Re: Ruční mlýnek
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- bouncer
- více pokročilý
- kávovar: Ascaso Dream
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Keramický mlýnek KYOCERA
Četl jsem srovnání od lidí, kteří používali jak Kyoceru, tak Hario (mini) a prý jsou opravdu srovnatelné. S Kyocerou se prý lépe mele, lépe se drží a je ve srovnání rychlejší, ale rozdíl není zase tak velký. Hario se líbil lepším designem, barevným provedením a hlavně nižší cenou (i když chtělo by to něco bez poštovného).
Do I like my coffee black? There are other colors?
- mvaldo
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
je aj nejaky iny rozdiel medzi KYOCERA CM-50 a Kyocera CM-45 CF okrem ceny?JohnMetsn píše:Ten Hario mi nejak napadne pripomina Kyocera CM-50 CF (viz obrazek nize)
Vzhledem k tomu, ze je to vyrobek urceny pro mimojaponsky trh ...
Kód: Vybrat vše
http://www.orphanespresso.com/KYOCERA-CM-50-Coffee-Grinder_p_3325.html
http://www.orphanespresso.com/Kyocera-Ceramic-Coffee-Grinder-CM-45-CF_p_1993.html
- Rujir
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Ako sa to vezme. Mlecie kamene su ocividne rovnake, ale KYOCERA CM-50 ma jednu velku nevyhodu (ktoru uz si uvedomilo aj Hario, ktore ma presne ten isty mlyncek) - chyba jej kryt na hornej komore, takze musis mliet opatrne, aby si nic nevysypal. Mozno trochu pomaha tvar komory, ale idealne to nebude. Skusal som mliet s druhou Kyocerou bez krytu a nie je to bohvieco.
Tak a este jeden rozdiel. Toto mam rad na Orphan Espresso, ze sa neboja napisat, co si o danom produkte myslia:
PLEASE NOTE: This is the CM-45 CF (NOT the CM-50 CF, which will not grind as well on either end of the spectrum!)
Podla ich vlastnych slov predsa len melie 50-ka viditelne horsie...
Tak a este jeden rozdiel. Toto mam rad na Orphan Espresso, ze sa neboja napisat, co si o danom produkte myslia:
PLEASE NOTE: This is the CM-45 CF (NOT the CM-50 CF, which will not grind as well on either end of the spectrum!)
Podla ich vlastnych slov predsa len melie 50-ka viditelne horsie...
"If this is coffee, please, bring me some tea; if this is tea, please, bring me some coffee." Abraham Lincoln
- mvaldo
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
to som videll 
takze skor CM-45CF

takze skor CM-45CF
- Jožin
- více pokročilý
- mlýnek:
Mám Kyoceru 45, kávu namletou jiným ručním mlýnkem jsem neviděl, ale když porovnám kávu namletou ručním mlýnkem a elektrickým nevidím žádný rozdíl. Osobně si myslím, že mlýnek bez vrchního krytu je dost nepraktický. Jenomže už Marx říkal, že je třeba přenechat práci strojům. Ruční mlýnek pouze na cesty a návštěvy.
- Trixy
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
je tohle model CM-45CF?vyšel by s dobravou přímo z Japonska 1285kč
http://cgi.ebay.com/KYOCERA-Ceramic-mill-coffee-Grinder-Machines-NEW-SALE-/280547440114?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item4151ee35f2
- Jožin
- více pokročilý
- mlýnek:
Ano je.
- bouncer
- více pokročilý
Super mlýnek, mám ho od stejného prodejce a jednání s ním bylo velice v pohodě. Samotný mlýnek nemá chybu - zpracování na jedničku, mletí lahoda (například jsem nedávno srovnával se starým klasickým Trampem a to je jak porovnávat Škodu 120 a nové BMW 6Trixy píše:je tohle model CM-45CF?vyšel by s dobravou přímo z Japonska 1285kčKód: Vybrat vše
http://cgi.ebay.com/KYOCERA-Ceramic-mill-coffee-Grinder-Machines-NEW-SALE-/280547440114?pt=Small_Kitchen_Appliances_US&hash=item4151ee35f2

- Trixy
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
včera mi mlýnek došel...na poště na mě sice čučeli jak na blázna (japonské písmo na krabici),ale pokud mohu,tak všem rozhodně doporučuji...mele skvěle,rychle a pokud chcete i velmi jemně...můj bývalý mlýnek Krups se může jít zahrabat (ještě že vrátili peníze
)

- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Bych se moc nesmál. Byl jste jeden z těch který si myslel že je chytřejší jak všichni ostatní zde na foru když o mlýnku Krups tvrdí, že je na mletí kávy nevhodný. Probíralo se to dost zde a mlýnek jste si přesto koupil.
A zde to jeden z majitelů tohoto mlýnku napsal ůplně jasně.
Jo,jo, komu není rady, tomu není pomoci. A to samé se zde odehrává i kolem kávovarů.
A zde to jeden z majitelů tohoto mlýnku napsal ůplně jasně.
Jo,jo, komu není rady, tomu není pomoci. A to samé se zde odehrává i kolem kávovarů.
Naposledy upravil(a) primacafe dne stř 22. zář 2010 14:42:53, celkem upraveno 2 x.
Důvod: doplnění
Důvod: doplnění
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Trixy
- více pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
ano vím a sám už ted vím že Krups je na mletí nevhodný...děkuji tomuto foru,že si konečně mohu kávu vychutnat...
a nyní šetřit na Gaggia Colour
a nyní šetřit na Gaggia Colour

-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Zajima-li nekoho kyocera, tak zkuste - typek chce nejakych 54 dolaru a neuctuje postu, IMHO hodne dobra cena... Snad to neni nejakej unterwassermann
Jestli objednam a dorazi, tak dam vedet...
http://www.tool-coffee.com/product/7

- bouncer
- více pokročilý
Moc takovýmto stránkám nevěřím a na eBay se pohybuje cena okolo 60 dolarů a poštovné je cca. 2 dolary, tak to není moc velký rozdíl - tudíž by tohle mohl být skutečný obchod, ale stejně bych spíš věřil někomu prověřenému z eBay.
Ná stránkách:
Ná stránkách:
Docela sranda, tak to snad přijde19 Oct 2010
Czech Republic bought the coffee mill of Kyocera.
It is thanks very very.
Then, coffee actually feels a common drink to the world.

-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Mno, ono totiž co sem koukal na e-bay, tak to vypadá že jde o stejného člověka, který tam prodává jako giamkpu0310, mimo jiné i tyhle Kyocery, jen o nějaké ty dolary dráž... Tak si říkám proč platit o deset patnáct dolarů víc když to není nutné
Objednano mam, tak uvidíme 

- GSX 1400
- začátečník
- kávovar: Lelit PL41PLUS
- mlýnek: ASCASO I-steel
Také jsem si objednal od tohoto prodejce " giamkpu0310 " mlýnek Kyoceru.Už je na cestě.
- bouncer
- více pokročilý
Re: Re: Ruční mlýnek
Máte pravdu, od "giamkpu0310" jsem na eBay objednával taky a psal, že se jmenuje Manabu Suzuki
Pak tedy věřím, že vše bude v pořádku a uštříte nějakých těch 10 dolarů 
To je dobré vědět, protože jsem přemýšlel, že si někdy z Japonska objednám Vac-Pot (i když stále nevěřím, že by mohl dojít nerozbitý).

To je dobré vědět, protože jsem přemýšlel, že si někdy z Japonska objednám Vac-Pot (i když stále nevěřím, že by mohl dojít nerozbitý).
- GSX 1400
- začátečník
- kávovar: Lelit PL41PLUS
- mlýnek: ASCASO I-steel
Tak jsem se právě probudil po noční a ve schránce jsem měl od pošty lístek vyzvednutí zásilky z Japonska.Objednával jsem 18.10.2010.Tak jsem zvědav,snad bude v pořádku.
Tiež by som mal záujem o tento mlynček. Nemám však skúsenosti s takýmto nakupovaním (cez internet), a tiež s angličtinou by som mal problém. Vie mi, prosím Vás, niekto vysvetliť (poradiť) ako by som mohol zrealizovať nákup tohto mlynčeka? Akým spôsobom sa vlastne platí, a pod. Ďakujem.
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Jak nakupovat, můžete pokračovat ZDE
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
-
- silně pokročilý
- kávovar:
- mlýnek:
Tak mlynek dneska dorazil, ted uz jen pockat na kafe a budeondrada píše:Zajima-li nekoho kyocera, tak zkuste- typek chce nejakych 54 dolaru a neuctuje postu, IMHO hodne dobra cena... Snad to neni nejakej unterwassermannKód: Vybrat vše
http://www.tool-coffee.com/product/7
Jestli objednam a dorazi, tak dam vedet...