Po několika letech alternativních metod po boku s Rancilio Rockym už to chtělo i nějakou mašinu na espresso.
Bylo jasné, že časté kapučíno a podobné mléčné variace mě neminou, takže minimum HX nebo dualbojler. S výběrem jsem si dal načas, teplotní surf mě moc neoslovil a po hodně dlouhém čtení jsem dospěl k závěru, že E61
na doma je chyba.
Při louskání cizojazyčných diskuzí na mě vybafnul Profitec pro 300 a hned se mi zalíbil. Na primacafe fóru téměř beze zmínky, home-barista s těmi jejich 110volty a 1600watty to nebyla až taková sláva, ale Austrálie to už byla jiná káva a nakonec Německé kaffee-netz mě přesvědčilo dokonale.
IMG_20180702_154053.jpg
Objednal jsem z italiankitchenaids a do 5ti dní byl doma. Doplňky jako tamper, konvičky apod. jsem je vzal z elektros.it, kde balíček přijel ještě o den dřív.
IMG_20180702_154112.jpg
Pár věcí co mě napadá:
- i přes malé rozměry působí solidním a robustním dojmem.
- vypínače mají jistý a pevný krok.
- PID stabilizace ve spojení s relativně malým bojlerem a výkonným topidlem umožňuje dělat jedno espresso za druhým.
- celkově rychlost s jakou je připraven k akci je ohromující a ovládaní zásuvky, nebo časové spouštění, jsou vlastně zbytečné.
- tryska na pěnění má dvě dírky a po zpracování 0,5l konvičky stačí několik vteřin (!) a je opět připraveno.
Jako naprostý začátečník, jsem zezačátku pokazil jen dvě kávy než jsem trefil mletí a pak už vše bylo skvěle pitelné, i když někdy podle techniky blonďatění (krásné slovo

) takže trochu jiný objem.
Mít možnost si dát espresso doma je silně návykové a káva mizí neskutečným tempem.
Pokud Vás něco zajímá, klidně se ptejte.
Chtěl jsem vidět tu pjénu, tak jsem vyhrabal frťana

Směska arabik asi 4týdny stará.
IMG_20180702_154430.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.