější začly chrchlat hned když se káva začala tlačit do horního dílu a než to tam doteklo ,tak to smrdělo spáleninou.
- Miri
- více pokročilý
- Příspěvky: 186
- Registrován: pát 29. kvě 2009 15:06:10
- bydliště: Bratislava
- kávovar: IZZO ALEX DUETTO
- mlýnek: Mazzer Mini
Re: Bialetti Moka Express
Určite sa s tým dá súhlasiť, ale s dovetkom, že to závisí okrem iného na kvalite použitej kávy. A to je najväčší problém väčšiny reštarácií i kaviarní.zdenda.sima píše:Někde jsem četl, že dobře udělaná káva v moka konvičce je lepší než espresso v některých restauracích - což musím potvrdit.
Re: Bialetti Moka Express
tu je návod, podľa ktorého sa riadim ja resp. už som si ho aj stihol prispôsobiť podľa chuti
som prekvapený, že nechávate kávu bublať (a už vôbec nechápem dolievanie zvyšnej vody, či nalievanie už zohriatej vody), takto sa do výslednej tekutiny dostáva veľké množstvo tak nezdravých látok. Princíp je rovnaký ako pri espresse. čím dlhšie prechádza voda kávou, tým viac škodlivín z nej dostane a tým je kvalita tekutiny nižšia.
Ja to robím takto (mám možno aj tridsaťročné koťogó, ktoré šľape ako delo); mám koťogó na 6 káv, no robím si z toho len jednu, výsledok je lepší ako 90% ristrett, ktoré som pil mimo Talianska (nemám rád to naše slovenské vodnaté espresso). Kávu mám rád hustú a intenzívnu. Keď sa káva podarí, tak jej chuť cítim v ústach aj dlhšie ako polhodinu. Tak teda: voda po ventil, káva na plný zásobník, nepritláčať, ak je jemnejšie pomletá, zistil som, je potrebné dať trochu viac. Položím koťogó na platničku (na nej robím najčastejšie), osvedčilo sa mi neexperimentovať s teplotou a pomalým varom, lebo tak bola káva kyslá. Nechám voľný priebeh. Začne vychádzať hustá káva, keď už je zaplavené dno, zoberiem z "ohňa", nechám dotiecť, nalejem do predhriatej šálky. Výsledok sú asi dve tri "dúšky" kávy a neopakovateľná intenzívna chuť, ktorú nenapodobí väčšina espressovarov v Bratislave.
Kód: Vybrat vše
http://delikatesy.etrend.sk/kava-napoje/video-ako-varit-kavu-v-moke-teda-kotogu-2165
som prekvapený, že nechávate kávu bublať (a už vôbec nechápem dolievanie zvyšnej vody, či nalievanie už zohriatej vody), takto sa do výslednej tekutiny dostáva veľké množstvo tak nezdravých látok. Princíp je rovnaký ako pri espresse. čím dlhšie prechádza voda kávou, tým viac škodlivín z nej dostane a tým je kvalita tekutiny nižšia.
Ja to robím takto (mám možno aj tridsaťročné koťogó, ktoré šľape ako delo); mám koťogó na 6 káv, no robím si z toho len jednu, výsledok je lepší ako 90% ristrett, ktoré som pil mimo Talianska (nemám rád to naše slovenské vodnaté espresso). Kávu mám rád hustú a intenzívnu. Keď sa káva podarí, tak jej chuť cítim v ústach aj dlhšie ako polhodinu. Tak teda: voda po ventil, káva na plný zásobník, nepritláčať, ak je jemnejšie pomletá, zistil som, je potrebné dať trochu viac. Položím koťogó na platničku (na nej robím najčastejšie), osvedčilo sa mi neexperimentovať s teplotou a pomalým varom, lebo tak bola káva kyslá. Nechám voľný priebeh. Začne vychádzať hustá káva, keď už je zaplavené dno, zoberiem z "ohňa", nechám dotiecť, nalejem do predhriatej šálky. Výsledok sú asi dve tri "dúšky" kávy a neopakovateľná intenzívna chuť, ktorú nenapodobí väčšina espressovarov v Bratislave.
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Bialetti Moka Express
To je sranda, nie? Zo 6 šálkovej misky 2-3 hlty kávy? To musí byť asi tak 40 g, z ktorého vytvoríš jedno espresso? Tak to verím, že to v Bratislave mikto nenapodobí...
Nalievanie zohriatej vody do kanvičky má dosť veľký význam, pretože kanvičkaje potom kratší čas na plameni a káva sa tak menej prepaľuje - čo je známy neduh moka kanvičiek.
Nalievanie zohriatej vody do kanvičky má dosť veľký význam, pretože kanvičkaje potom kratší čas na plameni a káva sa tak menej prepaľuje - čo je známy neduh moka kanvičiek.
Re: Bialetti Moka Express
Ešte odporúčam, i keď je to hlavne o espresse a káve všeobecne toto http://www.tyzden.sk/lampa/letna-lampa.html
Zásobník na 6 šálok a výsledná cca jedna, pravdaže, no prečo by som mal nechať tiecť vodu do nekonečna, keď po určitom čase kvalita a chuť výslednej kávy rýchlo klesá a zároveň sa zvyšuje množstvo kofeínu?
A 40g kávy a jedno espresso? To porovnanie mi príde absurdné vzhľadom na niekoľko krát nižší tlak v mokke ako v espresse.
No ako vidím a čo mi príde najlepšie na mokke, je, že koľko ľudí, toľko chutí a pritom jeden jednoduchý prístroj.
Zásobník na 6 šálok a výsledná cca jedna, pravdaže, no prečo by som mal nechať tiecť vodu do nekonečna, keď po určitom čase kvalita a chuť výslednej kávy rýchlo klesá a zároveň sa zvyšuje množstvo kofeínu?
A 40g kávy a jedno espresso? To porovnanie mi príde absurdné vzhľadom na niekoľko krát nižší tlak v mokke ako v espresse.
No ako vidím a čo mi príde najlepšie na mokke, je, že koľko ľudí, toľko chutí a pritom jeden jednoduchý prístroj.
- Redmann
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1035
- Registrován: pon 03. srp 2009 10:48:03
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: Bialetti Moka Express
Mne to celé príde absurdné.
Neviem, čo má množstvo kávy spoločné s tlakom. To znamená, že ak to preženiem, správne dávkovanie pri filtrovanej káve by bolo tak 300 g na jednu šálku? Keďže tam nie je žiadny tlak.
"Základný všeobecný recept" na espresso je 7g kávy na 25 ml. Približne rovnaké je to aj pre mokku. Prečo sa asi volá 6 porcová kanvička 6 porcová...
Takže podľa mňa piješ nenormálne preextrahovanú tekutinu, ktorej chuť je asi výrazne vzdialená od charakteru kávy.
Ale ako píšeš, každému chutí niečo iné.
A o pánovi majiteľovi kasadelkafe mám svoju, nie práve vysokú mienku.

Neviem, čo má množstvo kávy spoločné s tlakom. To znamená, že ak to preženiem, správne dávkovanie pri filtrovanej káve by bolo tak 300 g na jednu šálku? Keďže tam nie je žiadny tlak.
"Základný všeobecný recept" na espresso je 7g kávy na 25 ml. Približne rovnaké je to aj pre mokku. Prečo sa asi volá 6 porcová kanvička 6 porcová...
Takže podľa mňa piješ nenormálne preextrahovanú tekutinu, ktorej chuť je asi výrazne vzdialená od charakteru kávy.
Ale ako píšeš, každému chutí niečo iné.
A o pánovi majiteľovi kasadelkafe mám svoju, nie práve vysokú mienku.
-
- začátečník
- Příspěvky: 75
- Registrován: sob 02. črc 2011 22:02:42
- bydliště: Jižní Čechy
- kávovar: Lelit Bianca V3, Moccamaster One Cup, Gaggia Classic + PID
- mlýnek: Eureka Mignon Silenzio
Re: Bialetti Moka Express
Taky si nedokážu představit, že bych dělal jedno kafe v 6-šálkové konvičce (mám 1- a 3-šálkovou). Kdysi jsem zkoušel udělat jedno kafe v 3-šálkové, ale za moc to nestálo. Prostě když chci jedno kafe, tak rozhodně 1-šálková konvička.
Ale mám problém s tou tříšálkovou. Dělám to stejně jako v tý malý, ale začne to chrchlat už v momentě, kdy je ještě málo kafe pro 3, je to max. tak pro 2 (vodu dávám normálně po ventil). Přijde mi, že by to chtělo víc vody, ale přes ventil to lít nechci. Nevíte někdo?
Ale mám problém s tou tříšálkovou. Dělám to stejně jako v tý malý, ale začne to chrchlat už v momentě, kdy je ještě málo kafe pro 3, je to max. tak pro 2 (vodu dávám normálně po ventil). Přijde mi, že by to chtělo víc vody, ale přes ventil to lít nechci. Nevíte někdo?
Re: Bialetti Moka Express
zdenda,
podla mojich dlhorocnych skusenosti s moka kanvickami (mam 2,3,4,6,9 salkove bialeti doma) pri tom istom stupni mletia a nasypania kavy do zasobnika pri vacsich konvickach potrebujes hrubsie mletie. Inymi slovami, ked mas namletu kavu a das ju do 2jky tak ide ok, ale ked ju uz das napr. do 4ky, kde je vacsi zasobnik a vacsia vrstva kavy, tak uz zacne chrchlat skor ako pretecie "vsetka" voda plynule do hornej nadobky. Kava aj nema uz taku dobru chut. Ja som sa naucil mat namlete na moku taky stred, kde mi funguje bez problemov aj 2jka aj 4ka moka. Moku mam rad hlavne rano (robim 4ku do dvoch salok - aj manzelke) a niekedy na rychlo cez den, ked sa mi nechce zapinat a cakat na rancilio. Pokial mam dobru cerstvu kavu, nespalim ju a mam dobre mlietie aby krasna, az olejova spenena "cierňava" tiekla do hornej nadobky, tak so stipkou maresi mliecka je to almazia
podla mojich dlhorocnych skusenosti s moka kanvickami (mam 2,3,4,6,9 salkove bialeti doma) pri tom istom stupni mletia a nasypania kavy do zasobnika pri vacsich konvickach potrebujes hrubsie mletie. Inymi slovami, ked mas namletu kavu a das ju do 2jky tak ide ok, ale ked ju uz das napr. do 4ky, kde je vacsi zasobnik a vacsia vrstva kavy, tak uz zacne chrchlat skor ako pretecie "vsetka" voda plynule do hornej nadobky. Kava aj nema uz taku dobru chut. Ja som sa naucil mat namlete na moku taky stred, kde mi funguje bez problemov aj 2jka aj 4ka moka. Moku mam rad hlavne rano (robim 4ku do dvoch salok - aj manzelke) a niekedy na rychlo cez den, ked sa mi nechce zapinat a cakat na rancilio. Pokial mam dobru cerstvu kavu, nespalim ju a mam dobre mlietie aby krasna, az olejova spenena "cierňava" tiekla do hornej nadobky, tak so stipkou maresi mliecka je to almazia

- Pisky
- Příspěvky: 31
- Registrován: čtv 03. kvě 2012 11:32:52
- bydliště: Praha
- kávovar: Expobar Brewtus IV-R
- mlýnek: Demoka GR-0203
Re: Bialetti Moka Express
Přidám taky svou zkušenost po nějakém tom týdnu co doma z tohohle nástroje piju několik káv denně.
V posledních 2 týdnech mám pocit, že jsem se naučil tu kávu dělat o hodně lepší, než dříve, teď už mi rozhodně chutná víc než "presso" z většiny restaurací a kaváren, i když je to spíš smutná zpráva pro kvalitu kávy v českých podnicích. Taky jsem vyzkoušel už nemálo druhů kávy a postupně nacházim oblíbenější typy.
Kávu melu tak nějak na střed, trochu hruběji, než bych mlel na espresso, jak už ostatní psali. Zásobník na kávu plním celý ale nijak nepěchuju, jen párkrát sklepnu o stůl, káva se srovná a ideálně se spěchuje sama svojí vahou(i to je občas moc).
Do spodní nádobky jsem začal dávat alespoň teplou, nebo když mam zrovna horkou vodu v konvici, tak i horkou vodu, opravdu mi to přijde lepší, že se káva tak dlouho nepřepaluje.
Kávu dělám na středním plamenu, když začne vytékat, plyn zeslabím na minimum a nechám vytékat tak do poloviny až dvou třetin, pak plamen úplně vypnu. Přišlo mi, že je docela rozdíl, když se na konci přípravy vyhnete tomu chrchlání, které mě původně obvykle teprve zvedlo ze židle, abych šel vypnout plamen. Káva je chutnější a míň hořká.
Na fotce vidíte jaká krásná věc mi z toho teče, nejsem nějakej pěnomaniak, ale je to přinejmenším příjemnější, než čistě černá tekutina. Navíc, když kávu přeleju s otevřeným víčkem, pěna zůstane na okrajích šálku několik minut.
V posledních 2 týdnech mám pocit, že jsem se naučil tu kávu dělat o hodně lepší, než dříve, teď už mi rozhodně chutná víc než "presso" z většiny restaurací a kaváren, i když je to spíš smutná zpráva pro kvalitu kávy v českých podnicích. Taky jsem vyzkoušel už nemálo druhů kávy a postupně nacházim oblíbenější typy.
Kávu melu tak nějak na střed, trochu hruběji, než bych mlel na espresso, jak už ostatní psali. Zásobník na kávu plním celý ale nijak nepěchuju, jen párkrát sklepnu o stůl, káva se srovná a ideálně se spěchuje sama svojí vahou(i to je občas moc).
Do spodní nádobky jsem začal dávat alespoň teplou, nebo když mam zrovna horkou vodu v konvici, tak i horkou vodu, opravdu mi to přijde lepší, že se káva tak dlouho nepřepaluje.
Kávu dělám na středním plamenu, když začne vytékat, plyn zeslabím na minimum a nechám vytékat tak do poloviny až dvou třetin, pak plamen úplně vypnu. Přišlo mi, že je docela rozdíl, když se na konci přípravy vyhnete tomu chrchlání, které mě původně obvykle teprve zvedlo ze židle, abych šel vypnout plamen. Káva je chutnější a míň hořká.
Na fotce vidíte jaká krásná věc mi z toho teče, nejsem nějakej pěnomaniak, ale je to přinejmenším příjemnější, než čistě černá tekutina. Navíc, když kávu přeleju s otevřeným víčkem, pěna zůstane na okrajích šálku několik minut.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Bialetti Moka Express
Pisky:tak ta tvoje je opravdu povedená
Já teď začínám a všelijak experimentuji, občas se zadaří, ale obecně pořád nemůžu narazit na kávu co by mi sedla. Tak se chci zeptat, jakou kávu používate?
Já teď začínám a všelijak experimentuji, občas se zadaří, ale obecně pořád nemůžu narazit na kávu co by mi sedla. Tak se chci zeptat, jakou kávu používate?
- Pisky
- Příspěvky: 31
- Registrován: čtv 03. kvě 2012 11:32:52
- bydliště: Praha
- kávovar: Expobar Brewtus IV-R
- mlýnek: Demoka GR-0203
Re: Bialetti Moka Express
Omlouvam se, poslední dobou na tohle fórum moc nechodím, tak jsem si nevšiml odpovědi.
V tu dobu jsem používal kávu z pražírny Monro v Brně(některé kávy mívají moc upražené, mastné na povrchu, tak jsem vždy vybíral osobně).
Mnou původně velice oblíbená káva Costa Rica mi v moka konvičce přestala poměrně rychle chutnat, takže můžu potvrdit, že chuť kávy je opravdu odlišná od jiných typů přípravy a tak je potřeba najít si tu, která zachutná. Z Moka konvičky mi pak začaly chutnat africké kávy, které mi chutnají do dnes i z presovače.
Hlavní rozdíl jsem ale vždy poznal, když jsem měl moc jemně namleto, nebo v zásobníku nacpáno moc kávy. To pak byl přepálenej hořčák a moc se to nedalo pít.
V tu dobu jsem používal kávu z pražírny Monro v Brně(některé kávy mívají moc upražené, mastné na povrchu, tak jsem vždy vybíral osobně).
Mnou původně velice oblíbená káva Costa Rica mi v moka konvičce přestala poměrně rychle chutnat, takže můžu potvrdit, že chuť kávy je opravdu odlišná od jiných typů přípravy a tak je potřeba najít si tu, která zachutná. Z Moka konvičky mi pak začaly chutnat africké kávy, které mi chutnají do dnes i z presovače.
Hlavní rozdíl jsem ale vždy poznal, když jsem měl moc jemně namleto, nebo v zásobníku nacpáno moc kávy. To pak byl přepálenej hořčák a moc se to nedalo pít.
Re: Bialetti Moka Express
Narazil jsem na pár stránkách na model Junior, vypadá jako Moka Express, ale nemá na sobě vyobrazeného panáčka. Na stránkách Bialetti jsem ho nenašel, neví někdo jestli je to opravdu Bialetti nebo jen nějaká kopie?
např. zde
např. zde
Kód: Vybrat vše
http://www.kuchynskenoze-nadobi.cz/smrz/eshop/12-1-Kavovary-a-kafetiery/0/5/875-Kavovar-JUNIOR-1-salek-Bialetti
- imperator
- více pokročilý
- Příspěvky: 142
- Registrován: ned 11. úno 2018 23:16:49
- bydliště: Slovensko
- kávovar: Electrolux EEA111, DeLonghi ECO310BK
- mlýnek: Nivona CafeGrano
Re: Bialetti Moka Express
Vcera som kupil tento model a som velmi nadseny - konecne viem ako by chutilo espresso - keby sa mi podarilo - jasne je to urcite slabsie a nema to kremu ale som prekvapeny plnostou chuti - kyslost horkost ale nie prepalenost - skoda tej krasnej kremy ale to uz by bolo ozajstne espresso - kazdopadne som vytiahol staru bio arabiku z lidla - pomlel na najjemnejsie (kedze ma byt hrubsie ako na espresso - co splna lebo muj rucny lodos melie vzdy nedostavujuco na espresso - konecne vyuzijem) a ta kava je perfektna - mam tu aj dalsie - ked nastavim sklokeramiku na 6 stupen vyteká to cca minutu (co celkom sedí - 2 bary ale 4x pomalsie)
Myslim ze moka je po espresse asi najintenzivnejsia chutovo aj typom pripravy - ostatne robia vzdy riedsie kavy - este by som rad skusil džezvu ale tam ma odradza cas a priprava - tuto to polozim a vzdy presne po 5 minutach zacina vytekat
Skusil som tam naliat aj horucu vodu - vysledok - aj tak vytekala po 5 minutach ale kava bola prepalena kysla a horka
Pokial dam sporak na 7 stupen kava extrahuje rychlejsie a je slabsia
Radsej mensi stupen a hrubsie mletie - nez vacsi stupen a mensie mletie - viac to uz aj tak nepretlaci a bude to skor ako podextrahovane prepalene espresso
Dnes uz som si urobil 4 moka kávičky a zdá sa ze kym si nekupim serioznu vybavu (aspon nejaky lelit mlyncek a presovac) ostava mi tato priprava ako druha najlepsia
Myslim ze moka je po espresse asi najintenzivnejsia chutovo aj typom pripravy - ostatne robia vzdy riedsie kavy - este by som rad skusil džezvu ale tam ma odradza cas a priprava - tuto to polozim a vzdy presne po 5 minutach zacina vytekat
Skusil som tam naliat aj horucu vodu - vysledok - aj tak vytekala po 5 minutach ale kava bola prepalena kysla a horka
Pokial dam sporak na 7 stupen kava extrahuje rychlejsie a je slabsia
Radsej mensi stupen a hrubsie mletie - nez vacsi stupen a mensie mletie - viac to uz aj tak nepretlaci a bude to skor ako podextrahovane prepalene espresso
Dnes uz som si urobil 4 moka kávičky a zdá sa ze kym si nekupim serioznu vybavu (aspon nejaky lelit mlyncek a presovac) ostava mi tato priprava ako druha najlepsia
- imperator
- více pokročilý
- Příspěvky: 142
- Registrován: ned 11. úno 2018 23:16:49
- bydliště: Slovensko
- kávovar: Electrolux EEA111, DeLonghi ECO310BK
- mlýnek: Nivona CafeGrano
Re: Bialetti Moka Express
Kolkomoze mat kofeinu jedna davka z moka konvicky - 7g arabica kavy - 45 sekund extrakcie cca 40ml napoja
Nechcem to prepisknut a dost mi chuti
Nechcem to prepisknut a dost mi chuti
- wladas
- silně pokročilý
- Příspěvky: 518
- Registrován: ned 15. úno 2015 16:27:30
- bydliště: Bratislava
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Mazzer SJ
Re: Bialetti Moka Express
=> http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 459#p51459
este doplnim ze zatial co meliem kavu tak spodnu nadobku s vodou dam zohrievat. Zohreje sa na 45-50 st. (da sa este rukou chytit) a usetrim tym nejake sekundy.
Ked este vyskusas kvalitnu cerstvo prazenu kavu tak to bude este vacsi pozitok.
este doplnim ze zatial co meliem kavu tak spodnu nadobku s vodou dam zohrievat. Zohreje sa na 45-50 st. (da sa este rukou chytit) a usetrim tym nejake sekundy.
Ked este vyskusas kvalitnu cerstvo prazenu kavu tak to bude este vacsi pozitok.
Kavovar: Carimali Alfa (misky LM Advanced), Rancilio Silvia V4, Moka Pepita 3, Bialetii moka express 6
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded
Mlynec: Mazzer Super Jolly doserless, Fiorenzato T80 doserless, OE Lido E
Predosla vybava: Rancilio MD40, Gaggia MDF, Krups GVX2 moded