SanRemo Monte Carlo + Vario Home II
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
SanRemo Monte Carlo + Vario Home II
Jelikoz toto forum uz sleduji delsi dobu tak se chci podelit o mou zkusenost s Espressem. Pred 2 lety jsem si /v domeni ze si kupuji to nej / poridil Catler ES 8012. Zacatky naprosto famozni. Espresso ktere bylo kysele a nedalo se prakticky identifikovat jsem bral jako TOP. Pred nekolika tydny jsem mel moznost odkoupit predchudce SanRema Capri a to model Monte Carlo. Dokoupeni mlynku Ascaso I Steel byl velky omyl vzhledem k tomu ze po kazdem namleti a vyklepnuti zustalo v mlynku asi 4 g, ktere pote vypadly na kuchynskou linku. Nastaveni prakticky nemozne a proto jsem dokoupil Vario Home II od firmy Mahlkönig. To byla ta nejlepsi volba. Mlynek je tichy, nastaveni je naprosto jednoduche, zpracovani skvele, z mlynku po namleti nevypadava kava a vsude cisto. Prvni 30 hrnicku bylo nejtezsich, nicmene ted po mirne kalibraci tece za 25s 30ml perfektniho espressa namleteho z 7-8g kavy. Nulova acidita, lze rozeznat chutove tony, ktere jsou popsany na cerstve prazene kave. Nikdy jsem neveril ze takhle muze chutnat espresso. Samozrejme ne kazdy salek se povede.
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
Re: SanRemo Monte Carlo + Vario Home II
Kalibrácia čoho?
Vario ma dosť zaujíma, tak by ma potešili ďalšie informácie. Predsa nie je z tých lacnejších...
Vario ma dosť zaujíma, tak by ma potešili ďalšie informácie. Predsa nie je z tých lacnejších...
kalibraci myslel jsem nastaveni na pravem a levem ukazateli.
- Redmann
- silně pokročilý
- kávovar: Gaggia Baby Twin, Clever Dripper, Bialetti, FP
- mlýnek: Mahlk. Vario Home, Porlex
30 šálok na nastavenie mlynčeku? To je nejako moc, nie?
to je jeste malo