La Pavoni Europiccola
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Re: La Pavoni Europiccola
Na tom se de facto nemá co pokazit, na rozíl od běžných espressovačů. Prostě se jen řeší těsnení a hotovo. Alespoň takovej mám pocit a čtu to i obecně na Internetu.
Professional není vůbec potřeba, dokud nezačneš dělat větší množství espres za sebou. Nelze totiž úplně rychle (kvůli natlakování) dolít vodu. Pokud budeš toužit po ukazateli tlaku, lze ho vlastnoručně dodělat do Europiccola. Navíc Europiccola se rychleji nahřeje.
Professional není vůbec potřeba, dokud nezačneš dělat větší množství espres za sebou. Nelze totiž úplně rychle (kvůli natlakování) dolít vodu. Pokud budeš toužit po ukazateli tlaku, lze ho vlastnoručně dodělat do Europiccola. Navíc Europiccola se rychleji nahřeje.
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Super tak potom klasicky.
Chlapikovi som sa dovolal - chrom uz nema ale ma v ciernom. Co vobec nevadi. Je 10 rocny, vymenene tesnenia tento rok, potreba ziadnych investicii. Asi si to opravuje sam lebo si kupil dalsi zo 70tych rokov.
Cena je 280 eur. Myslim ze celkom ujde. Usetrenych 170 eur. Alebo predsa len funglovka so zarukou pre istotu?
Chlapikovi som sa dovolal - chrom uz nema ale ma v ciernom. Co vobec nevadi. Je 10 rocny, vymenene tesnenia tento rok, potreba ziadnych investicii. Asi si to opravuje sam lebo si kupil dalsi zo 70tych rokov.
Cena je 280 eur. Myslim ze celkom ujde. Usetrenych 170 eur. Alebo predsa len funglovka so zarukou pre istotu?
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Tymto smerom sa nebudeme uberat, nic by sme neporiesili. Kupim novy. Dakujem ti velmi pekne za radu.
Prechdzam k dalsej otazke:)
Aky mlyncek k tomu - uvadzas ze mas Mahlkoenig Vario Home. Je ok? Alebo by odporucil po skusenostiach nieco ine? Opat dakujem
Prechdzam k dalsej otazke:)
Aky mlyncek k tomu - uvadzas ze mas Mahlkoenig Vario Home. Je ok? Alebo by odporucil po skusenostiach nieco ine? Opat dakujem

- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: La Pavoni Europiccola
Třeba Tě to zaujme: http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 105&t=3593Vlad píše: Co sa tyka napenovania mlieka - nebudem vyuzivat - je to moja achilova pata, niekedy v buducnosti aj na to pride.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Hajahahaha velmi dobre:)
No keby som to mal vidiet nazivo neviem ako by som reagoval.
Kazdopadne dakujem, zajtra skusim, nech je sranda:)
No keby som to mal vidiet nazivo neviem ako by som reagoval.
Kazdopadne dakujem, zajtra skusim, nech je sranda:)
Re: La Pavoni Europiccola
Asi ze zoufalosti to s tím mlíkem někdy zkusím 
ad mlýnek - jsem s tím spokojenej. Je ale dost drahej, údajně udělá stejnou službu jednodušší Rocky

ad mlýnek - jsem s tím spokojenej. Je ale dost drahej, údajně udělá stejnou službu jednodušší Rocky
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Videl som cenu. Skusim najprv s rucnym ovalnym lodosom, mozno to bude fungovat. Ak nie tak kupim rockyho. Bolo by to pekne spojenie manualny mlyncek a manualny kavovar. Pripravu mam niekedy radsej ako samotnu kavu:)
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Romanticka predstava sa mi rozplynula. Lodos som nastavil na najemnejsie a nedosahoval jemnost ani kav bezne kupovanych v obchode. Ostava na french press a kupim elektriku. Pre europiccole su nutne zomletie este jemnejsie ako pri klasikom espresse?
Re: La Pavoni Europiccola
Nemyslím si. Záleží na kávě. Některé musím mlet docela na hrubo jinak z toho nevymáčknu ani kapku a některé hodně na jemno, jinak to začne prokapávat skrz samo, aniž bych tlačil na páku. Navíc tomu jde pomoct množstvím, 7g na 1 porci není dogma, dávám často až 8.5g.
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Dakujem. A posledna otazka - mozno najdolezitejsia:
Ako dlho ti trvalo kym si ziskal cit v pake?
P.s. chcem sam seba presvedcit, ze sa s takym strojom da dosiahnut tak isto kvalitna kava ako na velkom kavovare. Dufam, ze sa nesklamem...
Dakujem
Ako dlho ti trvalo kym si ziskal cit v pake?
P.s. chcem sam seba presvedcit, ze sa s takym strojom da dosiahnut tak isto kvalitna kava ako na velkom kavovare. Dufam, ze sa nesklamem...
Dakujem
Re: La Pavoni Europiccola
Hadam par mesicu. Podle videa s pruhlednou hlavou jsem si potvrdil, ze je paku potreba zvedat velmi velmi pomalu, jinak puk doslova poskoci pod prilivem vody. Takze zvedam paku rychle az do mista kde zacina napoustet (toto misto se naucis rozpoznat podle polohy paky, zvuku a jineho odporu). Tam zpomalim ci zastavim a sleduju mirne klesajici hladinku ve sklenene trubicce (resp. je to i slyset). Za par vterin se to napusti a tak pokracuju pomalu nahoru. Pak tam zustanu dle preference (predspareni). U nekterych druhu kav je dobry nabrat vic vody, coz jsem zjistil ze jde pohybem dolu (jeste nez to zacne moc klast odpor a extrahovat) a zpet nahoru. A pak uz souvislym tlakem dolu provest extrakci.
S nekteryma kavama (Coffeeclub Vietnam a Indonesia), Finecoffee SK India (vyprodana) tece skoro jen crema.
S nekteryma kavama (Coffeeclub Vietnam a Indonesia), Finecoffee SK India (vyprodana) tece skoro jen crema.

- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Rozumiem. Da sa nabrat viac vody? Niekde som cital ze objem je fixne dany. Medzicasom doslo k zmene pracovneho zivota a budem sa moct domacemu kavovaru venovat iba cez vikendy. A kedze si nechcem pokazit na tento stroj chut kupa sa odklada na neskor. Kazdopadne sa k nemu vratit.
Aktualne riesenie pripadlo na lelit. Takisto by som sa chcel podakovat za info a rady. Na revans budem takisto rad poskytovat info o buducom kavovare. Ked kupim dam vediet co. Dufam ze prispejem aj ja svojou troskou. Vela kvalitnej kavy prajem.
Aktualne riesenie pripadlo na lelit. Takisto by som sa chcel podakovat za info a rady. Na revans budem takisto rad poskytovat info o buducom kavovare. Ked kupim dam vediet co. Dufam ze prispejem aj ja svojou troskou. Vela kvalitnej kavy prajem.
Re: La Pavoni Europiccola
OK, tak hodne zdaru
- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Este skoro hovorit ale mozno to nakoniec vyjde a budem moct robit doma rano 2 kavy
tak cas a prilezitost na to bude. K tomu nejaky mozno bazarovy rozumny profi mlyncek a casom potecie tigrovany puding:)
Odhadovana suma cca 600-700 eur aj s kavovarom.
Dam vediet. Dik

Odhadovana suma cca 600-700 eur aj s kavovarom.
Dam vediet. Dik
- lukasm
- Příspěvky: 2
- Registrován: pon 21. lis 2016 18:38:55
- bydliště: Brno
- kávovar: La Pavoni Europiccola
- mlýnek: -
Re: La Pavoni Europiccola
Ahoj,
čerstvě jsem si pořídil kávovar La Pavoni Europiccola, přečetl jsem o něm už celkem dost ale nikde jsem nedostal řádnou odpověd co dělat se zbytkem vody v boileru? Stáva se mi běžně, že raději naplním boiler plný (aby mi nedošla voda) a pak mi v něm zůstane voda ještě třeba na 2 porce. Co dělat s takovou zbytkovou vodou? necháváte ji v boileru do dalšího použití je to v pohodě? Co když je to až za několik dní?
Díky moc za odpověd.
čerstvě jsem si pořídil kávovar La Pavoni Europiccola, přečetl jsem o něm už celkem dost ale nikde jsem nedostal řádnou odpověd co dělat se zbytkem vody v boileru? Stáva se mi běžně, že raději naplním boiler plný (aby mi nedošla voda) a pak mi v něm zůstane voda ještě třeba na 2 porce. Co dělat s takovou zbytkovou vodou? necháváte ji v boileru do dalšího použití je to v pohodě? Co když je to až za několik dní?
Díky moc za odpověd.
Re: La Pavoni Europiccola
Ahoj lukasm,
dělám kávu denně, maximálně obden, pouze tedy dolévám. Kdyby to mělo být dlouho (na to, co je dlouho, by měl odpovědět někdo, kdo této problematice rozumí), asi by bylo lepší vylít. Pozor, hlavně nejdřív oddělat odkapávací misku
Po vylití na závěr (se stále otočeným kávovarem vzhůro nuhama) ještě pohnu pákou, často to vypustí ještě poslední zbytek vody.
dělám kávu denně, maximálně obden, pouze tedy dolévám. Kdyby to mělo být dlouho (na to, co je dlouho, by měl odpovědět někdo, kdo této problematice rozumí), asi by bylo lepší vylít. Pozor, hlavně nejdřív oddělat odkapávací misku

- Vlad
- více pokročilý
- Příspěvky: 145
- Registrován: stř 15. čer 2016 12:49:19
- bydliště: Michalovce
- kávovar: jura, delonghi, french press bodum, bialetti, atd.
- mlýnek: Lodos
La Pavoni Europiccola
Ja mam zvysok vody ten isty a prebytok z celeho objemu automaticky vypustia pruziny. Inak by bol tlak v hlave a nemohol by som vybrat paku. U mna tecie cely objem, casto doplnam novy vodu a vyprazdnujem dip tray.
-
- Příspěvky: 21
- Registrován: stř 11. kvě 2016 7:57:09
- bydliště: slovensko
- kávovar: La Pavoni
- mlýnek: Mazzer Super Jolly
Re: La Pavoni Europiccola
sice mam vacsi professional ale vodu dolievam do 3/4 ako ukazuje riska, pri 2 kavach to vychadza akurat ze iba dolejem dalsi den
- Dabass
- začátečník
- Příspěvky: 76
- Registrován: pon 24. črc 2017 10:12:36
- bydliště: Karlovarsko
- kávovar: Nivona NICR 842, 22.110 Magnifica S, DeLonghi EC 155
- mlýnek: Gaggia MDF, Hario MSS-1B
Re: La Pavoni Europiccola
Zdravím skutečné kafomilce
Zatím dělám kafe na takovém šidítku, ale dá se to pít... Během ladění jsem se teď zastavil na mrtvém bodě: profilace tlaku. Kdybych to chtěl v elektronice, šplhala by asi cena pro mne do závratných výšek. Zdá se mi, že Europiccola by to na ty čtyři kafe denně asi vyřešila. Těch dvacet minut pro zahřátí je akceptovatelných. Narazil jsem ale na informaci, s kterou si vůbec nevím rady. Zde - http://www.baristaservis.cz/content/27- ... ofessional - píšou, že mezi dvěma shotama je tak 20 minut. To se mi zdá nějak přehnaný, vždyď tlak se přirozeně snižuje přes kávový puk, ne?

Naposledy upravil(a) Dabass dne úte 02. dub 2019 12:35:25, celkem upraveno 2 x.
Re: La Pavoni Europiccola
Je to nesmysl, co tam píšou. Naprostej. Buď mysleli sekundy a nebo případ, kdy kávu semeleš špatně a nevyteče ani kapka. Snažil ses a nic. Pak je hlava natlakovana a je potřeba buď počkat a nebo čekat a postupně upouštět (to dělávám já, když nechci moc dlouho čekat, pomaličku odšroubovávám páku zpět, v momentě kdy po zatlačení na ni slyším, že začíná utíkat tlak, počkám a pak zase o trošku. Tohle je na pár minut, pravda - ale jen v případě, že jsem hlavu natlakoval ale pak neprobehla extrakce kvůli příliš jemně namleté kávě. Při normálním provozu po udělání kávy oddělám šálek, umístím na talířek, přidám tam lžičku a to samotný už stačí. Naučíš se poznat navíc, kdy jsi extrakci dotáhl úplně do konce a kdy tam ještě troška tlaku zbyla - pak je potřeba otevírat pomaličku a nebo chvilku počkat. Každopádně tohle mě opravdu netrápí, není to do profesionálního provozu ale na doma úplně v pohodě. Víc mě zlobí to, že jednoporcovka je jinak tvarovaná, špiní trysku a těsnení a nejde dobře (čistě) vyklepnout. Dělat z dvouporcovky je nádhera, ale po jednoporcovce (když dělám ženě decaf a potom sobě normální) je nepříjemnost. Takhle po 2 kávách musím vzít kartáček a očistit trysku a těsnění. Dostanu z toho místy i odhadem půl kávové lžičky zbytků kávy.