někdy mám pocit, že čtení diskuzí na jakékoliv téma je zbytečné, protože člověk nasbírá tolik protichůdných informací, že nejlepší stejně bude vlastní zkušenost. A tak jsem koupil svůj první kávovar od Solacu. Začátek byl o nervy. Moje nezkušenost v kombinaci s nefunkčností vedla k reklamaci kávovaru a zničení spousty kvalitní kávy. Nakonec se ale vše začalo dařit a člověk zjišťuje jak na to a hlavně, co vlastně chce a co je schopen dokázat. Takže jsem ho prodal a rád bych něco nového. Pročetl jsem tu opravdu snad vše, ale na spoustu otázek jsem nenašel konkretní odpověď. Rituál s pákou není úplná sranda a je pro lidi, kteří snesou i porážku
 Takže bych potřeboval znát názor čtenářů.
  Takže bych potřeboval znát názor čtenářů.Je mi dnes jedno, zda automat, nebo páku. Zajímá mě spíše výsledek
1. jaký máte názor na koupi kávovaru z bazaru ? Dá se pořídit mašinka za 20 000 i za 5000, což je lákavé
2. co si mám představit u mlýnku s popisem "ocel" ? Jsou to jen ty hroty, co přepalují kávu ?
3. přítelkyně pije kávu z téměř půlitru. Prasárna, vím
 Ale je něco, co to zvládne?
 Ale je něco, co to zvládne?4. spaření kávy. K čemu je tato funkce dobrá a je nutná ?
5. užil jsem si krušné chvilky s thermoblockem. Možná, že problém byl jinde, ale horka voda tekla pár vteřin a pak konec. A ohřev se zapínal automaticky a nepochopil jsem, na základě čeho. Hlavně udělat vetší množství kávy byl problém.
6. mno a cena, Alfa a omega všeho. Rád bych něco kolem 5-6000, což je cena za novou páku, nebo použitý automat.
Díky všem za názory
Michal
PS: vzkaz pro admina
 možná by to chtělo dostat tuto stránku do povědomí vyhledávačů. Když dam do googlu diskuze kávovary, tak nikde nic.
 možná by to chtělo dostat tuto stránku do povědomí vyhledávačů. Když dam do googlu diskuze kávovary, tak nikde nic.

Tedy zatím je na cestě. Ale ta cena je dobrá, i zde je o něm pěkně psáno a hlavně, Gaggia se tím živí a nedělá k tomu ložiska do vozu TATA. Už se na něj těším a určitě na něj napíšu nějakou recenzi a tentokrát přidám i pár fotek, možná video.
  Tedy zatím je na cestě. Ale ta cena je dobrá, i zde je o něm pěkně psáno a hlavně, Gaggia se tím živí a nedělá k tomu ložiska do vozu TATA. Už se na něj těším a určitě na něj napíšu nějakou recenzi a tentokrát přidám i pár fotek, možná video.