Saeco X Jura
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Saeco X Jura
Dobrý den, kávu vůbec nepiji, ale chtěl bych zakoupit kávovar jako dárek. Trochu jsem brouzdal po internetu a nyní se rozhoduji mezi Saeco Talea Ring Plus II nebo Jura ENA 3 (5). Mohl bych se zeptat na názor ohledně těchto dvou přístrojů? Jaký z nich je v hodnější atd.? Předem bych rád zmínil, že se jedná o kávovar do domácnosti s pár šálky denně.
- Galina
- pokročilý
- kávovar: Catler ES 4050
- mlýnek: Gaggia MDF
Re: Saeco X Jura
Abych nemusela trpět při pití rozpustné kávy u mladých - pomáhám denně s vnoučaty - koupila jsem jim JURA ENA 7. Chtěli hlavně něco rychlého, jednoduchého, prostě raz dva tři, hlavně nenáročného na údržbu. Protože jsem kávovar vybírala a platila já, chtěla jsem se vyhnout pozdějším komplikacím a tak jsem zvolila Juru. Servisní služby jsou super, jak po telefonu, tak pro přístroj dojedou, opraví a přivezou zpět. To já svoji Gaggii musím pracně balit a posílat poštou.
Zatím jsme velmi spokojení, dcera se musela akorát naučit praxí šlehat mléko /nesmí nechat zaschnout mléko v hadičce a ventilu/ . Měli jsme akorát smůlu s nesvítícím displejem, přijeli, odvezli a do týdne přivezli zpět.
Jak dlouho automat pošlape, nevím, máme ho necelý rok. Káva je rozhodně lepší než rozpustná. Samozřejmě nedám dopustit na espresso z páky.
Zatím jsme velmi spokojení, dcera se musela akorát naučit praxí šlehat mléko /nesmí nechat zaschnout mléko v hadičce a ventilu/ . Měli jsme akorát smůlu s nesvítícím displejem, přijeli, odvezli a do týdne přivezli zpět.
Jak dlouho automat pošlape, nevím, máme ho necelý rok. Káva je rozhodně lepší než rozpustná. Samozřejmě nedám dopustit na espresso z páky.
- hunt01
- více pokročilý
- kávovar: Carimali Uno, Brasilia Portofino, Astoria Compact
- mlýnek: Anfim Cody, Anfim Scody II
Když jsem byl na jednom baristickém kurzu, lektor řekl užasnou větu. Čím míň elektroniky, tím se toho má mín co pokazit. Nehledě na to, že pokud je mlýnek součástí mašiny, teplota od bojleru ovlivňuje
mlýnek a kávu. Osobně jsem zastáncem mlýnku a páky.
mlýnek a kávu. Osobně jsem zastáncem mlýnku a páky.
Servis a prodej profesionálních kávovarů.
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
www.baristaservis.cz a nové www.kafenapisku.cz
- primacafe
- Administrátor
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Nad tím si ten lektor zas až tak nemusel mordovat hlavu. To je obecně známé. A jinak ve zbytku máte ten nejzdravější názor.
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior