Co takhle použít vyhledávání a nepokládat stejné otázky stále dokola? Třeba
search.php?keywords=gaggia+nepretlakova ... mit=Hledat
O miskách se tu toho napsaly tuny, i o tom, proč se neprodávají už třeba v místním obchodě.
Přetlaková miska
Pravidla fóra
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
Dodržujte pravidla fóra ZDE
Než začnete psát svůj příspěvek, použijte funkci Hledat.
Odkazy směřující mimo fórum PRIMAcafé vkládejte do Code
* * * Prosím používejte diakritiku a interpunkci. * * *
-
- silně pokročilý
- Příspěvky: 1112
- Registrován: úte 19. říj 2010 21:32:02
- bydliště: Brno
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Přetlaková miska
A co se PODů týká? O ty se z normální misky snad radši nepokoušet... Dopadne to nejspíš dost podobně, jako s kávou ze supermarketu, ne-li hůř.
Re: Přetlaková miska
dá sa vymeniť alebo upraviť pôvodné napenovacie monštrá za klasické misky? - delonghi ec 155 .chcem skrátka "kávu " a nie napodobneninu
- primacafe
- Administrátor
- Příspěvky: 5547
- Registrován: stř 16. led 2008 23:49:30
- bydliště: Kovalovice
- kávovar: Carimali ALFA
- mlýnek: Carimali Junior
Re: Přetlaková miska
Stačí trochu pohledat i zde na foru. Někdo se o úpravy pokoušel, myslím že i nějaké konkretní výsledky jsou také popsané.
Nejsnažší by však bylo, koupit kávovar a ne napodobeninu.
Nejsnažší by však bylo, koupit kávovar a ne napodobeninu.
_________________________________________________
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
Co z toho, že zítra bude líp, pokaždé když se probudím, tak je dnes.
--------------------------------------------------------
kávovar: Gaggia Classic, Saeco Family xxxx, Rancilio S27, LaCimbali M25 Leader, Allegro espresso, Miklos (Rega), Faema Zodiac, Carimali Alfa
mlýnek: Gaggia MDF, LaCimbali MD6, Rancilio MD50/AT, La SanMarco, LaCimbali HR Automatico Silver, Carimali Junior
- Jeremy
- více pokročilý
- Příspěvky: 171
- Registrován: ned 16. kvě 2010 16:03:35
- bydliště: Zlín
- kávovar:
- mlýnek:
Re: Přetlaková miska
EC 155 má stejné misky jako ECO310.
viewtopic.php?f=47&t=1214
Jinak bych se poohlédl po něčem takovém, za cenu jedné nepřetlakové misky:

Jinak bych se poohlédl po něčem takovém, za cenu jedné nepřetlakové misky:
Kód: Vybrat vše
http://tr.aukro.cz/kavovar-i1965384851.html
Boiler je bojler
-
- více pokročilý
- Příspěvky: 480
- Registrován: čtv 15. dub 2010 14:07:02
- bydliště: Brno
- kávovar: Rocket Giotto Type V PID (2018)
- mlýnek: Eureka Libra
Re: Přetlaková miska
napíši pár postřehů:
1. měli jsme Krupse 4050 s přetlakovou miskou. Kávu jsme dělali v objemu asi 50 ml, manželka trochu mléka (nevím kolik, ale jako 1 kapucínek), aby to bylo chuťově lepší.
Krups se polámal.
Koupili jsme GaggiiBaby.
2. Nejpve káva s přetlakovou miskou, objem asi 50 ml. Manželka říká" Ty jo! ta káva je lepší". Ale skutečně, káva z přetlakové misky z Gaggie byla lepší než z přetlakové misky Krupse. Proč, to nerozebírám a je mi to zcela fuk.
Dokoupil jsem tamper a nepřetlakové misky na 1 a 2 porce.
3. Udělal kávu typu 25ml/25s, crema oříšek. Paráda. Ještě není tak silná, ale je vcelku, netrhá se a smáčí se při pití na hrnku.
Kávy bylo v hrnku "jak když plivne", tedy 25 ml. Manželka tentokráte doplnila mléko až po okraj, aby se mohla napít. Usrkla, vyvalila oči a obrátila se na mne se slovy, že káva chutná zcela jinak, není to jen taková ta jednodruhová chuť, ale spousta dalších chutí, není to břečka ale "prý je to silné"
a to měla dolité mlékem do plného hrnku! 
Musím sám potvrdit, netušil bych že to je takový rozdíl a jak kdosi tady uvádí, tak jsem na tom stejně. Nechápu, jak jsem mohl dřív pít rozpustnou kávu (před krupsem). Teď nechápu, "jak jsem mohl pít kávu z přetlakové misky".
Takže tak. Kdo je má, tak pokud může, tak se jich zbavte a teprve potom poznáte pravou chuť kávy! A to ještě nemluvím o tom, když se koupí opravdu ta kvalitní.
1. měli jsme Krupse 4050 s přetlakovou miskou. Kávu jsme dělali v objemu asi 50 ml, manželka trochu mléka (nevím kolik, ale jako 1 kapucínek), aby to bylo chuťově lepší.
Krups se polámal.
Koupili jsme GaggiiBaby.
2. Nejpve káva s přetlakovou miskou, objem asi 50 ml. Manželka říká" Ty jo! ta káva je lepší". Ale skutečně, káva z přetlakové misky z Gaggie byla lepší než z přetlakové misky Krupse. Proč, to nerozebírám a je mi to zcela fuk.
Dokoupil jsem tamper a nepřetlakové misky na 1 a 2 porce.
3. Udělal kávu typu 25ml/25s, crema oříšek. Paráda. Ještě není tak silná, ale je vcelku, netrhá se a smáčí se při pití na hrnku.
Kávy bylo v hrnku "jak když plivne", tedy 25 ml. Manželka tentokráte doplnila mléko až po okraj, aby se mohla napít. Usrkla, vyvalila oči a obrátila se na mne se slovy, že káva chutná zcela jinak, není to jen taková ta jednodruhová chuť, ale spousta dalších chutí, není to břečka ale "prý je to silné"


Musím sám potvrdit, netušil bych že to je takový rozdíl a jak kdosi tady uvádí, tak jsem na tom stejně. Nechápu, jak jsem mohl dřív pít rozpustnou kávu (před krupsem). Teď nechápu, "jak jsem mohl pít kávu z přetlakové misky".
Takže tak. Kdo je má, tak pokud může, tak se jich zbavte a teprve potom poznáte pravou chuť kávy! A to ještě nemluvím o tom, když se koupí opravdu ta kvalitní.
- timi.m
- pokročilý
- Příspěvky: 83
- Registrován: pon 07. čer 2010 16:28:29
- bydliště: Praha 10
- kávovar: Carimali Alfa
- mlýnek: Gino Rossi RR45
Re: Přetlaková miska
to Maroslav:
Díky za podrobné foto vysvětlení "napěňovacích pomůcek".
Že já trumbera si to nepřečetl dříve. Už dva roky dělám kávu, která mi chutná méně než z automatu Jurek. A pořád přemýšlím, jak se to lépe naučit. Dokonce ho před lety celej rozebral, že musí být zanešený. Až dnes jsem se odhodlal zeptat jestli si pomohu výměnou za lepší stroj. Začínám věřit, že ano.
Díky za podrobné foto vysvětlení "napěňovacích pomůcek".
Že já trumbera si to nepřečetl dříve. Už dva roky dělám kávu, která mi chutná méně než z automatu Jurek. A pořád přemýšlím, jak se to lépe naučit. Dokonce ho před lety celej rozebral, že musí být zanešený. Až dnes jsem se odhodlal zeptat jestli si pomohu výměnou za lepší stroj. Začínám věřit, že ano.