Gaggia espresso dose
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Gaggia espresso dose
Tak velký rozdíl v naplnění misky při různé hrubosti mletí jste viděl? Víte kolik je 3g mleté kávy?
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- charvyburger
- mlýnek:
Diky za rady, a za to, ze jste se nevahali opakovat i po ste. Dnes rano se konecne snad zadarilo tak, jak to ma byt. Idealni doba extrakce, barva kavy byla prvnich asi 10s temne cerna, pak se z toho spustila svetlejsi pena, tedy tak, jak jsem to odpozoroval na youtube. Chut byla velmi dobra a po pouziti vypadl suchy kolac jako z prirucky. Stale me matlo to, ze do pretlakovych se muze dat mene kavy nez je jejich objem, coz se mi nepotvrdilo, byla z toho jen brecka.
Tak ted uz jen presne poladit mnozstvi. Vecer jsem zkousel znovu a dal jsem toho moc. Slo to hur utahnout, kavy bylo mene a byla kysela. V pace bylo po okrajich lehce blato.
Mohl bych jeste poprosit o tip na nakup nepretlakovych misek (pripadne dalsiho prislusenstvi -miska na mleko, tamper, teplomer, sklenice na espresso, cappuccino)? Jedine nepretlakove misky, ktere jsem nasel jsou na amazon.co.uk, ale odmita mi je poslat do Cech. Hledani zde bylo take neuspesne.
V teto chvili jsem na dovolene v Jindrichovicich pod Smrkem, kde me zklamala jak moje oblibena kavarna, tak prodejce caju - nikde tu neprodavaji kvalitni zrnkovou kavu. Jedine, co jsem potkal v tescu je tesco kava a carte noire. Pokud mate nejaky tip na prodejce v okoli, tak sem s nim, Bolivia dochazi... =(
Tak ted uz jen presne poladit mnozstvi. Vecer jsem zkousel znovu a dal jsem toho moc. Slo to hur utahnout, kavy bylo mene a byla kysela. V pace bylo po okrajich lehce blato.
Mohl bych jeste poprosit o tip na nakup nepretlakovych misek (pripadne dalsiho prislusenstvi -miska na mleko, tamper, teplomer, sklenice na espresso, cappuccino)? Jedine nepretlakove misky, ktere jsem nasel jsou na amazon.co.uk, ale odmita mi je poslat do Cech. Hledani zde bylo take neuspesne.
V teto chvili jsem na dovolene v Jindrichovicich pod Smrkem, kde me zklamala jak moje oblibena kavarna, tak prodejce caju - nikde tu neprodavaji kvalitni zrnkovou kavu. Jedine, co jsem potkal v tescu je tesco kava a carte noire. Pokud mate nejaky tip na prodejce v okoli, tak sem s nim, Bolivia dochazi... =(
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Budu se opakovat pravděpodobně opět po sté. Dost toho můžete nakoupit třeba zde:
Asi vas hodím opět na začátek vašeho snažení. Nemá ze začátku téct nic černého. Mělo by to vypadat takto jak je na videu: http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... 103#p23103
Je zde na foru víc videí k vidění jak to má téct.
Kód: Vybrat vše
http://www.kavovarydoplnky.cz/product/miska-standart-58/
Je zde na foru víc videí k vidění jak to má téct.
Naposledy upravil(a) primacafe dne pát 06. črc 2012 3:39:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: doplnění
Důvod: doplnění
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
- charvyburger
- mlýnek:
Po 14 dnech s Gaggia Dose mam nasledujici zjisteni:
Vymena misek za nepretlakove je nutnosti, to uz je asi vseobecne znamo. Co je nevyhodou, ze nesignalizuje ze nema vodu, takze se smazi naprazdno a nic z nej netece a vy se divite kde je chyba. Stalo se mi to uz asi 3x, ale zacinam si zvykat vodu doplnovat casteji. Po ohrati vody na pripravu kavy trochu kape, ale to nepovazuji za velky problem. Priprava mleka je trochu slozitejsi, trubicka na pripravu mi prijde prilis kratka (pouzivam to bez cerneho nastavce, nechal jsem tam prisroubovanou pouze cernou trysku). Pokud se dodrzi postup pripravy mleka, tak s dostatecnym tlakem pary nema problem - tj. udelat kavu, zapnout paru, pockat az bude slyset bojler, odpustit vodu a zacit napenovat. Za moji cenu 155 Euro (z Nemecka - sleva 33% na Amazon.de) mi to prijde vyborny pomer cena/vykon.
S cerstou kavou z primacafe mi kava chutna a to je to podstatne.
Prikladam obrazek espressa pripraveneho z cerstve namlete kavy z primacafe:
http://jancharvat.cz/galerie/kava/photo0.jpg
Vymena misek za nepretlakove je nutnosti, to uz je asi vseobecne znamo. Co je nevyhodou, ze nesignalizuje ze nema vodu, takze se smazi naprazdno a nic z nej netece a vy se divite kde je chyba. Stalo se mi to uz asi 3x, ale zacinam si zvykat vodu doplnovat casteji. Po ohrati vody na pripravu kavy trochu kape, ale to nepovazuji za velky problem. Priprava mleka je trochu slozitejsi, trubicka na pripravu mi prijde prilis kratka (pouzivam to bez cerneho nastavce, nechal jsem tam prisroubovanou pouze cernou trysku). Pokud se dodrzi postup pripravy mleka, tak s dostatecnym tlakem pary nema problem - tj. udelat kavu, zapnout paru, pockat az bude slyset bojler, odpustit vodu a zacit napenovat. Za moji cenu 155 Euro (z Nemecka - sleva 33% na Amazon.de) mi to prijde vyborny pomer cena/vykon.
S cerstou kavou z primacafe mi kava chutna a to je to podstatne.
Prikladam obrazek espressa pripraveneho z cerstve namlete kavy z primacafe:
http://jancharvat.cz/galerie/kava/photo0.jpg