Zdravím,
mám v plánu provést upgrade mlýnku (zatím mým ruční kyoceru).
Kávovar mám Gaggia Classic s tím, že časem mám v plánu provést upgrade na Rancilio Silvia.
Do oka mi padl Rancilio Rocky. Přečetl jsem si nějaké recenze a zdá se být pro mě OK.
Doporučili byste mi něco vhodnějšího v podobné cenové relaci? Nebo mám jít do Rockyho?
Díky
Mlýnek Rancilio Rocky nebo jiný?
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
- papun
- silně pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Rancilio Rocky nebo jiný?
Rockyho jsem nikdy neměl, ale vím, že má krokové nastavení jemnosti - dá se to ale předělat - ale už je to práce navíc a nevím jestli to pak 100% drží. Tím chci hlavně říct, že jsem měl doma krokový mlýnek a teď mám Ascaso i-steel, který má jemné nastavení a moc si to pochavuluju to přesné nastavení a neměnil bych.
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Rockyho mám, podle mně je krokování hrubé a mám ho již rok předělaný na stepless a drží, neměnil bych.
- danst
- silně pokročilý
- kávovar: Bezzera BZ09 PID, Technivorm Moccamaster, Moka el.
- mlýnek: Fiorenzato Doge 63 , Mazzer Mestre, RR 45
Zapomněl jsem dodat , kterou úpravu mám. (Je to tady : Rancilio Rocky stepless v Mlýnky) i s odkazem na vysvětlení. Je to minimum práce, jediný problém je najít vhodnou pružinu. A je to vratná úprava.
- czhawk
- více pokročilý
- kávovar: Rancilio SILVIA
- mlýnek: Rancilio ROCKY
Rancilio Rocky mám, ač jej zatím nepoužívám, myslím, že je to velmi dobrý mlýnek. Je robustní, motor je totožný s větším bratříčkem a rozhodně nevidím problém v nastavení jemnosti mletí. Je podle mne stejné jako u ostatních mlýnků . . . já osobně jsem s ním neměl žádný problém když jsem jej testoval. Mám k němu pouze jednu výtku - a to je neprakticky vyřešený tunel výhozu kávy, zde si zaslouží určitě drobnou úpravu. Hůře se čistí a zůstane v něm více kávy. V tomto ohledu je na tom lépe Ascaso i-steel, který zase není tak robustní. Lépe se však čistí. Můj čistě subjektivní a osobní dojem je, že Rocky bude trochu pečlivěji vyroben. Otázka vzhledu je čistě individuální.

- Maslicko
- pokročilý
- kávovar: Carimali Alfa, Wega Mini Nova, Ascaso Steel PID
- mlýnek: Mazzer Mini A, Casadio, Ascaso i-steel. RR45
Děkuji za rady. Po dlouhém uvažování jsem se nakonec rozhodl pro Ascaso i-steel. doufám, že budu spokojen.