LaPavoni Milano + úpravy

Domácí pákové kávovary La Pavoni
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
Uživatelský avatar
martinovic
více pokročilý
Příspěvky: 156
Registrován: ned 15. lis 2015 18:44:22
bydliště: Košice
kávovar: Lelit Bianca, Lelit Elizabeth, LaPavoni Professional postmil
mlýnek: Kafatek Flat SSP, DF64 + SSP MP, Ceado E37j, Comandante NB

LaPavoni Milano + úpravy

Příspěvek od martinovic »

Ahoj, keďže užívateľov domácich pákových kávovarov v našich končinách nie je veľa pridávam krátky popis a pár prvých postrehov. Hľadal som alternatívu k E61 DB ktorá by bola tichá (ráno keď všetci spia, potencionálne prenosná (autom - dovolenka/karavan/práca). Sprvu som uvažoval o flair pro / cafelat robot ktoré sú síce prenosné, ale keď som sledoval videá postup prípravy sa mi nezdal, veľa potencionálne nepríjemných činností navyše nepotreboval som prenosné espresso na cestovanie lietadlom, stanovačku a okamžitá možnosť pary je pre mňa veľké plus. Lákala ma tradičná domáca pákovka (bez spružiny) poskytujúca možnosť dodatočných úprav, pri ktorej je postup síce iný ako pri stroji s čerpadlom a PID, no napriek tomu zábavný. Podarilo sa mi zohnať zánovný stroj, model milano - ide o model professional s inak tvarovanou základňou (stradivari), soškou nad boilerom a naked pákou v balení od výrobcu, spárovaný je aktuálne s comandante MK3 s kameňmi ironheart, doplnenie o presnejšie nastavenie hrúbky mletia red clix (po 0,015mm ako 1 malý dielik stupnice mlynčekov kinu) Po vybalení bolo však jasné že pre uspokojivý výsledok, s akou takou opakovateľnosťou budú potrebné úpravy. Mám vynikajúcu skúsenosť s cenami a zákaznickou podporou kávového nadšenca z rumunska: coffee sensor. Takže pressure profiling kit - v balení všetko potrebné vyrobené z nehrdzavejúcej ocele (okrem piestu) spracovanie vynikajúce, funčnosť tiež, nahradenie plastovej paródie na tamper modelom 51,5 opäť vynikajúce spracovanie, dosing funnel, tryska na penenie mlieka s 1 otvorom 1,5mm. Na kontrolu teploty zatiaľ používam teplotné prúžky 75-105°C, v budúcnosti možno chladič a digi teplomer. A nakoniec IMS sprcha a precízne double sitko (výška 25mm do štandardnej naked páky vojde s rezervou asi 1mm). Prvé postrehy - neporovnateľne rýchlejšie nahriatie ako E61, po realizovaných úpravách sa zdá, že opakovateľnosť výsledku na 1-2 kávy je vynikajúca, pre viac káv za sebou bude potrebné čarovanie s chladením hlavy. Pre používateľa, ktorý už má nejaké skúsenosti s espressom je pocit ručnej extrakcie s okamžitou odozvou tlakomera úplne novým zážitkom (zatiaľ príjemným), každopádne tak ako príde v krabici (okrem esperto, ktoré ale majú na to čo ponúkajú veľmi odvážnu cenovku), je to stroj s veľmi neistým a ťažko opakovateľným výsledkom. Na záver pár fotiek, snáď postupne doplním viac skúseností a porovnaní so strojom s čerpadlom.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „LA PAVONI“