Profitec Pro 500
- Fousac
- Příspěvky: 12
- Registrován: stř 31. srp 2016 14:20:53
- bydliště: Ceske Budejovice
- kávovar: Profitec Pro 500
- mlýnek: Eureka ATOM
Profitec Pro 500
Par informaci o kavovaru Profitec Pro 500, co jsem dohledal pri mem pruzkumu trhu a internetu.
Firma Profitec je puvodem z Nemecka. Pokud to shrnu, tak podle dostupnych informaci je to kavovar z velice kvalitních soucastek za dobrou cenu.
Profitec Pro 500
Typ: HX
Hlava: E61 (4.5kg)
Prikon: 1400W
Boiler: 2lt (nerez)
Vyhrivaci spirala: nerezova
Nadrzka na vodu: 3lt
Cerpadlo: velmi ticha vybracni pumpa (Ulka EX5)
Ramenkno pary i ramenko pro horkou vodu: typ No-burn wands
Pressostat: Sirai (pro Severoamericky trh), Pressostat 0,5-1,5 bar - C199900294 (pro EU) to je mimochodem ten samej co pouziva ECM Barista, Mechanika i Technika.
Sirka: 302 mm
Hloubka: 447 mm, 555 mm vcetne portafiltru
Vyska: 393 mm
Hmotnost: 23,5 kg
Porovnaval jsem ho s EMC Technika (bez ohledu na variantu Profi nebo WT-WC) tady jsou rozdily co me ted napadaji:
• ma budiky dole (Technika nahore)
• regulacni sroub tlaku vody je schovan pod sasim (tzn. pokud je třeba regulovat tlak, musite Pro 500 odstrojit)
Co je zajimaveho, ze nekdy v roce 2014 zmenili design. Novy model ma tedy privod pary/horke vody veden v hranate „trubce“ (to zni divne), a s tim se take zlepsila manevrovatelnost s ramenky.
Tady je nekolik videi na youtube.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... ZCElBJq70Q
Mimo CR je tento stroj celkem popularni, tak me napada, proc ne tady u nas?
Premyslim o tomto stroji, takze uvitam diskusi proc prave tento stroj ano a proc ne a kdyz ne tak proc jiny. To prvni co me asi napadne je dostupnost servisu, ale pro nas co to mame do Linze stejne daleko jako do Prahy to asi takovy problem nebude.
Firma Profitec je puvodem z Nemecka. Pokud to shrnu, tak podle dostupnych informaci je to kavovar z velice kvalitních soucastek za dobrou cenu.
Profitec Pro 500
Typ: HX
Hlava: E61 (4.5kg)
Prikon: 1400W
Boiler: 2lt (nerez)
Vyhrivaci spirala: nerezova
Nadrzka na vodu: 3lt
Cerpadlo: velmi ticha vybracni pumpa (Ulka EX5)
Ramenkno pary i ramenko pro horkou vodu: typ No-burn wands
Pressostat: Sirai (pro Severoamericky trh), Pressostat 0,5-1,5 bar - C199900294 (pro EU) to je mimochodem ten samej co pouziva ECM Barista, Mechanika i Technika.
Sirka: 302 mm
Hloubka: 447 mm, 555 mm vcetne portafiltru
Vyska: 393 mm
Hmotnost: 23,5 kg
Porovnaval jsem ho s EMC Technika (bez ohledu na variantu Profi nebo WT-WC) tady jsou rozdily co me ted napadaji:
• ma budiky dole (Technika nahore)
• regulacni sroub tlaku vody je schovan pod sasim (tzn. pokud je třeba regulovat tlak, musite Pro 500 odstrojit)
Co je zajimaveho, ze nekdy v roce 2014 zmenili design. Novy model ma tedy privod pary/horke vody veden v hranate „trubce“ (to zni divne), a s tim se take zlepsila manevrovatelnost s ramenky.
Tady je nekolik videi na youtube.
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... ZCElBJq70Q
Mimo CR je tento stroj celkem popularni, tak me napada, proc ne tady u nas?
Premyslim o tomto stroji, takze uvitam diskusi proc prave tento stroj ano a proc ne a kdyz ne tak proc jiny. To prvni co me asi napadne je dostupnost servisu, ale pro nas co to mame do Linze stejne daleko jako do Prahy to asi takovy problem nebude.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MakeLove
- více pokročilý
- Příspěvky: 117
- Registrován: pát 28. srp 2015 21:35:59
- bydliště: Trnavský kraj
- kávovar: Quickmill QM67 Evo
- mlýnek: Mazzer Mini E
Re: Profitec Pro 500
Ja som bol uz v stadiu kupovania noveho kavovaru a keby beriem HXko, tak urcite tento profitec. Este doplnim, ze z videi a komentarov na zahranicnych sa zda ze ma naozaj tiche cerpadlo, aj ked je vibracne.
- Fousac
- Příspěvky: 12
- Registrován: stř 31. srp 2016 14:20:53
- bydliště: Ceske Budejovice
- kávovar: Profitec Pro 500
- mlýnek: Eureka ATOM
Re: Profitec Pro 500
Pouzivaji stejnou vybracni pumpu jako ECM Techika IV nebo Classika II. Hlavni roli v hlucnosti tam bude hrat uchyceni a tam je to vyreseno uchycenim na pryzi, ale to maj vsechny tri ECM i Profitec stejne, takze by meli byt asi stejne hlucne (tiche).
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Profitec Pro 500
Vnitřnosti a uložení čerpadla...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- MakeLove
- více pokročilý
- Příspěvky: 117
- Registrován: pát 28. srp 2015 21:35:59
- bydliště: Trnavský kraj
- kávovar: Quickmill QM67 Evo
- mlýnek: Mazzer Mini E
Re: Profitec Pro 500
V 5:25 porovnavaju hlucnost https://youtu.be/MhG2F1VoVVkFousac píše:Pouzivaji stejnou vybracni pumpu jako ECM Techika IV nebo Classika II. Hlavni roli v hlucnosti tam bude hrat uchyceni a tam je to vyreseno uchycenim na pryzi, ale to maj vsechny tri ECM i Profitec stejne, takze by meli byt asi stejne hlucne (tiche).
- Fousac
- Příspěvky: 12
- Registrován: stř 31. srp 2016 14:20:53
- bydliště: Ceske Budejovice
- kávovar: Profitec Pro 500
- mlýnek: Eureka ATOM
Re: Profitec Pro 500
Mam ho doma, kdyby nekdo chtel poreferovat. 

- papun
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1806
- Registrován: sob 24. lis 2012 20:11:47
- bydliště: Zlín
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Ascaso i-sttel
Re: Profitec Pro 500
Bylo by fajn, kdyby si po nějakém seznámení a vyladění napsal své postřehy.
- Fousac
- Příspěvky: 12
- Registrován: stř 31. srp 2016 14:20:53
- bydliště: Ceske Budejovice
- kávovar: Profitec Pro 500
- mlýnek: Eureka ATOM
Re: Profitec Pro 500
Tak postrehy.... hmm.. nemam tak nejak s cim porovnavat.
Ale neco mozna za tech cca 14 dni mam .. neco malo odsledovane.
Vykon pary je fakt super a tomu neni co vytknout, tryska ma 4 otvory a mleko je naslehane fakt rychle. Na to ze to ma vibracni pumpu je to fakt super tiche (jedine osobni porovnani mam z videi na internetu, takze to muze byt subjektivni ... jako vse kolem kavy).
Nahrati bojleru, tzn, dosahnuti max. tlaku je cca. do 8 minut po zapnuti (topna spirala ma 1400W).
Vetsinou zapinam rano a prvni kavu si udelam po 45minutach (mam cas, nikam nespecham), behem dne delam tak 4x dvojite espresso nekdy s mlekem nekdy bez nej, obcas si vemu vodu na caj. Vypinam na noc. Behem tohoto provozu si masina veme cca. 1,5-2,2kWh (cca. 1:30-2:00 hodiny cisteho odberu elektriny) za den. Jednou jsem to nechal pustene pres noc a to si vzalo za 12hodin provozu (nevim kolik casu to odebiralo elektrinu) 1,45kWh (vlastne jen dohrivanim). Mel jsem pujcenej merak.
Originani nastaveni tlaku je 1,2 a 10 baru (coz je videt pri pouziti backflush se slepou miskou), oni ti vibracni cerpadla maji nejakou ztratu takze ve finale jde do hlavy mene.
Co se kafe tyce, tak tam neni co reportovat, takovej expert nejsem. Mam ted novou VST 18g a cekam na 7g, mam tamper Motta 58,4, jeste musim sehnat 41mm na tu 7g misku a pak uz je to jen v nastavni mlynku a rutine..
Neco k te VST 18g - ma podstatne vic der po celem profilu dna nez originalni miska, ale to tu snad kazdej vi. Prijde mi ze originalni miska je o neco sirsi nez ta VST protoze 58,4 tamper v VST sedi daleko vic tesnejc nez v te originalni. Potom se mi zda, ze z te VST to tece nekaj vic konzistentne, ale to muze bejt tim ze zacinam mit uz nejakou (14 denni) praxi. Zatim nemam nahou paku, takze jsem jeste nemel postrikanou celou kuchyn (channeling), to snad bude o vanocich
V originalnim misce na jednu porci nejsem schopen udelat pitelne kafe... ale to bude mnou
po nekolika pokusech jsem to vzdal.
Kolik odpoustim? Jiste by to nekoho zajimalo, ale nejak to neresim, stejne nemam presny teplomer, abych se nejak vic orientoval. Odpoustim dokud to z hlavy bubla. Vetsinou, pri mem obcasnem provozu, cca do 100-150ml(nemeril jsem to) pred nasazanim paky.
Nic vic me ted nenapada... jsem spokojen.
Jediny co bych jeste chtel poresit je teplomer do hlavy, ale to je asi na jine vlakno. Musim zjistit, jestli to je nekdo v CR schopen udelat, nechce se mi to objednavat od Chris'Coffee. To mi prijde trosku moc drahy.
Ale neco mozna za tech cca 14 dni mam .. neco malo odsledovane.
Vykon pary je fakt super a tomu neni co vytknout, tryska ma 4 otvory a mleko je naslehane fakt rychle. Na to ze to ma vibracni pumpu je to fakt super tiche (jedine osobni porovnani mam z videi na internetu, takze to muze byt subjektivni ... jako vse kolem kavy).
Nahrati bojleru, tzn, dosahnuti max. tlaku je cca. do 8 minut po zapnuti (topna spirala ma 1400W).
Vetsinou zapinam rano a prvni kavu si udelam po 45minutach (mam cas, nikam nespecham), behem dne delam tak 4x dvojite espresso nekdy s mlekem nekdy bez nej, obcas si vemu vodu na caj. Vypinam na noc. Behem tohoto provozu si masina veme cca. 1,5-2,2kWh (cca. 1:30-2:00 hodiny cisteho odberu elektriny) za den. Jednou jsem to nechal pustene pres noc a to si vzalo za 12hodin provozu (nevim kolik casu to odebiralo elektrinu) 1,45kWh (vlastne jen dohrivanim). Mel jsem pujcenej merak.
Originani nastaveni tlaku je 1,2 a 10 baru (coz je videt pri pouziti backflush se slepou miskou), oni ti vibracni cerpadla maji nejakou ztratu takze ve finale jde do hlavy mene.
Co se kafe tyce, tak tam neni co reportovat, takovej expert nejsem. Mam ted novou VST 18g a cekam na 7g, mam tamper Motta 58,4, jeste musim sehnat 41mm na tu 7g misku a pak uz je to jen v nastavni mlynku a rutine..
Neco k te VST 18g - ma podstatne vic der po celem profilu dna nez originalni miska, ale to tu snad kazdej vi. Prijde mi ze originalni miska je o neco sirsi nez ta VST protoze 58,4 tamper v VST sedi daleko vic tesnejc nez v te originalni. Potom se mi zda, ze z te VST to tece nekaj vic konzistentne, ale to muze bejt tim ze zacinam mit uz nejakou (14 denni) praxi. Zatim nemam nahou paku, takze jsem jeste nemel postrikanou celou kuchyn (channeling), to snad bude o vanocich

V originalnim misce na jednu porci nejsem schopen udelat pitelne kafe... ale to bude mnou

Kolik odpoustim? Jiste by to nekoho zajimalo, ale nejak to neresim, stejne nemam presny teplomer, abych se nejak vic orientoval. Odpoustim dokud to z hlavy bubla. Vetsinou, pri mem obcasnem provozu, cca do 100-150ml(nemeril jsem to) pred nasazanim paky.
Nic vic me ted nenapada... jsem spokojen.
Jediny co bych jeste chtel poresit je teplomer do hlavy, ale to je asi na jine vlakno. Musim zjistit, jestli to je nekdo v CR schopen udelat, nechce se mi to objednavat od Chris'Coffee. To mi prijde trosku moc drahy.
- bruno75
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: stř 17. zář 2014 13:32:37
- bydliště: Trnava, SK
- kávovar: ECM Mechanika IV Profi
- mlýnek: Anfim SCODY II BST 75mm
Re: Profitec Pro 500
Ten teplomer do hlavy E61 zháňam aj ja. Takže ak niekto máte typ tak sem s ním.
Coffee Smells Like Freshly Ground Heaven
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Profitec Pro 500
Doporučuji 41,4 mmFousac píše:.... Mam ted novou VST 18g a cekam na 7g, mam tamper Motta 58,4, jeste musim sehnat 41mm na tu 7g misku a pak uz je to jen v nastavni mlynku a rutine..
Ad teploměr.
Jakou si oba představujete cenu?
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- Fousac
- Příspěvky: 12
- Registrován: stř 31. srp 2016 14:20:53
- bydliště: Ceske Budejovice
- kávovar: Profitec Pro 500
- mlýnek: Eureka ATOM
Re: Profitec Pro 500
VST 7g doporucuje tampery o velikosti (40.7 - 40.9mm) http://store.vstapps.com/collections/vs ... gle-europej.bill píše:Doporučuji 41,4 mm
Jak jsi prisel na ten 41,4 to mi prijde uz moc, kdyz prihlednu k tomu jejich doporuceni. Pro 18g doporudujou 58.3-58.4mm a to sedi presne.
tak ja nevim, teplomer je tak 500-600czk a nejaka ta prace tak 1500,-?j.bill píše: Ad teploměr.
Jakou si oba představujete cenu?
- j.bill
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1412
- Registrován: čtv 27. srp 2015 12:29:37
- bydliště: Moravia Magna
- kávovar: Fiorenzato Bricoletta ELE, Grimac La Uno
- mlýnek: La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 FIMD
Re: Profitec Pro 500
Bral jsem to jako že VST= LM Strada. Tak to bude možná jinak. Já mám Stradu, teflonový přípravek a 41,4mm. Nejlepší je změřit konkrétní misku a podle toho vytočit tamper.
Nerozumný kupec
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
*bylo: Gaggia: Classic Plus, Espresso, Gran DeLuxe, Isomac Macinino
*je: Ascasso Dream Versatile, Turmix TX10, Gaggia New Baby Class, Gaggia Baby Twin, 3x Rancilio Silvia, Brasilia Cappuccino Roma, Grimac Mini-La Uno, 2x Expobar Office Control, 2x Fiorenzato Bricoletta ELE, La San Marco Practical 95E, La Spaziale Vivaldi S1
2x KitchenAid 5KCG100, Cunill Marfil, RR45, 4x La San Marco SM 90/A, IBI KM 65 full inox mondose digital, La Cimbali Junior
PS: Své názory nikomu nevnucuji, každý ať si dělá, jak uzná za vhodné!
- bruno75
- více pokročilý
- Příspěvky: 296
- Registrován: stř 17. zář 2014 13:32:37
- bydliště: Trnava, SK
- kávovar: ECM Mechanika IV Profi
- mlýnek: Anfim SCODY II BST 75mm
Re: Profitec Pro 500
To by bola celkom v pohode cena a určite mám záujemFousac píše:tak ja nevim, teplomer je tak 500-600czk a nejaka ta prace tak 1500,-?
Coffee Smells Like Freshly Ground Heaven