dotaz na majitele těchto strojů - netuším, proč by mělo být důležité získat cvik na to, aby síla na páce byla vždycky stejná. Síla je přece taková, jakou vyžaduje aktuální jemnost pomletí kávy. Je-li káva pomletá příliš jemně, to jako nepřitlačíte? Tedy - pokud jsou síly

To bych se divil. Můžete popsat, jaký máte subjektivně pocit vynakládání síly na páku, když je espresso maximálně povedené? Já jsem asi Achilla odrovnal tím, že jsem mlel na co nejjemněji, abych to dokázal vší silou protlačit, což byla chyba a byl jsem vůl. Oba jsme se nadřeli a Achille to neustál. Kafe ovšem bylo nutno téměř kousat. Proto by mě zajímal údaj typu - mám 60 kg, nejsem žádný silák, ale jde to bez extrémního úsilí, docela snadno, nebo - mám 110 kg, závodně jsem vzpíral, ale dá to docela fušku...

Taky to, jak dlouho už vám Pavoni slouží? Stein ho má třicet let, ale nevím jestli jen nestál na polici. Kromě toho, tehdy se věci dělaly jinak. Máte z něj dojem dostatečně bytelné stavby? Díky.
Jo -je potřeba přitom cpát páku (tu s kafem) nahoru? Myslím podpírat ji? Tohle mi bylo protivné a řešil jsem to pikslou pod rukojetí. Podle fotky páky nejsou proti sobě, což by byl při větší síle problém - stroj by se kroutil. Nepodpírat ji - no ... to by vyžadovalo od pohledu jinou konstrukci, řekl bych. Tam bych viděl žebro z pětky plechu od vrchu boileru po předek základny