Po rozmrazení je evidentní, jak se minerální soli vysráží na dně nádoby. Začal jsem se o to trochu víc zajímat, protože ne vždy se mi podaří sehnat vhodnou balenou vodu. Do plastové nádoby jsem nalil 2,5l vody, nechal zamrazit cca 10-12hodin. Zbytek vody v ledu (cca 1/4 obsahu) jsem vylil. Byla to voda s vysokým obsahem minerálů (nestačila zamrznout). Z kohoutku nám teče voda s TDS - 280 až 320ppm, po uvedeném vymrazení a vylití minerálů má rozmražená voda 80 - 110 ppm. Zásaditost se mi změnila minimálně, z ph7,8 na ph7,4

Posílám pár odkazů, třeba to bude někoho taky zajímat:
http://orgo-net.blogspot.com/2011/11/zdrava-voda.html
https://cze.topbrainscience.com/3110442 ... ured-water
O zmrazovaní píše taky pepolak77 ve svých příspěvcích zde http://www.primacafe.cz/primafrm/viewto ... %A1#p44348
Mražením lze v domácích podmínkách získat poměrně jednoduše vodu s obsahem i pod 25ppm.
V těchto případech se už mluví o destilované vodě a do vody na kávu musí přidat potřebný hořčík ve formě rozpustné soli a vhodný pufr na vyrovnání ph. Návody zde: https://baristahustle.com/blog/diy-wate ... o-bottles/
Kdo si hraje, nezlobí...
