De Longhi BCO 420 alebo De Longhi EC 820

Na co při výběru kávovaru dát pozor
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.

Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code

* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Odpovědět
noga3
kávovar:
mlýnek:

De Longhi BCO 420 alebo De Longhi EC 820

Příspěvek od noga3 »

Zdravím vás,

vyberám novú pákovú mašinku. Do oka mi padli tieto dve:

Kód: Vybrat vše

http://www.nay.sk/delonghi-ec-820/d-292744-c-1949/
a

http://www.datart.sk/Kavovar-DELONGHI-BCO-420.html
rozdiel je 40 €, no ako pozerám tak parametre majú tie isté. Môžete mi niekto poradiť, ktorý je lepší ? Resp. ktorý iný by ste mi poradili ? Háčik je v tom, že musím vyberať z NAY Elektrodom-u, pretože tam mám poukážku na 150 €. Cenový strop mám 250 €.
ondrada
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Re: De Longhi BCO 420 alebo De Longhi EC 820

Příspěvek od ondrada »

Jedno je espresso, druhý espresso s překapávačem. Podle parametrů, který píšou "odborníci v e-shopech" se vybírat prostě nedá. Nechci být nějak nepříjemnej nebo arogantní, ale toto je rozhodování mezi špatným a ještě horším.

Co se týká espresso části těch kávovarů, asi to bude obotí stejný (šmejd), plast, plast a zase plast. V každým případě ale pochybuju, že někdo místní bude schopný ty dvě věci porovnat, protože těžko někdo měl oba v ruce - nevěřim, že by se po zkušenostech s jedním z nich někdo vyválel v tom samým bahně dobrovolně podruhý. Druhá věc je, že jestli je v plánu nemít mlýnek a sypat do toho Lavazzu nebo podobnou "kvalitní kávu" ze supermarketu podle návodu (jednu odměrku do páky), pak je to asi jedno a oba udělaj stejný "kafe" :)

250 éček je dost peněz, za to by mohla být pomalu Gaggia Classic, doporučuju se porozhlédnout tady okolo po fóru, i na zkušenosti s těmato věcima od delonghi. A rozmyslel bych si to s tím Nay.sk, protože tam kvalitní kávovary nerostou. To si tam radši koupit tablet nebo telefon. Nebo ideálně sehnat někoho, kdo si tam něco za 150 éček koupí a proměnit poukázku za ty éčka, za který se pak dá koupit pořádnej kávovar (což se za 250 určitě dá), se kterým bude radost vařit dobrý kafe :) K němu to pak bude chtít ještě mlýnek a bude na dlouhý roky o dobrý kafe postaráno :)
PavelN
pokročilý
mlýnek:

Příspěvek od PavelN »

myslím že překapávač asi ani nezapnete, tohle bych vyloučil, , rozdíl je vnich že EC 820 je thermoblock a bco 420 je bojlerový, obsah asi necelé 2 dcl, princip páky je zhruba totožný obě používají nepřetlakové misky ale mají pod nimi napěňovací tlakový ventil. pokud bych vybíral z těchto dvou kusů tak bych si vzal ECčko, ale pokud byste měl možnost si připlatit , tak bych se poohlédl po něčem jiném.
noga3
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od noga3 »

Vzal som EC 820 - nevedel som sa dočkať príchodu domov :grin: ihneď som rozbalil, dal na miesto, no prišiel som na to že mám doma len Lavazzu :-/ .. skúsil som aj s tou, a po 5 urobených kávičkách ( nie, ja som všetky nevypil :grin: ) si nové " ecéčko" chváááálim :)
ondrada
silně pokročilý
kávovar:
mlýnek:

Příspěvek od ondrada »

Jojo, kdo chce kam... Když se jen tak v rychlosti podívám na cenu tohoto tady

http://www.coffeeitalia.de/gaggia_classic.htm
[/url]

a tohoto

http://www.nay.sk/delonghi-ec-820/d-292744-c-1949/
[/url]

tak fakt nechápu... Ale aspoň je to asi to menší z obou zel...
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme nový kávovar“