PRIMAcafé - Presso
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: PRIMAcafé - Presso
Ještě by to chtělo ukázku z 8 - 9g z jednoporcovky. Dvouporcová miska kávu vždycky výrazně vylepšuje.
Jo, jinak dobrý.
Jo, jinak dobrý.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- hedonista
- více pokročilý
- kávovar: Dalla Corte mini
- mlýnek: MAZZER Mini Electronic A
Silná, tělnatá, razantní kávová směs, mohla by být klidně používána jako etalon pro espresso. Krásně teče a tygruje.
ex: Rancilio Silvia, Rancilio Rocky
- merci
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
veľmi dobrá kávička, dnes som na nej vyskúšala naked portafilter http://www.youtube.com/watch?v=jRgdOgZS ... ideo_title
Z tohoto obchodu beru kávu již celkem dlouho a můžu zodpovědně říci po veškerých zkušenostech,že i ta nejlevnější káva(tato se mezi ně řadí) z této pražírny,je nesrovnatelně lepší,než kterákoliv nejdražší káva z běžných obchodů.
Dneska jsem v kavárně Spolek ochutnal jejich kávu "Od Žida", což je podle obsluhy právě Prima Presso. Moc dobrá. Tím jsem taky zjistil, že doma melu ještě příliš nahrubo a musím zjemnit.
Nicméně Presso je husté, plné, výrazné kafe, s pořádnou cremou, která se povede i když se nesnažíte. U mě součást každé objednávky.
Nicméně Presso je husté, plné, výrazné kafe, s pořádnou cremou, která se povede i když se nesnažíte. U mě součást každé objednávky.
- kubad
- více pokročilý
- mlýnek: Fiorenzato F4E Nano
dobrá vyvážená silná kávová směs, foto ze single misky 9g , manželka stávkuje a mě se nechce pít doppio 
po Mexiku moc nenadchla, ale odpolední z dvojité misk už chutnala víc :D

po Mexiku moc nenadchla, ale odpolední z dvojité misk už chutnala víc :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tak sem do toho spadl taky :D
Moje první Primacafé, které jsem ochutnal. Masivní crema od začátku extrakce (během extrakce klidně 3/4 objemu) a kromě všeho co už bylo popsáno výše jsem dlouho uvažoval, která že to oblíbená chuť mi v puse ještě dlouho po vypití přetrvává... a už to vím, jedná se o PIKAO 

15barů pokládám jako rozumné minimum pro přípravu kvalitního espressa
- Baldion
- kávovar: Gaggia Classic
- mlýnek: Gaggia MDF
Mám doma už druhé balení této směsi a něco se mi zřejmě pokazilo. U prvního byla káva lahodně silná spíše se sklonem k hořkosti. To mi vyhovovalo. Dnes jsem dělal kávu z druhého balení a přijde mi poměrně dost kyselá. Po hořkosti jsou jen stopy. Používám pořád stejný přístroj DeLonghi EC850 s přetlakovou miskou. Jediné, co se změnilo je, že mám v bojleru filtrovanou vodu (Laica). Zitra možná zkusím udělat kávu z nefiltrované. Je možné, že je to tím? Nevěřím, že by bylo něco špatně se surovinou. Spíš to bude rukama 

Kávovary: Gaggia Classic, Vacuum Pot Hario, Hario dripper
Mlýnek: Gaggia MDF, Lodos Rondo
Mlýnek: Gaggia MDF, Lodos Rondo
- primacafe
- Administrátor
Zkuste to vysledovat. Snižte teplotu vody odpuštěním . Může být vysoká teplota vody. Právě u této kávy jsem to v jedné restauraci zažil, že byla nechutně kyselá. Bylo to právě vysokou teplotou vody. V zhledem k tomu, že toto není arabiková směs, měla by se chutí podobat naší kávě STANDARD.
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
Zdravim,
jedna se o prvni smes zakoupenou v tomto obchode. Chtel bych podekovat panu Konecnemu za bleskove dodani i poradenstvi.
Jak uz bylo zmineno, jedna se o razantni prijemnou smes, ktera opravdu svou kvalitou nikoho nemuze urazit. Zatim nemohu porovnat s ostatnimi smesmi - jsou v poradi
.
Kavu jsem pripravoval z dvouporcove misky; z jednoporcove se zatim na sve Silvii neodvazim, resp. nechtel jsem plytvat touto smesi pro pripadny neuspech
. Perfektni husta crema. Oproti Lavazze Top Class je rozdil znacny - samozrejme v pozitivnim smyslu.
Smes bude v nakupnim kosiku i pro pristi nakup.
Zdravi Burdak
jedna se o prvni smes zakoupenou v tomto obchode. Chtel bych podekovat panu Konecnemu za bleskove dodani i poradenstvi.
Jak uz bylo zmineno, jedna se o razantni prijemnou smes, ktera opravdu svou kvalitou nikoho nemuze urazit. Zatim nemohu porovnat s ostatnimi smesmi - jsou v poradi

Kavu jsem pripravoval z dvouporcove misky; z jednoporcove se zatim na sve Silvii neodvazim, resp. nechtel jsem plytvat touto smesi pro pripadny neuspech

Smes bude v nakupnim kosiku i pro pristi nakup.
Zdravi Burdak
- primacafe
- Administrátor
Vzhledem k tomu, že jste měl v objednávce v podstatě všechny naše směsi (jen Standard ne), začal jste podle mého soudu tím nejslabším co ve směsích nabízíme. Docela jsem dost napnutý, jak dopadnou ty další.
To jsem napnuty i ja... 

-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Presso cca. 5 dnů po vypražení:
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Dnes jsem načal poslední balíček z objednávky a je jím právě směs Prima Presso. Crema tekla opravdu velmi hezky jak se zde píše. Ze všech káv (všech směsí co zjsem od PC zkusil) zatím nejlepší crema.
Dělal jsem to ze singl misky a chuťove byla moc příjemná. Nebyla nijak úžasná, ale přitom v ní nebylo nic rušivého. Ale třeba zase nebyla tak ,,plochá,, jako Aquapresso. Chutnala mi víc než zmiňované Aquapresso.
Opravdu hodně připomíná kavárenské kávy - i když málo kde tak dobře chutná:). Příště určitě koupím zase.
Tato a směs H-presso budou patřit mezi moje TOP + postupně budu dál koštovat.
Dělal jsem to ze singl misky a chuťove byla moc příjemná. Nebyla nijak úžasná, ale přitom v ní nebylo nic rušivého. Ale třeba zase nebyla tak ,,plochá,, jako Aquapresso. Chutnala mi víc než zmiňované Aquapresso.
Opravdu hodně připomíná kavárenské kávy - i když málo kde tak dobře chutná:). Příště určitě koupím zase.
Tato a směs H-presso budou patřit mezi moje TOP + postupně budu dál koštovat.
- OndraPod
- začátečník
- kávovar: Rancilio Silvia BC PID
- mlýnek: ECM S-Manuale 64mm
Mně osobně přišla tato směs napoprvé trochu obyčejná, taková "stará známá", ale možná to bylo tím, ze jsem jí ochutnal až po špičkovém X-pressu, které mne vyloženě nadchlo!
Tuto směs piju momentálně v práci jako turka a vyloženě si na ní pochutnávam o kvalitě nemám absolutně pochyb, s běžnými značkovými kávami nesrovnatelné...
Směs ještě určitě někdy vyzkouším, ale nejdřive musím pořídit kvalitní mlýnek a poštelovat přetlakové misky, zatím mě berte s rezervou
Tuto směs piju momentálně v práci jako turka a vyloženě si na ní pochutnávam o kvalitě nemám absolutně pochyb, s běžnými značkovými kávami nesrovnatelné...
Směs ještě určitě někdy vyzkouším, ale nejdřive musím pořídit kvalitní mlýnek a poštelovat přetlakové misky, zatím mě berte s rezervou

- Lapi
- začátečník
- kávovar: Rancillio Silvia -PID Bunacafe , EX-Gaggia Baby Twin
- mlýnek: Gaggia MDF-EX, ASCASO I-STEEL
Tak dle mého názoru, velmi dobrá směs, pro mne určitě káva, kterou budu kupovat.
- pavel.sokol
- mlýnek:
Nejlepší espresso směs!! zatím... 

- lukyn
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Poslední dobou dávám přednost spíše čistým arabicám, po delší době jsem opět objednal tuto espresso směs, tentokrát již příprava na pořádném stroji a překvapila mě ta neskutečná crema ... půlkou šálku se prokousáváme, popř. pojídáme lžičkou
Chuťově velmi příjemná, není co vytknout.

práce: French press, Porlex mini
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
doma: La Scala Butterfly, Ascaso i-steel v1, San Marco SM90, Hario V60, džezva
Tak dnes som sa dostal k balíčku z PC, prvú som ochutnal Presso-kréma mi vyšla zatiaľ najvyššia čo som doteraz vyshotil ale na PC som videl vyššie
farba pekná no namiesto tigra bol tigrík
neviem či to je mletím, vodu som pred shotom odpustil, miska double klasická..
Chuť zemitá ale príjemná, úplne bez akejkoľvek kyslosti, no kofeínu v nej je dosť, robil som z double misky a na večer je silná..Bola rozhodne lepšia ako Lavazza Oro a Segafredo Intermezzo.Ráno skúsim Aquapresso

Chuť zemitá ale príjemná, úplne bez akejkoľvek kyslosti, no kofeínu v nej je dosť, robil som z double misky a na večer je silná..Bola rozhodne lepšia ako Lavazza Oro a Segafredo Intermezzo.Ráno skúsim Aquapresso

- primacafe
- Administrátor
Ono těch důvodů proč u někoho jiného, na jiném kávovaru může být stejná káva jiná, může být opravdu dost. A dobrat se ke stejnému výsledku, může být dost náročná cesta. Ale není to nemožné. Takže jestli jste viděl někde větší cremu, tak by to mohlo být s určitým úsilím takové i u vás.