Zdravím,
Pořídil jsem si výše uvedený espresso kávovar a od začátku mi z něj uniká voda na levé spodní straně šasi takovou malou dírkou. Když je vody víc, tak se dostane až pod nadobku na odpadní vodu.
Zjistil jsem, že voda uniká z vibračního čerpadla (je tam ULKA EX5).
Můj dotaz zní:
Je čerpadlo vadné nebo dělám něco špatně? (Napadlo mě například, že když jsem dopouštěl vodu do boileru, tak jsem neotevřel ventil na trysku a jenom počkal, až tlakoměr vyskočí 12 bar)
Nakupoval jsem v Itálii a snažím se to vyřešit, aniž bych jej musel posílat zpět...
Díky:-)
Bezzera Unica - únik vody z čerpadla
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Bezzera Unica - únik vody z čerpadla
Pokud je nový, co nějaký servis a záruka v rámci EU?
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
- tigi
- kávovar: Bezzera Unica
- mlýnek: Ascaso i-steel (ploché kameny)
Už jsem se domluvil na opravě s prodejcem.
Pořád mě ale zajímá, jestli je možné něco pokazit, když dopouštím vodu do boileru zapnutím čerpadla aniž bych otevřel ventil na trysku a počkám, až tlak vyskočí na 12 bar (tomu rozumím tak, že je boiler plný)
Pořád mě ale zajímá, jestli je možné něco pokazit, když dopouštím vodu do boileru zapnutím čerpadla aniž bych otevřel ventil na trysku a počkám, až tlak vyskočí na 12 bar (tomu rozumím tak, že je boiler plný)
- Mike
- kávovar: Bezzera Unica PID
- mlýnek: Bezzera 005 TM
Pokud se tlačí voda do boileru, tak nahrazuje vzduch, který tam byl předtím. Ten tedy musí někam zmizet a uvolnit místo vodě. Částečně se stlačí... Zřejmě proto je v návodu, že se zapne čerpadlo a otevře se ventil na páru...
- j.bill
- silně pokročilý
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Pokazit ne, ale lepší je tu trysku otevřít (odvzdušnit), pak máš jistotu, že je bojler plný vody.
Nerozumný kupec
- tigi
- kávovar: Bezzera Unica
- mlýnek: Ascaso i-steel (ploché kameny)
Děkuji za odpovědi.
Pokud to tedy shrnu, tak moje předchozí domněnka (tlak na 12 bar = plný boiler) neplatí protože tam může být místo vody natlačený vzduch. A je to tak, že boiler je plný, když mi při zapnutém čerpadle a otevřené trysce teče voda z trysky ven. Chápu to správně?
Pořád se bojím aby mi boiler nevyschnul a nepoškodil se "heating element", tak často dopouštim...
Pokud to tedy shrnu, tak moje předchozí domněnka (tlak na 12 bar = plný boiler) neplatí protože tam může být místo vody natlačený vzduch. A je to tak, že boiler je plný, když mi při zapnutém čerpadle a otevřené trysce teče voda z trysky ven. Chápu to správně?
Pořád se bojím aby mi boiler nevyschnul a nepoškodil se "heating element", tak často dopouštim...

Při dopouštění vody jde přebytečná voda zpět do zásobníku vody "přepadovou" hadičkou. Setkal jsem se se závadou na tlakové hadičce z čerpadla s únikem vody přes nekvalitní spojku. Nahradil jsem ji rychlospojkami a hadičkou z gms.