Možná se pletu, ale myslím si, že zde na fóru asi moc zkušeností s podobnými typy kávovarů nenajdete. Oba typy jsou automaty za neuvěřitelně vysokou cenu jenom kvůli tomu, že jsou Siemens a vestavné. Dokonce jsem na jednom odkazu, když jsem teď hledal na Netu co že to vlastně je za typ, narazil na informaci, že má thermoblok, což je zařízení na ohřev vody v kávovarech kvalitativně tak do cca 5000Kč a ne zcela ideální. Předpokládám, že jste se ale pro něj rozhodl a proto Vám ho rozmlouvat nebudu. Podstatná je ale informace, že pokud chcete dobrou kávu a jednoduchou údržbu, jsou to dva požadavky proti sobě. Automatem neuděláte tak špičkovou kávu, jako v pákovce, která ovšem očekává, že na přípravu kávy nestačí cvaknout knoflíkem. Je to ale Vaše volba, čemu dát přednost. Abych se přiznal, se stavbou nové kuchyně jsem taky trochu díky mé vrozené pohodlnosti koketoval s vestavným automatem, ale opět jsem pořídil pákovku. A jsem tomu rád, protože tolik radosti a tak dobrou kávu mi automat v žádném případě nepřinese.
Pokud ale trváte na vestavném automatu (což předpokládám), zkuste zavolat do firmy
http://www.digestoresirius.cz , kde tak před rokem měli i vestavné kávovary Sirius. Byly kompletní nerezové s profi komponenty a velmi slušně vyrobené (viděno na vlastní oči), Siemens se jim kvalitou vnitřku a dílů nemohl v žádném případě vyrovnat , a určitě levnější. Ale nejsem si jistý, jestli je nepřestali dovážet.
Každopádně ale za cenu TK 76K572 máte špičkovou pákovku i s mlýnkem.
Snad se ale někdo najde, kdo vám o Siemensu poví víc, i když zde najdete spíš milovníky kávy se vším, co k tomu patří.
Přeji sťastnou volbu.
P.S: Mám vysloveně minimalistickou kuchyň v designu Pogenpohl Segmento a kombinaci litého betonu a věřte, že i v tak jednoznačné definovaném prostoru Rancilio v nerezu ostudu nedělá. Což teprve jiné luxusní pákovky, pokud už chcete utratit 35-40 tisíc.