La Pavoni Europiccola

Domácí pákové kávovary La Pavoni
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Uživatelský avatar
petr0x
Příspěvky: 6
Registrován: pát 18. zář 2015 19:23:13
bydliště:
kávovar:
mlýnek:

Re: La Pavoni Europiccola

Příspěvek od petr0x »

Ahoj,
jako vlastnik a denni uzivatel Pavoni Europiccola rad dam par postrehu:
Pavoni neni pro zacatecniky. Vyzaduje to oproti normalnimu profi kavovaru jeste trochu hlidani navic, aby se kavovar neprehral. Udelat kavu chce taky trochu cviku a sily. Oproti normalnimu kavovaru je tu vic veci, co se meni (a muze pokazit).

- Bazarovy kavovar se urcite vyplati, jen musite najit nejaky rozumny, bez koroze zakladny. Pod okapovou nadobkou novejsi kusy rady reznou. Stare do rocniku cca 75 mely hlinikovou podstavu, tak ty jsou ok, ale tam je zase jiny zadrhel.
- Ty starsi rocniky mely hlavu z jinym uchycenim na bojler - ne pomoci 2 sroubu jako priruba, ale primo nasroubovany. Toto neradno rozdelavat, navic maji jine tesneni v hlave a pro vymenu pistnich tesneni je nutne mit specialni nastroj na odsroubovani vnitrni casti hlavy.
- Starsi modely a novejsi levnejsi maji prepinac dvojiho vykonu napr. I O II nebo jeden prepinac I O a druhy I II, tzn. maji topne teleso se dvemi spiralami. Tyto neni radno mit dlouho zapnute, protoze na vyssi vykon se otvira pretlakovy ventil, na nizsi se zase dlouho nahriva.
- Kavovary po r.2001 maji vetsi rozmer hlavy a stare paky nejsou kompatibilni. Lze snadno poznat, ze je hlava v horni casti sirsi. V hlave je plastova vlozka a pist je taky plastovy. Pavni pist po letech zase vratili na mosaz, protoze se plastovy uvolnoval a praskal.
- Mala europiccola nebo vetsi professional (s 2x vetsim bojlerem)? Myslim, ze maly staci. 2 kavy je pracne udelat i tak, maly mi obvykle vystaci na cca 5 kav, dle navodu je na 8 (trochu vody pouzivam na proplachnuti). Professional je na 16 porci, takze vydrzi naplnen dele, ale to si kdykoli ohlidate pred zapnutim. Vodu lze dolit jen pokud neni natlakovan, tedy za studena, nebo u zahrateho pockat az trochu vychladne.
- servis je jinak jednoduchy. Je tam par tesneni, ktere po letech je potreba menit. U modelu od r.70 je vymena tesneni otazkou par minut temer kdekoli. Topne telesa na starsi masiny se shani blbe (lze repasovat), ale pokud nebudete varit na sucho, tak by nemel byt problem. Novejsi topna telesa se vyrabi normalne, tj. na masiny okolo r.v. 2000.
- novejsi stroje maji sundavaci trysku na mleko, ktera lze zamenit na automaticky kapucinator. Funguje prekvapive dobre. Ale tryska je tryska a ta je prekvapive taky vynikajici, prakticky jak u profi stroju.

Takze pokud budete porizovat Pavoni, musite mit zkusenosti nebo trpelivost. Kazdopadne delam na nem kapucino skoro 2x denne a je to super. Ale chce to cvik a trochu casu. I s uklidem to je tak na 10 minut.
Odpovědět

Zpět na „LA PAVONI“