Bylo detekováno blokování reklam: Naše webové stránky je možné provozovat díky zobrazování online reklamy našim návštěvníků. Zvažte prosím podporu tím, že na našem webu deaktivujete blokování reklam.
PID má tu výhodu, že si můžeš nastavit teplotu extrakce. To je u některých káv výhodou, protože tam mohou být značné rozdíly v chuti a je to znát, když se teplota změní třeba o 4-5°C. Tím PIDem si to můžeš vyladit tak, aby Ti to nejlépe chutnalo. Někdo preferuje hořčí podání, někdo zase malinko ovocnější, kyselejší chutě atd. Je tam zkrátka ta možnost nastavení a pohrání si s tím. Bez PIDu je to nastavené na nějaký cca střed a hotovo. To ale neznamená, že je to špatně. Jen PID dává další možnosti, jak s kávou ještě více pracovat. Pokud manželka nechce složitosti, tak ať si koupí PODy a má to jednoduché. Kávovar na spínací hodiny se sepnutím 20 min. před budíkem, jak vstane, do páky vrazí POD a za 30 sekund má kávu hotovou. Pokud chce mléko, napění jej za minutu.
PS: To by člověk nevěřil, jak jsou dnes lidi líní. Za chvíli už ani sami chodit nebudou.....
(Nic ve zlém, trocha nadsázky a ironie neuškodí)
Nerozumný kupec *bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
no já souhlasím Ještě řeším ten mlýnek, protože Lelit fakt ne (dle youtube, google apod), tak jsem se tu dočetl že je supr Ascaso I-steel (ploché kameny) a je k dostaní za 6,7-6,9K no.... bože bože. S PODy supr nápad ...
Na druhou stranu jakej je rozdil jestli ma do paky vložit POD nebo páku chvíli podržet pod mlýnkem a upěchovat:-) PODy asi delaji ruzne rozmery že
PODy vymysleli taliani aby mali vakuove balenie porcie s cielom dodrzat cerstvost. Pravdou vsak je ze kym sa cez distributora dostane POD k vam domov tak cerstvost nebude 100%. Dalsia nevyhoda PODov je v tom, ze su presne gramazovane (kalibrovane), tym padom sa nebude mozne vyhrat s chutou kavy a nevyuzije sa jej potencial (osobne davam do singlu pri niektorych kavam 8-9 gramov a pri double 16 aj 18 gramov). Dalej sa ,,luhuje,, aj papier v ktorom su PODy balene. Asi jedina vyhoda je v tom, ze je cistejsia priprava. Kazdopadne sa NIC nevyrovna cerstvo zomletej kave.