dovolím si drobný "feedback". Objednal jsem si nedávno na PrimaCafé již mletou kávu pro FrenchPress. (Ja vím, že káva se má mlít těsně před přípravou, ale žena na to nemá čas a ani náladu

Namletá káva, která mi dorazila, byla podle mého namletá až příliš na jemno. Problém (mimo krátké doby luhování) je hlavně v tom, že se píst stlačuje velmi těžko a většinou káva (logr) proteče mezi sklem a pístem (kvůli tlaku). Sám melu na hrubo (cca cukr krupice-krystal) a luhuju cca 3:30. Píst se stlačuje lehce a s logrem problém není.
Tedy vznáším otázku na PrimaCafé:
Máte tu hrubost mletí pro FP nějak odzkoušenou? (tedy problém je na mé straně) Pokud jo, jaký doporučujete čas luhování pro vaši hrubost mletí.
Jak často si zákazníci objednávají mletou kávu pro FP? (možná jsem byl první)
Pokud můžu, doporučil bych mlít na větší hrubost (minimálně tak, aby píst šel z lehka).
Děkuji,
Nik